The Mindy Project

Lystring: Mindy Kaling skriver boken "Why Not Me?"! Nu gissar vi vad den handlar om

Parisa Amiri 14:25 19 Jun 2014

Gud, I know right?

Kvinnan som varit en stor del av mitt humoruppvaknande fortsätter att vara generös med sina gåvor till sina undersåtar. Mindy Kaling följer äntligen upp sin debutbok "Is everyone hanging out without me?", en personlig, hysteriskt rolig samling berättelser om såklart sin resa från överpresterande student till överpresterande skådespelare och manusförfattare men också om kärleken till killars, speciellt Pierce Brosnans, brösthår och vilken dress code hon önskar till sin begravning. Chic devastated. 

Ni förstår ju, det är en bok som du plötsligt lägger på samma hylla där dina bästa vänner trängs. Det är rappt, det är personligt, det är fullt av självdistans, det är insiktsfullt och det är charmigt, varmt och älskvärt. Fan ta dig om du inte läst den än, för gud vad mysigt ni ska ha. 

Kan vi bestämma att bara kvinnor som spelar i/skriver tv-serier får göra böcker? Till hösten kommer ju bland annat Amy Poehlers, Lena Dunhams och Megan Amrams böcker! Tina Fey har inte sagt nåt om en Bossy Pants 2 dock. 

Hon berättade för LA Times häromdagen att hon påbörjat sin andra bok och att den ska heta "Why Not Me?". Och som alltid när man har lite information att bygga på så ska vi spekulera bäst vi kan i vad detta kan innebära!

TVÅ ALTERNATIV:

1. "Why Not Me?" kan vara den där lättsamt självömkande frågan man ställer för att man gång på gång känner sig grundlöst förbisedd och ständigt placerad i periferin utan chans att avancera in i centrum. Som när Askungen hade massiv FOMO uppe på sin vind och tittade ut mot festen på slottet, varför får inte jag dricka gratis bubbel och dansa i dyra kläder? Vem har inte känt så? Mindy har säkert gjort det flera gånger. 

Sinnesstämningen förekommer oftast under de där labila, hormonella dagarna då det enda som egentligen hjälper är att lyfta på locket till gråtreserven med romcoms och "pregnancy announcement"-klipp på Youtube. Vem skulle raljera bättre över den känslan och situationerna som medföljer bättre än Mindy? Fucking ingen, that's who.

2. "Why Not Me?" kan vara den där fuck errbody-inställningen som får en över tröskeln när man tvekar. När det pratas löst om en idé att göra ett utmanande projekt, t.ex. en föreställning där man spelar Ben Affleck och Matt Damon, och man tänker varför fan skulle INTE jag göra det? Det är klart jag ska. 

Eller att någon kommer med en förfrågan om att du ska ha en roll OCH skriva för en stor kanals komediserie, typ The Office för NBC, du plågas direkt av förgörande prestationsångest och den lilla pesttanken "Är jag verkligen bäst för det här jobbet?" tar sig in i ditt huvud innan du besvarar den med ett varför skulle det inte vara JAG?

Vem som skulle kunna beskriva den mäktiga känslan och situationer som medföljer bättre än Mindy? Kvinnan med egen serie som hon skriver och skådespelar i? Fucking ingen, that's who. 

Med det sagt: hoppas på kombination av båda! För Mindy är alla de här sakerna. Och jag älskar henne. 

Läs mer

Föredömligt svar på klassiska frågan "What are you wearing?"

Parisa Amiri 10:19 18 Nov 2013

Läs mer

Veckans New Girl och Mindy, tydligen klädtematiserat

Parisa Amiri 19:03 5 Nov 2013

Tisdagar pingar min mobil till och visar påminnelsen "MINDY NEW GIRL" för plötsligt blev det Fox som ägde comedy blocket på amerikansk tablå, nu när NBC och de andra dramaälskande svikarna vänt oss ryggen. 

För er som ännu inte sett senaste avsnitten, här bjuder jag på en höjdpunkt ur vardera livsuppehållande produktion:

NEW GIRL: Schmidty går på maskerad som "public serpent". 

Ärligt talat tog det mig några sekunder att fatta också. 

THE MINDY PROJECT: Mindy får näsan snuten i en rosa g-string i sin walk-in-closet, iförd vad som VERKAR vara en Louis Vuitton-pyjamas buren som en vardagsskjorta. Återigen, all denna flair aint fair*.

*Ser nu vilken Fab 5 (kan inte nämna det programmet utan tillhörande "queer eye for the straight guy"-magi)-mening det var och njuter. 

Läs mer

Really, though, Mindy

Parisa Amiri 17:40 4 Oct 2013

Behövde pausa för att hinna skrika färdigt och samla mig under senaste två avsnitten av Mindy Project pga dessa två, på olika sätt, påkostade ögonblick:

Jordens mest kränkta man Kris Humphries gör sin första (non-reality)seriecameo!

Dessutom berör cameon båda sidor av hela hans samlade stjärnstatus: han är med i (1.) basketlaget för (2.) dumpade killar med parollen "Just because we don't have wives doesn't mean we don't have lives" med bl.a. Bill Haders karaktär. Men att Mindys karaktär skulle bli så...kåt och nervös av hans närvaro känns oresearchat? Alla som sett en sekund av Kris pubertala förhållandeperson skulle springa åt andra hållet. Oh, well. 

Något som Tina Fey (jag SKA göra the full snl-recap) inte precis kunde beskyllas för under sina år som Liz Lemon i bootcuts och koftor var att hustla lyxiga outfits och accessoarer med svepskälet att de ska bäras i tv. Mindy gör det så det räcker för de båda, som (SAKNADE) tv-gudinnan Swagis påpekat inte helt i proportion till hennes karaktärs levnadsstandard, t.ex. här där hon i en scen på tjugo sekunder bär en GRÖN CÉLINE-VÄSKA. Menopausal chics största anhängare i tv just nu? Det tackar vi för. 

Läs mer

Väntan är över, New Girl och Mindy Project är tillbaka

Parisa Amiri 20:51 22 Sep 2013

BACK TO LIFE, BACK TO (att inte leva i) REALITY

Äntligen kan vi sluta förvänta oss något av våra egna liv och börja leva genom tv-serier igen. Tisdagen bjöd på säsongspremiär av New Girl och Mindy Project. 

New Girls tredje säsong tar vid där den andra slutade, Winston är alltså fortfarande en överflödig karaktär och det är nästan som att de själva börjat parodisera hur löjliga hans storylines är - nu blir han besatt av ett pussel?

REALLY

Han skulle inte kunna bli relevant igenom om han så gjorde Schmidts mamma gravid. Annars bjuder avsnittet på fler krystade hinder för Nick och Jess relation (nästan som att de inte vågar släppa det momentum de tror finns i will they won't they-pendlandet) och en underbar jävla Schmidt. 

Hos Mindy har det däremot hänt A LOT. Som ni ser. Två andra oemotståndliga teasers från avsnittet:

BOOM

BOOOOOM

Krävdes en sista bild på Francos karaktär med vad han menar är sina discospermier. 

Grattis alla! Nästa vecka: PARKS AND REC. 

Läs mer

Shopping as it should be

Parisa Amiri 17:02 18 Sep 2013

Föreställer mig att goda tre procent av alla som harvar runt på ebay egentligen skiter i zumba-kit, Svampbob Fyrkant-brandade våffeljärn (ngeeh) och stenar som ser ut som Jesus utan skrollar sida upp och ner och lägger bud, som de sadistiska as de är, för det sexiga i att vinna en auktion på ett fullt fungerande Nintendo 64 - sidenote: det enda jag velat köpa på ebay - och känna att någon annan blivit berövad på sann lycka. Har inte släppt det där Nintendot än. 

Anywho, just nu kan man buda på varor som borde ha blivit kulturmärkta, äkta The Office-memorabilia:

Två inköp som kan lyfta ditt hem, alternativt/förmodligen liv.

Nard dog har levererat de mest lockande produkterna, FÖRUTOM...

...KELLY KAPOORS wedding dress. Av någon anledning är den bland de billigaste och med minst tid kvar dessutom? Nej nu, låt mig upplysa er. 

"If you ever leave me again, I'll down a bottle of baby aspirin"

Det amerikanerna så gulligt kallar webisodes (bless them), alltså miniserie-aktiga storylines som bara sänds som webb-tv, gav oss bl.a. Mindy Kalings och Ellie Kempers Subtle Sexuality där Mindy sjunger om en male prima donna i 80-talsbröllopsklänningen som är instant drama.   

Kelly Kapoor är ju early Mindy Lahiri (NYTT AVSNITT IGÅR), aldrig så tydligt som i tillhörande credits:

Läs mer

Mindy Kaling - "Is everyone hanging out without me?"

Parisa Amiri 16:50 17 Jan 2013

 

I fantastiska "Is everyone hanging out without me?" berättar Mindy Kaling om hur hon vill ha sin begravning (dress code: chic devastated), hon listar sina bästa komediögonblick, tipsar om hämndfantasier under löpning och bjuder på en genomgång av samtliga selfies i hennes Blackberry. 

MÄKTIGT.

 

Som i alla böcker jag läst finns töntiga markeringar och anteckningar på majoriteten av sidorna och det här var en given. Jag läste det här i juli förra året och bara ett par månader senare kom detta

Vi får veta hur det känns att bli fixad inför plåtningar (bli stylad som en ledsen clown), vi får läsa ett brandtal för brösthår på män, att judiska killar känner en naturlig koppling till Larry David, varför Mark Darcy får henne att grina, hur enkelt det är att vara snubbe, hur hon misslyckades som Saturday Night Live-skribent, om drömtillvaron som manusförfattare och skådis på the Office och hur hon överhuvudtaget tagit sig upp till komedins toppskikt. 

Här glänser Mindy, vilket man tyvärr inte riktigt kan säga att hon gjort - än - i serien The Mindy Project. 

En öppen, varm och anspråkslös bok som jag vill att ni alla läser (hemläxetonen nu), framförallt för att den är ASROLIG och kommer att göra era liv bättre. In på Amazon med er! 

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla