House of Cards

Netflix Alla hjärtans dag-present: House of Cards säsong 2

Parisa Amiri 10:24 14 Feb 2014

Hold up, hold my cynism.

Det Alla hjärtans dag-hånande inlägget som var tänkt att ligga här är inställt till förmån för denna fina reklamgest från Netflix och Kevin Spacey. Puss på er och lycka till med ert bingeande på tolv avsnitt med en kladdig Södern-dialekt.

<3

Läs mer

Emmys 2013 - en rambling galarapport

Parisa Amiri 17:09 23 Sep 2013

Idag firar vi EMMY-DAG! Har precis hunnit kolla färdigt, lyckats sno tio rys/gråt/skratt/spola fram-minuter här och där sen jag satte mig vid skrivbordet imorse. Swagberg - vem ANNARS - tipsade om att man med Firefox och tillägget Media Hint kan se hela sändningen hos CBS.

Den i år ovanligt sorgtyngda galan som brukar sluta upp som Modern Familys årliga företagsfest (alla anledningar att få se Sofia Vergara = goda) bjöd på flera oväntade och faktiskt oförklarliga skrällar.

Oförklarligt:

 - Jeff Daniels vann Lead Actor in Drama Series-kategorin för kladdiga Newsroom över t.ex. Bryan Cranston, Jon Hamm och Kevin Spacey.

 - Jim Parsons vann Lead Actor in Comedy Series för burkskrattsgiganten Big Bang Theory över Louie. 

 - Bobby Cannavale vann Supporting Actor in Drama Series över the imp, Aaron Paul och Mandy Patinkin-gullisen. 

Nu har vi avklarat den här biten, on to snaps och höjdpunkter (obs: Tina Fey och Amy Poehler coming up). 

Det mest spektakulära under Neil Patrick Harris ovanligt musikbefriade och i övrigt stillastående öppningsnummer, del 1: Fallon steppar med samma fysiska tafatthet vi älskat sen dag ett. 

Del 2: älskade Coco gjorde ett appearance. 

Del 3, Kevin Spacey i ett House of Cards-ögonblick. 

Del 4, dessa härskare klargjorde tidigt vilka som skulle bli de roligaste under kvällen genom att mäkta Neil Patrik Harris. 

ÄLSKAR ER DAMMIT

Får jag chansen att krypa upp för en scen för att dela ut ett pris kommer jag att göra det som en hommage. 

"Gotta go, bye", och den som fick ta emot priset de delade ut levererade kvällens, om inte årets, tal. Merrit Wever! Framförallt känd som Schmidts collegeflickvän, det här Nurse Jackie-tjafset håller jag på armlängds avstånd. 

Första tår och rys-ögonblick: när Buster Bluth/Tony Hale vinner sin första Emmy (och första nominering!!!), för sin roll som Buster 2, som nedtryckt underhuggare/blint lojal och tacksam krycka till Julia Louis-Dreyfus vicepresidentshagga i Veep (KOLLAR NI? Please do). Fick profylaxandas bort tårarna för att han blev så genuint överraskad och glad. 

Obs obs: might wanna läsa när han var och hälsade på i P3 med David Cross och jag gick fangirl-berzerk på de båda. 

Sekundärglädjetårarna blev inte lättare att svälja när hans kollegor Julia och Anna satt och torkade tårar. 

Jon Hamm gick inte dit helt i onödan, fastän hela Mad Men-produktionen gick hem Emmy-lösa för andra året i rad. Sist de vann var alltså 2011, förvisso för Drama Series OCH outstanding hair styling!

Nej, han fick dela ut pris till Lead Actress in Comedy Series...

...Julia Louis-Dreyfus! Ett genidrag i klass med Feylers trappklättring: att Tony Hale svansade efter in character. 

Till slut kom Neils dansnummer som hade varit helt onödigt om det inte vore för Sarah Silvermans insats. 

Will Arnetts spray tan gjorde ingen besviken. 

Colbert Report lyckades put an end to Jon Stewarts tioåriga Emmy-vinnarstreak och i sitt vinnarrus passade han på att tacka sin fru för att hon är "cruel and sexy". 

Den mest rörande av alla in memoriam-hyllningar, Edie Falco minns sin on screen-man.  

The reaction shot to end all reaction shots. 

Will Ferrell dök upp på scen klädd exakt som när jag sist "träffade" honom (= satt ett par meter ifrån och svettades) och i samma sällskap dessutom!

Den liverapportering jag är mest tacksam för är självklart Judd Apatows fyllebilder på sin twitter, tätt följd av drottningen av deadpan:

Denna tvillingsjäl Aubrey, som under kvällen inte våldgästade scenen EN ENDA GÅNG! 

Och var mighty fine. 

Läs mer

TV-seriers syn på sajters balla kontor

Parisa Amiri 15:52 28 Jun 2013

När jag maniskt plöjde i övrigt strålande "vita män konspirerar och backstabbar varandra i Washington"-serien House of Cards med en peakande Kevin Spacey i förgrunden (minus för vissa av tala in i kameran-sekvenserna och den ibland något överdrivna dialekten) tillsammans med en överlägset kylig Robin Wright kunde jag inte låta bli att irriteras/skrika rakt ut av deras skrattretande bild av sajtkontor.

När den centrala grävande journalist-rollen gick över från en klassisk, politisk tidsskrift till sajten Slugline där det bara var att "köra ut grejer" valde regissör och scenograf-gänget att ge oss denna inramning:

Istället för det deprimerande fabrikstänket i uppradade bås/skrivbord med minimalt utrymme för att ta sig ut till kaffekokaren hittar vi här en freakin LASTPALL där en kille casually halvligger på ett par kuddar samtidigt som han störtar en minister. 

Träväggar med INSPIRERANDE kampkonst och en självgod rädda världen-typ i bakgrunden som jobbat klart sin halvtimme den dagen. 

Nej, grattis du papperstidningslobbyist som lyckades sälja in det här tänket till seriens people. 

En annan instant klassiker är sajten som i Girls ger Lena Dunham uppdraget att knarka, festa och dokumentera detta spektakulära, Jazzhate. Vidare på det inspirerande tänket:

Förödande roligt. 

Men är de här skildringarna helt utan verklighetsförankring eller existerar liknande krystat moderna kontor? En googling på Buzzfeed* office (*lever genom denna sajt) visade sig tyvärr förmildra Slugline-fallet. 

Kluddande på (givetvis transparenta) mötesväggar - check. 

Ungdomligt internetspråk - check. De olika knappar man kan uttrycka sig med på Buzzfeed (även Win, Cute, osv) finns representerade i fysisk form på kontoret. Vi måste ändå ge dem att de faktiskt använder sig av helt oironiska - vad vi vet - skrivbord. 

Quirky, fnissiga teckningar som förvisso ser ut att vara strategiskt ditplacerade enbart för fotograferingen. 

Internetmeme i fysisk form - check. Och en katt på det, Nyan Cat i det här fallet!

Och en slutlig confession från en som 1. jobbar med en sajt 2. på ett kontor: jag använde en bild på Joffrey som piltavla bredvid mitt skrivbord och har uppklistrade bilder på Beyoncé, Kardashian-gänget, Arrested Development-casten osv. Guilty as charged.  

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla