Mindy Kaling

Lystring: Mindy Kaling skriver boken "Why Not Me?"! Nu gissar vi vad den handlar om

Parisa Amiri 14:25 19 Jun 2014

Gud, I know right?

Kvinnan som varit en stor del av mitt humoruppvaknande fortsätter att vara generös med sina gåvor till sina undersåtar. Mindy Kaling följer äntligen upp sin debutbok "Is everyone hanging out without me?", en personlig, hysteriskt rolig samling berättelser om såklart sin resa från överpresterande student till överpresterande skådespelare och manusförfattare men också om kärleken till killars, speciellt Pierce Brosnans, brösthår och vilken dress code hon önskar till sin begravning. Chic devastated. 

Ni förstår ju, det är en bok som du plötsligt lägger på samma hylla där dina bästa vänner trängs. Det är rappt, det är personligt, det är fullt av självdistans, det är insiktsfullt och det är charmigt, varmt och älskvärt. Fan ta dig om du inte läst den än, för gud vad mysigt ni ska ha. 

Kan vi bestämma att bara kvinnor som spelar i/skriver tv-serier får göra böcker? Till hösten kommer ju bland annat Amy Poehlers, Lena Dunhams och Megan Amrams böcker! Tina Fey har inte sagt nåt om en Bossy Pants 2 dock. 

Hon berättade för LA Times häromdagen att hon påbörjat sin andra bok och att den ska heta "Why Not Me?". Och som alltid när man har lite information att bygga på så ska vi spekulera bäst vi kan i vad detta kan innebära!

TVÅ ALTERNATIV:

1. "Why Not Me?" kan vara den där lättsamt självömkande frågan man ställer för att man gång på gång känner sig grundlöst förbisedd och ständigt placerad i periferin utan chans att avancera in i centrum. Som när Askungen hade massiv FOMO uppe på sin vind och tittade ut mot festen på slottet, varför får inte jag dricka gratis bubbel och dansa i dyra kläder? Vem har inte känt så? Mindy har säkert gjort det flera gånger. 

Sinnesstämningen förekommer oftast under de där labila, hormonella dagarna då det enda som egentligen hjälper är att lyfta på locket till gråtreserven med romcoms och "pregnancy announcement"-klipp på Youtube. Vem skulle raljera bättre över den känslan och situationerna som medföljer bättre än Mindy? Fucking ingen, that's who.

2. "Why Not Me?" kan vara den där fuck errbody-inställningen som får en över tröskeln när man tvekar. När det pratas löst om en idé att göra ett utmanande projekt, t.ex. en föreställning där man spelar Ben Affleck och Matt Damon, och man tänker varför fan skulle INTE jag göra det? Det är klart jag ska. 

Eller att någon kommer med en förfrågan om att du ska ha en roll OCH skriva för en stor kanals komediserie, typ The Office för NBC, du plågas direkt av förgörande prestationsångest och den lilla pesttanken "Är jag verkligen bäst för det här jobbet?" tar sig in i ditt huvud innan du besvarar den med ett varför skulle det inte vara JAG?

Vem som skulle kunna beskriva den mäktiga känslan och situationer som medföljer bättre än Mindy? Kvinnan med egen serie som hon skriver och skådespelar i? Fucking ingen, that's who. 

Med det sagt: hoppas på kombination av båda! För Mindy är alla de här sakerna. Och jag älskar henne. 

Läs mer

När Mindy återvänder gör hon det storstilat

Parisa Amiri 10:27 26 Mar 2014

SCHMIDT HAPPENS.

Läs mer

Det bästa ur bildskörden från Vanity Fairs Oscars-efterfest

Parisa Amiri 15:43 5 Mar 2014

Det kanske mest givande med galor är de bilder som släpps på när två av dina favoriter står och skrattar backstage, lutar sig över till den andras rad under tv-sändningen eller lite småpackade hänger på efterfesten. Ännu bättre om de är favoriter du aldrig sett ihop innan. 

The goodies från Vanity Fairs legendariska Oscars-efterfest:

Hur ofta händer det här: jag älskar samtliga människor i bild. Det kan jag inte ens säga om mina släktbilder. 

Vill blanda upp med min genpool med valfri älskling i den här högen. 

AAH. Stevie Nicks får den sortens bakifrån-kram känd från par på konserter av Bill. All kudos till J Law för trifectan som består av 1. val av sällskap, älskade Larry 2. perfekta mesh-detaljer på hennes mordvapen från Tom Ford och 3. GREPPET på vinglaset. 

Kvällens bästa sweethearts på delad förstaplats går såklart till Amy och hennes nya main squeeze Nick Kroll - har man sett dem på bild tillsammans innan? - och alltid, oavsett - min storasyster i mina fantasier, Chrissy och hennes hubby John. 

Awesome people hanging out together, del 1: Spike Lee i rejvsneaks, Bill pga Bill och Rosario Dawson! Kan jag slippa behöva se filmer där hon inte är med? 

Awesome people hanging out together, del 2: nästan osannolikt bra?! Ikonen Russell Simmons, Oprahs bästis Gayle, gudinnan Mindy HEELS IN HAND och hennes bästis BJ Novak vars nya bok SEGAR med att komma hem till mig.

De enda vars bilder i tillfälliga Vanity Fair-studion på plats inte var odrägligt pretentiösa utan förtjänar att publiceras och överhuvudtaget att ta in: Leslie och Judd hade ordnat barnvakt.  

De var på bjussigt humör och intog photo booth-klassikern också. 

Rashida och stylisten Brad Goreski. 

Bita axel-kära!!! Nu mår man.

Läs mer

Saturday Night Live S39E01 - Tina Fey

Parisa Amiri 13:31 8 Oct 2013

Gör nu min tv-slavsmässiga plikt och kollar av om ni unnat er vår älskade baby momma av modern humors kväll på SNL?

I korthet:

Underbar förnedring av de nya SNL-skådisarna i monologen (som bjöd på flashbacks till Tinas tid som SNL-regular!), en flygplatsutroparsketch som var genial i all sin enkelhet, en av de bästa fejkproduktsreklamerna de producerat, för E-Meth, ett kärt återseende av Drunk Uncle och tyvärr en trippelcameo av Breaking Bads Aaron Paul som lyckades etablera sig som cameokåtare än Jon Hamm. Det blev bara svagare och svagare för varje gång han visade sig i rutan, tills cameoeffekten (CHOCK, LOL, osv) uteblev helt.

Det enda jag vill säkerställa att ni inte går runt och har osett  - även om allt pekar på att ni har sett den sju gånger - är Girls-spoofen, konstigt nog första gången Hannah och sällskap föräras med en SNL-pik.

Efter två minuters ren perfektion blev "Blerta" plötsligt ett trendande flicknamn. Vilket förresten för tankarna till den klassiska Liz Lemon-svordomen "blergh"! GUMMIHANDEN!

Aldrig varit med om att samtliga karaktärer i en spoof varit så ON POINT som i denna, från de svaga handlederna, ticsen och den självcentrerade världsuppfattningen hos Hannah, Marnies brat-fast-tror-sig-vara-intellektuell-ton, det naiva, maniskt men harmlöst irriterande i Shoshanna  och att vara en ny nivå av blasé som Jessa. 

Bonus: nivåerna av mäkt i denna instagrambild, Lena Dunham ser spoofen av sin egenkreerade tv-serie (hade hon kanske blivit förvarnad av showen?) i Mindy Kalings soffa som i sin tur förevigar detta good sport-ögonblick. Tack UNIVERSUM

Läs mer

Really, though, Mindy

Parisa Amiri 17:40 4 Oct 2013

Behövde pausa för att hinna skrika färdigt och samla mig under senaste två avsnitten av Mindy Project pga dessa två, på olika sätt, påkostade ögonblick:

Jordens mest kränkta man Kris Humphries gör sin första (non-reality)seriecameo!

Dessutom berör cameon båda sidor av hela hans samlade stjärnstatus: han är med i (1.) basketlaget för (2.) dumpade killar med parollen "Just because we don't have wives doesn't mean we don't have lives" med bl.a. Bill Haders karaktär. Men att Mindys karaktär skulle bli så...kåt och nervös av hans närvaro känns oresearchat? Alla som sett en sekund av Kris pubertala förhållandeperson skulle springa åt andra hållet. Oh, well. 

Något som Tina Fey (jag SKA göra the full snl-recap) inte precis kunde beskyllas för under sina år som Liz Lemon i bootcuts och koftor var att hustla lyxiga outfits och accessoarer med svepskälet att de ska bäras i tv. Mindy gör det så det räcker för de båda, som (SAKNADE) tv-gudinnan Swagis påpekat inte helt i proportion till hennes karaktärs levnadsstandard, t.ex. här där hon i en scen på tjugo sekunder bär en GRÖN CÉLINE-VÄSKA. Menopausal chics största anhängare i tv just nu? Det tackar vi för. 

Läs mer

Shopping as it should be

Parisa Amiri 17:02 18 Sep 2013

Föreställer mig att goda tre procent av alla som harvar runt på ebay egentligen skiter i zumba-kit, Svampbob Fyrkant-brandade våffeljärn (ngeeh) och stenar som ser ut som Jesus utan skrollar sida upp och ner och lägger bud, som de sadistiska as de är, för det sexiga i att vinna en auktion på ett fullt fungerande Nintendo 64 - sidenote: det enda jag velat köpa på ebay - och känna att någon annan blivit berövad på sann lycka. Har inte släppt det där Nintendot än. 

Anywho, just nu kan man buda på varor som borde ha blivit kulturmärkta, äkta The Office-memorabilia:

Två inköp som kan lyfta ditt hem, alternativt/förmodligen liv.

Nard dog har levererat de mest lockande produkterna, FÖRUTOM...

...KELLY KAPOORS wedding dress. Av någon anledning är den bland de billigaste och med minst tid kvar dessutom? Nej nu, låt mig upplysa er. 

"If you ever leave me again, I'll down a bottle of baby aspirin"

Det amerikanerna så gulligt kallar webisodes (bless them), alltså miniserie-aktiga storylines som bara sänds som webb-tv, gav oss bl.a. Mindy Kalings och Ellie Kempers Subtle Sexuality där Mindy sjunger om en male prima donna i 80-talsbröllopsklänningen som är instant drama.   

Kelly Kapoor är ju early Mindy Lahiri (NYTT AVSNITT IGÅR), aldrig så tydligt som i tillhörande credits:

Läs mer

Mindy Kaling - "Is everyone hanging out without me?"

Parisa Amiri 16:50 17 Jan 2013

 

I fantastiska "Is everyone hanging out without me?" berättar Mindy Kaling om hur hon vill ha sin begravning (dress code: chic devastated), hon listar sina bästa komediögonblick, tipsar om hämndfantasier under löpning och bjuder på en genomgång av samtliga selfies i hennes Blackberry. 

MÄKTIGT.

 

Som i alla böcker jag läst finns töntiga markeringar och anteckningar på majoriteten av sidorna och det här var en given. Jag läste det här i juli förra året och bara ett par månader senare kom detta

Vi får veta hur det känns att bli fixad inför plåtningar (bli stylad som en ledsen clown), vi får läsa ett brandtal för brösthår på män, att judiska killar känner en naturlig koppling till Larry David, varför Mark Darcy får henne att grina, hur enkelt det är att vara snubbe, hur hon misslyckades som Saturday Night Live-skribent, om drömtillvaron som manusförfattare och skådis på the Office och hur hon överhuvudtaget tagit sig upp till komedins toppskikt. 

Här glänser Mindy, vilket man tyvärr inte riktigt kan säga att hon gjort - än - i serien The Mindy Project. 

En öppen, varm och anspråkslös bok som jag vill att ni alla läser (hemläxetonen nu), framförallt för att den är ASROLIG och kommer att göra era liv bättre. In på Amazon med er! 

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla