Game of Thrones

Veckans bästa upptäckt/starkaste lika som bär: Kristian Luuk är typ med i Game of Thrones

Parisa Amiri 13:01 24 Aug 2014

Nu hade den här bilden i sig kunnat vara veckans bästa upptäckt. Letade igenom Nöjesguiden-arkivet från 1994 efter en annan sak och ramlade över denna pärla, där Fredrik Lindström och Kristian Luuk - tidstypiskt blasé - har fått ta emot Stockholmspriset för programmet Hassan. I kategorin "Etermedia"! 

Om vi sliter blicken från Fredrik Lindströms förflutna med alla dess intryck och istället studerar Kristian Luuks 1994-jag blir en sak uppenbar. 

Tjugo år har verkligen gått. 

Och! Den där uppspärrade blicken i ett i övrigt milt ansikte, det försiktiga munskägget och varsamt framkammade håret har vi sett någon annanstans. Senare i tiden. 

REEK? LUUK? 

I värsta fall finns ju ett säkert sätt att avgöra. 

Läs mer

Dagens bästa länk: vältra dig i Game of Thrones-kuriosa

Parisa Amiri 10:27 10 Apr 2014

"The woman who plays Robb Stark’s wife on the show, Oona Chaplin, is the granddaughter of Charlie Chaplin."

"The actor who plays Theon, Alfie Allen, is the brother of Lily Allen. She even wrote this nice little song about him smoking weed all the time."

"The Dothraki language was created just for the show and contains more than 3,000 words."

"Part of the Dothraki language is named after and based on lines from The Office character Dwight Shrute. It’s called the Shrutean Compound."

"This is what Hodor looks like without a beard."

"Peter Dinklage voiced the sexy 'wake-up guy' on Seinfeld."

"After the first episode of the show aired, the actor who plays Joffrey, Jack Gleeson, received a letter from George R.R. Martin that read, 'Congratulations, everyone hates you!'"

Jag är otroligt glad att jag övervann min skepsis mot artiklar som har säljiga tillägget "will blow your mind" efter år av att ha blivit besviken och o-blown. Informationen om Dwights inblandning i Game of Thrones och upplevelsen att ha sett bilden på en skägglös Hodor hade jag inte velat vara utan. 

Unna er hela listan över "49 Things You Never Knew About Game of Thrones That Will Blow Your Mind"!

Läs mer

Min väg till den perfekta helgen, en checklista att skriva ut

Parisa Amiri 18:33 8 Apr 2014

betyg: 5 Veeps säsongspremiär - check. "Fuck"-frekvensen i Vita Huset är bevarad.

betyg: 6 Game of Thrones säsongspremiär - check. GoT återvänder till sina avtrubbande rötter med explosivt våld och nakenhet.

Har ni missat den feta specialbehandlingen födseln av säsong fyra har fått på sajten? Allt - recaps, info inför nya säsongen och vilka som överlevt den tredje - finns här.

betyg: 5 Wes Anderson Collection-boken skriven av min favoritskribent Matt Zoller Seitz - CHECK! Present dessutom. Genomgången kommer snart. 

betyg: 5 Grogghaggor unite på Boqueria - check. 

Har efter kanske tio besök fulländat min beställning på Boqueria, där halva grejen är att du ska komma ihåg vad du beställde sist. Ankbröst, spädgris, tonfisk, moules. Och nytt för den här gången är att jag och mina besties accepterade vårt öde som no-longer-ungdomar och beställde både Baileys och efterrätt, deras egen take på Sandwich-glassen. Have. Mercy. 

betyg: 5 Bad om "en macka" och fick ett mirakel - check. 

betyg: 6 Premiärbesök på Matbaren - check. 

Åt deras buns och hade aldrig väntat mig det här, men det var ännu godare än de pork buns jag slukade på Miss Voon. Men det är inte riktigt worthy av den Michelin-stjärna de har, vilket inte heller motiverar att deras bubbelvatten kostar 60 (!) freakin spänn. 

betyg: 6 Deborah Lippmans Mermaid Dream - check. Years of innovation har lett till detta skatmästerverk, som annars bara syns på tolvåringars fingertoppar. 

  Obnoxious, tjock, sovande katt - check. 

Läs mer

Hjälpmedel till ditt Game of Thrones-tittande: digital karta och relationskopplingar

Parisa Amiri 12:14 7 Apr 2014
Se alla artiklar om: 

04:00 svensk tid gick HBO:s sändning av Game of Thrones fjärde säsongspremiären över till reklam för sista gången för den kvällen. Gissningsvis tio minuter senare fanns hela första avsnittet av världens mest nedladdade serie att hitta på internet och en liten stund senare även på HBO Nordic. 

Därför är det snart dags för er också, sweet fellow tv-människor, att få klippa upp bandet till GoT-säsong och då har jag fått tips om två perfekta kartor som kan hålla pausandet för att kunna googla detaljer till ett minimum! Behold, och ha uppe på diverse läsplattor och laptops. Eller utskrivet om det är er grej.

Quartermaester

Kartan som låter dig klicka i olika karaktärers resvägar under deras ibland outhärdligt utdragna vandringar genom skogs-och snölandskap, se karaktärernas nuvarande positioner utifrån vilket avsnitt du uppger att du befinner dig på och därför även med spoilerskydd!

Missa inte den tillfredsställande möjligheten att kunna zooma in och ut. 

A Web Of Thrones

Att inte ha en person som läst samtliga böcker till hands eller en relationskarta tillgänglig är som att se GoT utan undertexter - du kommer inte att förstå ett skit. 

Det här är inte en helt uppdaterad version, men täcker det mest basala. 

Tack bästa läsarna Malin och Z för tips!

Läs mer

Inför Game of Thrones fjärde säsong

Parisa Amiri 14:32 5 Apr 2014

EN. DAG. KVAR. 

En av datumen att räkna ner till här i högerkolumnen är det där Game of Thrones fjärde säsong sveper in över våra liv, den 6 april. Fattar ni fortfarande inte? Det är IMORGON.

Efter att ha varit den enda bland miljoner traumatiserade som reagerade på Red Wedding med "Ah, skönt" längtar jag efter att få upptäcka hur den kommande säsongen ska belysa olika brister i min person. 

Hur förbereder ni er? Hur ser ni till att göra det allra mesta av det? Jag har en liten upptrappning:

1. Bad en kompis photoshoppa in mig med Tyrion och Jamie, uppenbarligen. 

2. Sväljer det brännande självföraktet, ger upp och skriver ut kontaktnät och karta. Det går fan inte annars. 

3. Läser vår nya, underbara bloggare Svantes karaktärsgenomgång av var Arya, Daenerys, Tyrion och gänget befinner sig inför säsong fyra. Alltså de som faktiskt överlevde. 

4. Lyfter på locket till det avsvalnade Joffrey-hatet och ser till att det växer sig starkt igen. 

5. Drar till med en pinsamt bombastisk Game of Thrones-fest imorgon kväll för att göra det lite mer oförglömligt. Det har på riktigt inhandlats en hel spädgris att lägga på fat. 

6. Ser säsongspremiären efter att ha haft de tre första avsnitten i min ägo i flera veckor och ändå lyckats hålla mig. Urladdningen väntas bli explosiv. Om inte - tragiskt.  

Läs mer

TV: In the good news department

Parisa Amiri 11:31 28 Feb 2014

Dunham till SNL!

Kvinnodagen innebär som vanligt fest och systerskap, i år har NBC också förstått att det är värt att fira. Den 8 mars är det dags för Lena Dunhams första gästande av SNL! 

Nu är ju jag lite osäker på hennes skådisskills om hon inte spelar Hannah - det kom ut förra veckan t.ex. att hon fick kicken från miniserien Mildred Pierce, vilket inte behöver betyda någonting heller - men ser fram emot att se henne göra andra karaktärer. Kommer hon att kunna lägga skådistics som Hannahs slappa handleder och ordsbetoning åt sidan? Doubt it. Men äntligen slutar OS att fucka upp, inte minst för tv-tablån. 

Michelle Obama gästar Parks & Rec!

Gullisar unite! Tidigare har showen gästats av Amys/Leslies frikort och idol Joe Biden, nu klättrar de ännu lite högre upp på politikerkändisstegen. Allas vår First Lady kommer antagligen att dansa och framförallt att göra reklam för sin kampanj "Let's Move", som ni J U minns att Beyoncé hakat på:

Avsnittet sänds 24 april. Skriv upp det. 

Game of Thrones officiella poster är här!

Och budskapet... Gör HBO en American Apparel och provocerar fram reaktioner? Rätt uppenbart att de har utgått från de svenska antifeministernas verklighetsuppfattning!

Läs mer

Game of Thrones trailer för säsong 4 (premiär i april)

Parisa Amiri 18:24 14 Jan 2014

Det som känns som en evighetslång väntan slutar alltid med en överraskning. Snart får vi sitta med utskrivna papper med relationsträd och kartor, de är tillbaka! 

Trailern är ingen Winter is coming, trots drakskuggan, men bådar gott om man önskar sig ett helvete för Joffrey och världsherravälde för Arya och Khaleesi. 

Läs mer

Hodor-Hodor-Hodor (släpp det beatet)

Parisa Amiri 14:32 12 Jun 2013

Game of Thrones-karaktären med den mest konsekventa karaktärsstorylinen (Bär runt på den lama Starken, säger Hodor) blev snabbt ett meme när han blev tillsagd att "Stop Hodoring". Han har kapitaliserat på den här popularitetsvågen på det mest klassiska viset, en dj-karriär:

Vem fan är INTE EN DJ

Läs mer

Game of Thrones theme song i klocktornet

Parisa Amiri 17:24 22 Apr 2013

Blir nästan rörd av hur han kämpar för att hinna med. 

Läs mer

Dark Wings, Dark Words, Långa Promenader

Parisa Amiri 12:03 9 Apr 2013

Såg på Game of Thrones andra avsnitt från tredje säsongen igår och parallelltittade med vän som befann sig på annan ort. Mitt mesta betyg från vår chattkonversation under tittandet: "De bara går och går". Det är en hel del manusförfattarna behöver få fram om vad som skett sen sist, så förstår att vi får se 90% trötta promenader över utsträckta slätter. SAW-tortyren av min hatkaraktär var därför välkommet. 

Liam Neesons kärlekskranka trummisson i Love Actually dök upp som ny karaktär, nästan grown up! 

För er som sett avsnittet och därför överlever spoilers kan ni läsa hela recappen hos Tobias Norström, som skriver ingående om imponerade kraft i kisstrålar, seriens Neo/Cesar Milan och liknande!

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla