TV-serier

TV: In the good news department

Parisa Amiri 11:31 28 Feb 2014

Dunham till SNL!

Kvinnodagen innebär som vanligt fest och systerskap, i år har NBC också förstått att det är värt att fira. Den 8 mars är det dags för Lena Dunhams första gästande av SNL! 

Nu är ju jag lite osäker på hennes skådisskills om hon inte spelar Hannah - det kom ut förra veckan t.ex. att hon fick kicken från miniserien Mildred Pierce, vilket inte behöver betyda någonting heller - men ser fram emot att se henne göra andra karaktärer. Kommer hon att kunna lägga skådistics som Hannahs slappa handleder och ordsbetoning åt sidan? Doubt it. Men äntligen slutar OS att fucka upp, inte minst för tv-tablån. 

Michelle Obama gästar Parks & Rec!

Gullisar unite! Tidigare har showen gästats av Amys/Leslies frikort och idol Joe Biden, nu klättrar de ännu lite högre upp på politikerkändisstegen. Allas vår First Lady kommer antagligen att dansa och framförallt att göra reklam för sin kampanj "Let's Move", som ni J U minns att Beyoncé hakat på:

Avsnittet sänds 24 april. Skriv upp det. 

Game of Thrones officiella poster är här!

Och budskapet... Gör HBO en American Apparel och provocerar fram reaktioner? Rätt uppenbart att de har utgått från de svenska antifeministernas verklighetsuppfattning!

Läs mer

Game of Thrones trailer för säsong 4 (premiär i april)

Parisa Amiri 18:24 14 Jan 2014

Det som känns som en evighetslång väntan slutar alltid med en överraskning. Snart får vi sitta med utskrivna papper med relationsträd och kartor, de är tillbaka! 

Trailern är ingen Winter is coming, trots drakskuggan, men bådar gott om man önskar sig ett helvete för Joffrey och världsherravälde för Arya och Khaleesi. 

Läs mer

Obs: Kenny Powers-nytt

Parisa Amiri 16:08 15 Oct 2013

TV-mediets största redneck-as Kenny Powers har återvänt med en fjärde säsong av Eastbound and Down, och vi är tre avsnitt deep. En rapport i två delar:

1. Lockiga hockeyfrillan är intakt och mer respektingivande än någonsin. 

2. Än så länge har vi inte sett en enda, INTE EN ENDA, helkroppsejakulation. Sit tight. 

Läs mer

Really, though, Mindy

Parisa Amiri 17:40 4 Oct 2013

Behövde pausa för att hinna skrika färdigt och samla mig under senaste två avsnitten av Mindy Project pga dessa två, på olika sätt, påkostade ögonblick:

Jordens mest kränkta man Kris Humphries gör sin första (non-reality)seriecameo!

Dessutom berör cameon båda sidor av hela hans samlade stjärnstatus: han är med i (1.) basketlaget för (2.) dumpade killar med parollen "Just because we don't have wives doesn't mean we don't have lives" med bl.a. Bill Haders karaktär. Men att Mindys karaktär skulle bli så...kåt och nervös av hans närvaro känns oresearchat? Alla som sett en sekund av Kris pubertala förhållandeperson skulle springa åt andra hållet. Oh, well. 

Något som Tina Fey (jag SKA göra the full snl-recap) inte precis kunde beskyllas för under sina år som Liz Lemon i bootcuts och koftor var att hustla lyxiga outfits och accessoarer med svepskälet att de ska bäras i tv. Mindy gör det så det räcker för de båda, som (SAKNADE) tv-gudinnan Swagis påpekat inte helt i proportion till hennes karaktärs levnadsstandard, t.ex. här där hon i en scen på tjugo sekunder bär en GRÖN CÉLINE-VÄSKA. Menopausal chics största anhängare i tv just nu? Det tackar vi för. 

Läs mer

TV-seriers syn på sajters balla kontor

Parisa Amiri 15:52 28 Jun 2013

När jag maniskt plöjde i övrigt strålande "vita män konspirerar och backstabbar varandra i Washington"-serien House of Cards med en peakande Kevin Spacey i förgrunden (minus för vissa av tala in i kameran-sekvenserna och den ibland något överdrivna dialekten) tillsammans med en överlägset kylig Robin Wright kunde jag inte låta bli att irriteras/skrika rakt ut av deras skrattretande bild av sajtkontor.

När den centrala grävande journalist-rollen gick över från en klassisk, politisk tidsskrift till sajten Slugline där det bara var att "köra ut grejer" valde regissör och scenograf-gänget att ge oss denna inramning:

Istället för det deprimerande fabrikstänket i uppradade bås/skrivbord med minimalt utrymme för att ta sig ut till kaffekokaren hittar vi här en freakin LASTPALL där en kille casually halvligger på ett par kuddar samtidigt som han störtar en minister. 

Träväggar med INSPIRERANDE kampkonst och en självgod rädda världen-typ i bakgrunden som jobbat klart sin halvtimme den dagen. 

Nej, grattis du papperstidningslobbyist som lyckades sälja in det här tänket till seriens people. 

En annan instant klassiker är sajten som i Girls ger Lena Dunham uppdraget att knarka, festa och dokumentera detta spektakulära, Jazzhate. Vidare på det inspirerande tänket:

Förödande roligt. 

Men är de här skildringarna helt utan verklighetsförankring eller existerar liknande krystat moderna kontor? En googling på Buzzfeed* office (*lever genom denna sajt) visade sig tyvärr förmildra Slugline-fallet. 

Kluddande på (givetvis transparenta) mötesväggar - check. 

Ungdomligt internetspråk - check. De olika knappar man kan uttrycka sig med på Buzzfeed (även Win, Cute, osv) finns representerade i fysisk form på kontoret. Vi måste ändå ge dem att de faktiskt använder sig av helt oironiska - vad vi vet - skrivbord. 

Quirky, fnissiga teckningar som förvisso ser ut att vara strategiskt ditplacerade enbart för fotograferingen. 

Internetmeme i fysisk form - check. Och en katt på det, Nyan Cat i det här fallet!

Och en slutlig confession från en som 1. jobbar med en sajt 2. på ett kontor: jag använde en bild på Joffrey som piltavla bredvid mitt skrivbord och har uppklistrade bilder på Beyoncé, Kardashian-gänget, Arrested Development-casten osv. Guilty as charged.  

Läs mer

Tv-älskarkort!

Parisa Amiri 11:32 30 Jul 2012

Min kortlek med 3D-bilder på katter las åt sidan i Vitabergsparken när jag fick en kortlek som föreställer mitt andra glädjeämne i livet: tv-karaktärer.

Skapade konst som får vara en sorts topplista. Känner ni igen alla? Tina Feys Liz Lemon i topp, tätt följd av The Nanny, Steve Urkel, Ari Gold, Xena, Patsy Stone (!), Fresh Prince-Will, Kramer, Dwight, Omar, Peggy, Breaking Bad-Walter, Golden Girls-Sophia, Mr Soprano och Ally McBeal. 

De har försökt skapa så sammanhängande grupper som möjligt, advokater, läkare, agenter, osv. Ser ni vem ruter fem är? Kan väl inte vara Carrie? Notera en perky bröstvårta, vad kan det betyda? 

Älskar geni/nörd-gruppen som åttorna utgör. Ser ni vem Spader 9 är? Ett lejon? Vad har jag missat?

Klöver Dam, är DET Carrie? Vem är då den andra, med LV-väskan? 

Mad Men-Joan och Frasier som ess. Well played. Saknar ni någon? Inte en enda sate från Game of Thrones, Parks and Recreation, New Girl eller Girls är med, de förslagen får ni som freebies till den andra, uppdaterade versionen!

Läs mer

Gubbarnas revival i komediserier

Parisa Amiri 17:21 16 May 2012

Goldblum, som lajat runt i diverse serier de senaste åren, t.ex. Law and Order, ska alltså spela Sarah Silvermans äldre pojkvän. Ska vi ta en titt på vilka äldre, manliga skådisar som fått hyfsat centrala roller i komediserier efter en tid av karriärsdipp? Som dragplåster/garantier.

Ted Danson (Bored to Death)

Rik magasinsgubbe i New York med förkärlek för weed och unga tjejer.

Alec Baldwin (30 Rock)

Oväntat smidig, maktälskande republikan. 

Chevy Chase (Community)

Fördomsfull, stötande, rik vit man. Fullkomligt överflödig karaktär. 

Danny Devito (Sunny in Philadelphia)

Korpulent, kortväxt, bisarr man som älskar snabba pengar - och unga tjejer. 

Ed O'Neill (Modern Family) 

Spelar i princip en äldre Al Bundy, gift med Sofia Vergaras karaktär och styvpappa till hennes lillgamla son.

Rob Lowe (Parks and Recreation) 

Maniskt, falskt lyckligt hälsofreak som inte bara själv haft en revival i och med rollen men som också lyft ordet "literally".  

Vilka gubbs/sen gammalt kända men lite glömda skådisar skulle vara kul att se i en show?Jag tänker Nick Nolte, Gary Busey och kanske Macaulay Culkin. 

Kommer ni på något äldre kvinnor som är kända sen gammalt men putsar till sina varumärken och vars karriärer får ett andra liv? Julia Louis-Dreyfus kanske platsar där i och med Christine eller Courteney Cox för Cougar Town, fast det är huvudroller och deras karriärer har inte direkt haft någon riktig dipp. Betty White har ju haft en andra peak i några år innan Hot in Cleveland-serien nu. Nä, kommer inte på någon. 

Läs mer

Trendspaning: den lockiga hockeyfrillan

Parisa Amiri 09:43 4 Mar 2012

Eastbound and Downs Kenny Powers -> Dan i Gossip Girl. Snart den nya Oskar Linnros-frisyren.

Läs mer

"To a hundred more episodes"

Parisa Amiri 17:03 16 Dec 2011

Det var nära där ett tag. Att jag och hoppet skulle gå skilda vägar. Men vi har hittat tillbaka till varandra. Allt tack vare detta.

30 Rocks sjätte, efterlängtade säsong befinner sig i födelsekanalen!

Återigen ska Alec Baldwins karaktär Jack Donaghy viska fram repliker och spurta korridoren ner oanat smidigt.

Tracy Jordan ska överexponera sin svullna, obehagliga mage.

Kenneth ger oss ett tillfälle att skratta åt bonnig naivitet.

Jennas omöjligt ytliga person låter Roliga Tjejer skratta åt Snygga Tjejer.

Liz Lemon får representera mänsklighet och lär visa sin skvalpiga överkropp i ett par scener.

Tydligen får vi se Kelsey Grammar, Denise Richards och James Marsden som LIZ LEMONS dude. Först Jon Hamm och nu detta? Äkta Seinfeld-faktor på henne.

Smartroligheten segrar än en gång.

Läs mer

Serienjutning

Parisa Amiri 22:45 18 Oct 2011

Vrålar av skratt till Parks and Recreation om kvällarna. VRÅLAR. 

Enda serierna vi (ni och jag) ser:

 - True Blood.

 - Curb Your Enthusiasm. 

 - Gossip Girl.

 - Always sunny in Philadelphia.

 - Louie.

 - Californication.

 - Mad Men.

 - 30 Rock.

 - Bored To Death.

 - The Office (amerikanska, ser i snitt tre avsnitt per år). 

Döda serier vi fortfarande avnjuter:

 - Arrested Development.

 - Gilmore Girls.

 - Seinfeld.

 - The Office. 

 - Extras. 

 - Flight of the Conchords (TACK för påminnelsen även här!)

 - SATC.

 - The Wire. 

 - Sopranos. 

 - Entourage.

 - Freaks and Geeks (tack för påminnelsen).

Glömt någon. Och det är varken Dexter, Sons of Anarchy eller Breaking Bad. 

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla