Världens bästa hemmasnickrade valkompass för de osäkra!

Supervalbloggen 22:56 13 Sep 2014
Se alla artiklar om: 

Nu är det snart valdags! Imorgon GÄLLER det. Men många kanske fortfarande är osäkra på vad de ska rösta på! Ni har sneglat på valreklamen, nynnat på vallåtarna (särskilt Gävle-Moderaternas, ofc), kanske klickat er fram genom olika valkompasser - men inget känns 100% true 2 u. Till er har jag en särskild liten treat eller lifehack - min egen lilla valkompass!!

Som ni kanske har listat ut älskar jag online quizzes. Kan ej sluta ta dem! Jag vet vilket Harry Potter-hus jag hamnar i, vilken Disneyfigur jag är, vilken 90s Rap Icon jag skulle ha varit i ett annat liv. LOVE it. Och nu har jag insett att man kan utnyttja denna intensiva/ohälsosamma kärlek för att skapa en VALKOMPASS.

Låt mig demonstrera. Vi säger att du undrar om du vill rösta på moderaterna - du tänker kanske, "Mjaa, moderaterna KANSKE ska få min röst, men jag behöver en sista liten... push..." Öppna testet Which Hogwarts House Do You Belong In. Och börja sedan fylla in det UTIFRÅN Moderaternas politik/ideologi/attityd!! Efteråt tar du själv testet. Om ni hamnar i samma Hogwarts House - voilaaa! Ni belong together på valdagen! Följd med då jag walk you through it....

 

hp1_0.jpg

En moderat värderar valfrihet högt (obs att jag fyller i testet ej baserat på stereotyper, utan med hjälp av min kusin, som under en lång period var moderat, samt moderaternas egna hemsida). Bertie Bott's Every Flavour Beans är ett godis i vilket varje böna har en ny smak, vilket känns sådär härligt fritt! Man kan välja mellan sockersmak, snorsmak, kolasmak, kräksmak, och så vidare! Definitivt moderat-godis, till skillnad från konservativa Honeydukes Sherbet Lemons eller explosiva Fizzy Wizzys (våldsvänsterns favoritgodis, månntro???).

hp2_0.jpg

Välj ett husdjur, står det! Detta kanske var ett lite weird choice från min sida, då de flesta moderater förmodligen har hundar eller katter - men nu utgår vi faktiskt från ideologi, inte personlig smak. Ödlan är en sk vinnare i det evolutionära racet. Den har funnits i miljontals år! Och inte nog med det, den är dessutom självständig, till skillnad från klängiga/mer beroende djur som exempelvis hundar. Ödlor kan förmodligen skala av sig sin egen hud o käka upp den om det skulle krisa. Arbetslinjen!

hp3_0.jpg

Moderater är utåt sett väldigt flexibla - de kan gå från att "bara" vara moderaterna till att (tadaa!) bli "det nya arbetarpartiet" (och då inte partiet för arbetarrörelsen, utan partiet som ser till att folk arbetar jättehårt). Därför valde jag "Transfiguration" (omvandling) som en lektion moderater skulle föredra i Hogwarts. Jag är trygg med det valet.

hp4_0.jpg

Hur skulle man, som moderat, reagera ifall en kompis/bekant försökte fuska på provet genom att snylta av ens egna hårda arbete?! Säga till läraren, såklart! Om du inte har pluggat får du faktiskt ta ansvar för det. Eller fuska smartare nästa gång. (Min f d moderat-kusin nickar instämmande.)

hp5_0.jpg

Jag säger som moderaterna i Gävle: "Alliansen, alliansen, alliansen! Alli-alli-ansen!"

hp6_0.jpg

Om man fick göra en sak i resten av sitt liv, vad skulle det vara -- JA MEN starta företag, såklart!!? Frågor på det? Knappast.

hp7_0.jpg

Välj en av dessa rödhåriga Weasleys! Visst var Fred den som startade ett företag och därigenom höjde sin familjs status samt gjorde en inspirerande klassresa?? I sådana fall blir det Fred. Frågor på det? Nope.

hp8_0.jpg

Utifrån det vi kan läsa oss till om moderaterna - var skulle de åka på semester? Lyckligtvis har jag koll på Moderaterna Stockholms twitterkonto och kan informera er om det genast - svaret är stranden, mer specifikt: den thailändska beachen. Eller varför skulle de annars oroa sig över eventuell prisökning under rödgrönt styre?

thailand_0.jpg

Via @ModeratSthlm, som har koll på de universella, riktigt brännande valfrågorna.

Nu skippar jag några frågor och går direkt till resultatet. Utifrån detta placerades moderaterna i....

hp10_2.jpg

SLYTHERIN!!! "Du är smart och ambitiös och inte rädd för att lägga manken till" - ok! Det enda du som väljare behöver göra efter detta är att ta testet själv. Blev du också Slytherin?? Ja, men då kanske du ska rösta blått imorgon! Blev du Gryffindor? Mjaa, då kanske det är dags att snegla åt vänster.

Du behöver inte nödvändigtvis utgå ifrån Hogwarts-testet. Jag använde mig av ex-moderat-nu-MP-kusinen, miljöpartiets hemsida och testet What Color Is Your Aura för att se om det gick lika bra. It did!!

hp12_0.jpg

Miljöpartiets aura-färg är LILA. "Du föredrar ofta djur och natur framför din medmänniskor" - plus är mycket intuitiv (har ni hört Fridolins oneliners, eller?). Är din aura också lila enligt testet? Ja, men då så!

Lycka till imorgon! Så hoppas jag att ni kikar in på Nöjesguidens egen valvaka, som kommer att sändas live på TV4:s webb-tv. 

 

Läs mer

Besatt av moderatmusik: Alliansen i Gävle

Supervalbloggen 13:42 12 Sep 2014
Se alla artiklar om: 

Som alla redan vet är jag besatt av en viss genre av musik: moderata vallåtar/kampanjlåtar. Jag vet ej varför! Det här är något jag har burit med mig sedan förra valet (lyssnade sönder på "Sverige Jobbar!", som fick mina ögon att tåras för att den var så dålig/fantastisk), men jag har inte riktigt vågat embrace:a denna sida hos mig själv förrän nu. Och just detta år har Alliansfritt grävt fram tidernas moderatlåt - kronan på verket, den där extra hundralappen i fickan! Jag har transkriberat första versen + det jag uppfattade av refrängen - sista versen var lite "intern" (som i: Gävles interpolitik), men hjälp gärna till med den om ni vill!

https://www.youtube.com/watch?v=oTn-fX12owE

"Alliansen" (musik, Lady Gaga; text, Moderaterna i Gävle)

Vers 1:

Det är val i höst så gör din röst hörd

i vår demokrati, annars är du körd.

Ett alternativ är fyra partier

som bottnar i olika ideologier:

Moderaterna ett arbetarparti,

inte bara jobb och ekonomi.

Centern har gått från bonde till gay,

från Torbjörn Fälldin till Federley

Folkpartiet vill ha ordning i plugget:

”Sitt ner, håll käften!”, så går tugget.

Sist har vi KD om dem lite kort:

BLEEP.

 

Refräng:

De styr vårt land, med en högerhand:

Alliansen

Som [någonting?] vill ha din röst:

Alliansen.

De går till val på de rödas kval,

men vem är vem, och vem blir vad?

Alliansen, Alliansen x 1000.

 

kanye-west-shaking-head-no.gif

Mitt och Kanyes betyg: betyg: 6 PLUS betyg: 1

Annars: diskuterade med en bekant igår att, visst finns det nått i låten som pekar på en viss splittring inom Alliansen i Gävle? Från "bonde till gay" (att en bonde skulle kunna vara gay verkar ej passa in i rimmet/Moderaterna i Gävles världsbild)? Och varför försvann KD helt från låten? Det vilar ett mörker här. Det finns djup, djup och lager i dessa överdrivet käcka textrader. Varsågod att utforska vidare (bland annat här, med Michael Gill).

Läs mer

Det drar ihop sig...

Supervalbloggen 00:39 11 Sep 2014

SNART. Snart är det enda vi behöver oroa oss för Paradise Hotel (för er som kollar på det!) och mina kluvna hårtoppar (bara jag som följer det, tyvärr). Men hur går det då för gänget?! Vilka kommer att vinna? 

raketva.jpg

 

Flämt! Enligt dagens siffror på Aftonbladet går det ju galant för Alliansen!?

raket2.jpg

...och enligt dagens siffror på Aftonbladet går det samtidigt jättebra för de rödgröna.

Ändå skönt att allt är så klart och tydligt nu, några dagar innan valet? *sorgsen min*

Läs mer

Vad bryr sig Annie Lööf om, egentligen?

Supervalbloggen 23:19 9 Sep 2014
Se alla artiklar om: 

I kvällens utfrågning av Alliansens partiledare var det äntligen dags för lite one-on-one-time mellan tittaren och Annie Lööf! Jag säger "äntligen" eftersom att det känns som om Lööf har varit lite bortglömd ett tag. Vad vill hon nuförtiden? Vad tänker hon? Saker blev ju inte riktigt klarare av Centerpartiets valreklam, i vilken sjungande bönor i hattar genom Disneysång väcker liv i en lummig park

http://youtu.be/GXHhAakfgdI

 

Centerpartiet vill att vi ska ha kossor som betar på taken. Ändå modigt??

Det hela blev inte så mycket klarare för mig efter att ha kollat på utfrågningen: det känns som om Centerpartiet helt förlitar sig på att vara en peppig/mera liberal rip-off av Miljöpartiet, á la: "Oroa er inte! Ekonomisk tillväxt och miljö går hand i hand, trots att nästan ingen håller med oss om detta!!" Med tanke på att Vattenfall faktiskt kommer att satsa mest på kolkraft framöver så... verkar det ju inte funka, heller. 

Men en sak vet jag att Annie Lööf inte bryr sig om: sin grannes sexuella läggning.

annied_0.jpg

Detta var alltså apropå... månggifte. Alltid lika klar och tydlig, denna Lööf! OCH vad skönt för grannen!? 

Ärligt: tycker alltid att det är lite lustigt när folk tror att "inte bry sig" är samma sak som att vara en "chill person" eller att ha en "bra inställning" till hbtq. FYI: det är inte samma sak! Men se själva - det kanske bara är jag som tyckte att denna mening var lika malplacerad som kossan på taket i Centerns valreklam?

Läs mer

SD-skandal #20781

Supervalbloggen 00:22 9 Sep 2014

Så var det dags igen! Bara någon vecka efter att SD släpper sin "jag-har-minsann-också-en-svart-kompis"-reklam alt. "rasism-maskerad-som-antirasism"-reklam kommer SD:s - ja, vad är det? triljonte? - rasismskandal. I dagens Expressen får vi reda på att Christoffer Dulny, Sverigedemokraternas förstanamn i Stockholm, har uttryckt sig rasistiskt på Internet

oh-my-god-rhianna-selfie-instagram-gif.gif

Rihanna är djuuupt chockad.

Enligt uppgifterna har Dulny bland annat sagt att, "Invandrare är absolut värst på att ljuga, manipulera, köra fulsälj, hetsa etc". Då har han uppenbarligen aldrig träffat mig!?! Jag = skitdålig på att ljuga, trots min invandrarbakgrund! Min röst blir helt gäll och jag börjar lukta skarpt av svett. 

Iaf: solen går upp, regnet öser ner, och SD är ett rasistiskt parti. Med det inte sagt att alla som röstar på SD är övertygade, medvetna, rasister – det tror jag inte. Men SD är ett parti som har en rasistisk problemformulering, som bedriver en rasistisk politik, som har en rasistisk och nazistisk historia, som är fullt av hardcorerasister - och, sorry, men om man röstar på dem får man faktiskt också ta ansvar för detta och sluta tycka så synd om sig själv. "Folk tycker att jag är dum som röstar på SD! Snyft!!" Jojo, men om SD får igenom sin begränsning av anhöriginvandringen har du precis splittrat en familj med din röst? Om SD får bestämma tillhör landet sådana som Erik Almqvist, medan vi andra aldrig får vara "riktiga svenskar"?

Asch, vem orkar, racists gonna racist. Här är en bild på ett sjukt gulligt rådjur istället – så att ni minns att det finns något gott i världen, ändå!

deer.jpg

NAWWW.

Läs mer

Supervalbloggen 2014Till din hjälp under Supervalåret 2014 finns Judith Kiros, redaktör för Supervalbloggen, här för att bläddra i tidningarna, livetwittra panelsamtalen, skeptiskt syna vallöftena och bara umgås.

Supervalbloggen presenteras i samarbete med flerhem.nu.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!