Den sista duellen!

Supervalbloggen 21:39 7 Sep 2014
Se alla artiklar om: 

Så var det dags för (dun dun dun) den sista duellen mellan partiledarna Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt. Jag var spänd. Jag såg fram emot något episkt!

http://youtu.be/hSNGeazCW6I?t=15s

 

Det blev inte... riktigt så episkt.

Och jag förstår varför. Reinfeldt och Löfven har debatterat mot varandra så länge att det mest känns som om att de gnabbas lite. Att se på det här programmet känns lite som att sitta ute i skogen en blöt eftermiddag samtidigt som en scoutledare skriker på en att rappa på och tända en brasa. "Det är för blött!!" kanske man snyftar fram. "Det hääänder inget!" Men scoutledaren vill inte lyssna.

Intressantast för mig var det när skolan kom upp - enligt nya siffror är det över 13 procent som idag inte får behörighet till gymnasiet. Bakgrund spelar även in: av elever vars föräldrar är lågutbildade är det 42 procent (!!!) som inte går ut nian med godkänt betyg. Där kunde Löfven vara lite skarp/hård i tonen och prata om effekterna av privatiseringen av skolan och läx-RUT. "Ibland tror jag att folk i skolan är lite trötta på detta ständiga beskrivande av att allt är 'fel'", replikerar Reinfeldt. Ändå imponerade kommentar efter att ha hört de siffrorna?

Allt som allt kände jag mig lite som denna reaction shot av Fredrik Reinfeldt medan jag kollade - trötti.

fredrik.jpg

Fler blogginlägg från Supervalbloggen