Spontana reaktioner på moderaternas nya vallåt

Supervalbloggen 21:58 12 Aug 2014
Se alla artiklar om: 

Jag måste erkänna någonting riktigt skämmigt.

Jag har blivit besatt av Moderaternas nya vallåt. 

INTE för att jag gillar den, tvärtom! Den. är. fruktansvärd. Att lyssna på den här låten e lite som att bli slagen i ansiktet upprepade gånger av en hetsig personlig tränare som skriker: "Det här! är!! för ditt eget!!! BÄSTA!!!" Att lyssna på den här låten är att riktigt bottna i insikten om att Fredrik Reinfeldt menade det när han sade att Da Buzz var hans favoritband. Att lyssna på den här låten är som att sträckläsa Blondinbellas blogg samtidigt som man halsar femton Red Bull o kör ett pass på en träningscykel. 

Och det är därför jag blir så fascinerad av den.

http://youtu.be/Q60yS3rmPwU

 

Låten heter alltså "Vi och framtiden" (eller, som jag kallar den, "Vi-i-i-i-i och framtiden"). Texten är hopplöst platt -- den känns lite som något, say, Dr. Phil skulle kunna skriva. "Vi skapar vårt eget liv, hur stora kan drömmar bli!?!?" sjungs det häpet. "Finns ingen plats för oklarhet, vi vet vad vi vill och kan," ekar man senare, i en lite mer hotfull bridge. Jag har inte världens koll på sådana hära dunka-dunka-låtar (heh), men jag skulle väl placera den någonstans i disco/house/schlager-genren, vilket känns härligt förutsägbart från moderaternas sida. En sak är i alla fall säker: denna låt platsar på nästa Alliansmöte. Bland annat eftersom att den kombinerar extrrreem pEpP med lätt desperation, någonting som jag tycker har varit rätt utmärkande för moderaterna under den här valrörelsen. 

Men en annan, mer subtil,  sak slog mig när jag lyssnade på den här låten (för fyrtionde gången *nervöst skratt*) --  låttiteln "Vi och framtiden". Är moderaterna ute efter socialdemokraternas valslogan "Framtidspartiet"?! I sådana fall: sjukt girigt av moderaterna, som inte ba kan nöja sig med att vara, heh, "det enda arbetarpartiet".

Men! Om ni inte diggar "Vi och framtiden", oroa er ej, det finns alternativ! Ex. har jag länge tänkt att moderaternas inofficiella vallåt e Britney Spears "Work, Bitch" aka "Arbetslinjen".

http://youtu.be/pt8VYOfr8To

 

"You wanna live fancy? Live in a big mansion? Party in France? You better work, bitch!!"

Fler blogginlägg från Supervalbloggen