Valaffischer Folkpartist-style

Supervalbloggen 21:33 5 Sep 2014
Se alla artiklar om: 

Igår gav jag Vänsterpartiet lite råd angående deras #grattissverige-kampanj - och idag har turen kommit till den (förmodligen) sämsta kampanjen under det här valåret. Ni vet vilken jag menar: Folkpartiets Rösta för skolan.

Yes, jag vet -- "redan, Judith!?" Men jag tänkte först, "Gud, vad tråkigt, så himla uppenbart skämt. Rösta för skolan? Jag kan bättre!! Jag står ÖVER detta!" Nu har vi dock nått en punkt där jag inte kan låta detta gå okommenterat längre. Den här kampanjen har blivit ett stående skämt i hemmet. "Byt om!" kan jag ropa till min mamma innan vi går ut. "Din outfit matchar värre än texten och bilden i Folkpartiets Rösta för skolan!"

För jag kan inte ha varit den enda som såg den affischen och tänkte: "...huh?" Tänkte: "Har jag halkat in i en parallell dimension där Folkpartiets skolpolitik har varit en succé!? Vad är det för dag? Vad befinner jag mig i för universum???"

rostafor_0.jpg

Det här känns... skevt. För att illustrera riktigt hur skev tänkte jag göra några liknande kampanjaffischer för några andra personer/varelser - som styrs av samma "logik".

 

margie_0.jpg

Oj! Här blev det väl konstigt!? Eller vad säger människan bakom FP:s kampanj??

benito-mussolini.jpg

För det vet väl du mycket om, Benito? KLART du gör ;)

sauron_0.jpg

Ja du, Sauron, jag venne - har du så mycket koll på det här med pacifism och så?? Någonting med den svarta rustningen och flammorna i bakgrunden får mig att... tveka.

Som ni förstår: jag tycker att något känns lite, lite fel i den här kampanjen. Eller vad tänker ni? Har ni förslag på andra affischer som kan matcha Folkpartiets "stil"? 

unucon_0.jpg

Fler blogginlägg från Supervalbloggen