Asylboende blir spa och SD blir ärliga

Supervalbloggen 15:01 3 Sep 2014
Se alla artiklar om: 

I dagens WTF-news: ett privat bolag har tjänat så mycket cas$sh på sitt asylboende att de har passat på att rusta upp sin enorma spa-och-konferensanläggning för pengarna!

Enligt artikeln på SVT fick bolaget 20,8 miljoner av Migrationsverket – av detta gick omkring 10 miljoner till moderbolaget, Ästad Gård AB, som driver en lyxig konferensanläggning.

I en kort intervju med styrelseordföranden Daniel Carlsson ställer reportern den relevanta frågan: hur tror du att skattebetalarna känner när pengarna från Migrationsverket går till detta spa? "Det förstår jag att det kanske inte ser så bra ut", erkänner styrelseordföranden, men tänk på "att det kunde ha varit minussiffror"!

Då skulle ju den där spaanläggningen ha sett ut som något form av billigt äventyrsbad?!! Den skulle inte ha ett sådant där lerbad, som de har på film! Inget litet vattenfall där personalen står dold bakom en skärm och spelar harpa! Ingen jacuzzi formad som Stilla havet! Ingen artificiell solnedgång!!! (Undrar hur tydligt det är att jag ej har varit på spa...)

spa-del-mar-barco-monarch-2.jpg

"Jag e ledsen, frun, men vi hade bara råd med fyra ryggradsstenar i år. Förbannade Migrationsverk!!"

Dags att hitta lite alternativa sätt att styra upp detta på, tycker jag.

I dagens LOL-news: SD har jagat bort en satirisk version av deras valfilm från både youtube och vimeo! Då jag nyss försökte hitta filmen ifråga för att visa mama och papa var den mystiskt borttrollad från Internet. Filmen - som heter "Jimmie: På låtsas" - utgår från att SD har röstat med Alliansen i nio fall av tio, och därför inte är i opposition. Jag skrattade iaf gott, men främst åt det faktum att 1) SD blev så purkna att de gjorde en abuse-anmälning på youtube och 2) SD är såpass allergiska mot humor och/eller fakta att de får samtliga andra politiker att framstå som rätt softa.

Fler blogginlägg från Supervalbloggen