Alec Baldwin

Tre fall blir en spaning: de vita kändismännen som avsäger sig kändisskapet

Parisa Amiri 10:34 24 Feb 2014

Jag har den senaste tiden trakasserat min ständigt minskande umgängeskrets med det som inte kan kallas annat än ett fattigt försök till en spaning. Jag tror att mediernas standardiserade skandaliseringsoffer har börjat ändra form. Tidigare var Lindsay Lohans missbruk, Britney Spears förfall och Paris Hiltons troslöshet blaskornas favoriter att förfölja, förlöjliga och förtala. Visst blåser man upp varje uppseendeväckande detalj från Mileys Bangerz-turné och mobbar Kim Kardashian på daglig basis men en ny aktör har ofrivilligt simmat in i terrormediernas sikte. 

Den vite, kränkte, kände mannen. 

Som alla har gjort en Amanda Bynes och bestämt att nu är jag inte känd längre. 

1. Justin Bieber, eller som han nu heter, Bizzle. 

Äggade grannhus, misstänkt dragracing i Miami, umgänge med instagramkändisar, läckta sms-konversationer med exet Gomez, röda ögonvitor, ett "lean"-beroende och bar överkropp och solglasögon i vip-hörnan. Flickfavoriten "pensionerade" sig förra året och har sen dess gjort vad vem som helst med absolut ingenting att göra och en absurd förmögenhet hade gjort. Och vad en person som vill lämnas ifred absolut inte ska göra. 

Ser dock umgänget med Diddy och Rick Ross som ett step up. Om det vore Riff Raff däremot.

2. Shia LaBeouf.

Som ett barn medtvingat till dagis dök han upp motvilligt på Nymphomaniac-premiären, pga kontraktsbunden. Kommer att tänka på den viktigaste läxan i Entourage, "You're paid to promote, not to act". 

Utskällda, tydligen plagierade, konstprojekt, märkliga uttalanden, intervjusvar helt i metaforer och skywriting. Vi misstänker att det hela mynnar ut i en uppföljare till Joaquin Phoenix luddiga projekt, I'm still here 2. Skämt på Transfomers och hans senaste år saknas, men efterlyses. 

3. Alec Baldwin.

Bästa sättet att simma ut ur bild? Proklamera det på New York Magazines omslag. 

"Do I regret screaming at some guy who practically clipped my kid in the head with the lens of a camera? Yeah, I probably do, because it’s only caused me problems."

I helgens "Good-bye, Public Life" beskriver Baldwin hur lätt en förvanskad mediebild kan skapas och spridas, varför det sket sig med MSNBC, när han kallade Anderson Cooper "toxic little queen" (!), den senaste kontroversen där han anklagas för att ha sagt "faggot" till en fotograf, bråket med ovan nämnde Shia LaBeouf på inspelning och att Manhattan har blivit nya Beverly Hills. 

"Now I loathe and despise the media in a way I did not think possible. I used to engage with the media knowing that some of it would be adversarial, but now it’s superfluous at best and toxic at its worst."

Baldwin är så långt ifrån den bortskämda barnstjärna vi avhandlade på punkt ett och två som man kan komma, det ska han ha, och är det enda fallet i vår trestegsraket som väcker både medkänsla och litelite uppgivenhet över det nuvarande medieklimatet. 

Vill avsluta det här med RIP? RIP. 

Läs mer

To Rome With Love - Woody Allen

Parisa Amiri 17:27 28 Sep 2012

Mannen som började göra "en Lena Dunham", alltså fått följa den nu ofta förekommande meningen "written, directed and starred by", långt innan Lena var en skjutfärdig spermie har på senare år även blivit turismansvarig för europeiska storstäder i filmvärlden, t.ex. med Vicky Cristina Barcelona och Midnatt i Paris. Detta skamlösa cementerande av amerikanens fördomar om européerna har visat sig vara ett strålande sätt för Woody Allen att get that cheddar. Tjäna pengar, förlåt. Woodys produktionstakt sägs bero på det utlopp ett kreativt geni kräver, men det kan lika gärna vara regissörens motsvarighet till Michael Jacksons sista turné, ett sista försök att täppa igen hålen som skriker efter pengar. Sa någon underhåll?

Senast i raden av eurofilmer med övertydlig sensmoral är To Rome With Love, som spinner vidare på det fantasifulla temat i Midnatt i Paris men snarare delar stil med I Love New York. Några, vissa orelaterade, historier som utspelar sig i samma stad, som hade blivit bättre som kortfilmer, spelas upp som en enhetlig historia istället för direkt efter varandra. 

Jag och Vendela såg filmen för x antal veckor sen.  

Woody är sedvanligt nojig, här med den fantastiska haggan Judy Davis som spelar en av de starkaste karaktärerna, som har åkt på det otacksamma jobbet att hantera Woodys neuroser. 

V: ALLA har dålig hållning. Är det ett krav från Woody Allens sida att samtliga skådespelare ska se ut att lida av långtgången skolios? När vi ändå är inne på Woodys kroppshydda, är det inte så att byxorna kryper längre upp med en exakt exponentiell ökning? Clint Eastwood har mött sin överman. Alla har neutrala, svala skjortor i linne. Förmodad klädsponsor: J Crew eller Michael Bolton.

P: Vi ser även en kvinna (outhärdliga Alison Pill, som spelade Zelda Fitzgerald i Midnatt i Paris) bära dekorativa hängslen - när de hänger överflödiga från höfterna och dinglar längs låren till ingens glädje - för att understryka hennes utveckling under Roms inflytande till fri själ.
 
 

V/P: - Alec Baldwin spelar vad som måste vara Jesse Eisenbergs - som rakt av spelar tidig Woody Allen- samvete. Jag brukar ha svårt för mannen som har gett högt kolesterol ett ansikte men man blir lättad varje gång han gör sitt intåg i rutan. 

Juno, eller Ellen Page, spelar den arbetslösa skådis/neuro-kvinnan som ska dra ner en man i fördärvet med sin attraktionskraft. Det enda roliga här är hur Baldwins karaktär genomskådar hennes självförhävande, pseudointellektuella spel gång på gång. 

Penelope spelar en felplacerad prostituerad. Ni hör ju, humor av ojämn kvalitet uppstår. 

Sexiga sekreterare, italiensk skandalpress, Colosseum i motljus och biskopar från Vatikanen står för stadsromantiken. Det sägs att Woody Allen ska få trivialisera stockholmsbor härnäst. Good for us!

Läs mer

Gubbarnas revival i komediserier

Parisa Amiri 17:21 16 May 2012

Goldblum, som lajat runt i diverse serier de senaste åren, t.ex. Law and Order, ska alltså spela Sarah Silvermans äldre pojkvän. Ska vi ta en titt på vilka äldre, manliga skådisar som fått hyfsat centrala roller i komediserier efter en tid av karriärsdipp? Som dragplåster/garantier.

Ted Danson (Bored to Death)

Rik magasinsgubbe i New York med förkärlek för weed och unga tjejer.

Alec Baldwin (30 Rock)

Oväntat smidig, maktälskande republikan. 

Chevy Chase (Community)

Fördomsfull, stötande, rik vit man. Fullkomligt överflödig karaktär. 

Danny Devito (Sunny in Philadelphia)

Korpulent, kortväxt, bisarr man som älskar snabba pengar - och unga tjejer. 

Ed O'Neill (Modern Family) 

Spelar i princip en äldre Al Bundy, gift med Sofia Vergaras karaktär och styvpappa till hennes lillgamla son.

Rob Lowe (Parks and Recreation) 

Maniskt, falskt lyckligt hälsofreak som inte bara själv haft en revival i och med rollen men som också lyft ordet "literally".  

Vilka gubbs/sen gammalt kända men lite glömda skådisar skulle vara kul att se i en show?Jag tänker Nick Nolte, Gary Busey och kanske Macaulay Culkin. 

Kommer ni på något äldre kvinnor som är kända sen gammalt men putsar till sina varumärken och vars karriärer får ett andra liv? Julia Louis-Dreyfus kanske platsar där i och med Christine eller Courteney Cox för Cougar Town, fast det är huvudroller och deras karriärer har inte direkt haft någon riktig dipp. Betty White har ju haft en andra peak i några år innan Hot in Cleveland-serien nu. Nä, kommer inte på någon. 

Läs mer

Baldwin, din lilla svikare

Parisa Amiri 19:04 17 Apr 2012

Tre personer borde inte få ha Twitter. Miljontals fler förstås, särskilt svenska hashtag-entreprenörer och RT-diggers.

1. Min mamma. För "oj oj oj"-kommentarer på Facebook på bilder föreställande mig och någon som råkar vara man. 

2. Courtney Love, även hon en mamma, men en mamma på tjack

3. Alec Baldwin. Hur mycket jag än UPPSKATTAR frågestunderna du ockuperar min feed med så är du inte fit för friheten på Twitter. 

Att läsa detta var som att TA EN KULA. I ÖGAT. Visst att 30 Rock inte är lika skrattgaranterande som Parks and Recreation eller Community (NEJ, jag kommer inte sluta tjata förrän samtliga frälsts /tv-missionären) längre, men absolut en av topp fem bästa serierna jag släppt in i mitt liv. 

Tina Feys kommentar till Baldwins pubertala utspel var inte direkt lugnande: 

"As far as I know, he's not leaving the show. We're all in this together till the end. I think he just maybe means that the end of the show is visible on the horizon." 

Visible on the horizon. Ska Tina Fey spela i fler kassa straight to DVD-filmer istället? Och Baldwin får, i brist på utlopp av male pride, gå tillbaka till att whinea på sina barn. Vill vi ha det så? Näe, säger jag.

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla