TV-karaktärer

Har återupptagit Breaking Bad

Parisa Amiri 15:59 8 Jan 2014

Och har först NU, efter att ha slukat säsong tre och fyra i Marocko, upptäckt Sauls fantastiska, SLINGADE comb over. Den kanske mest sympatiska frisyren av dem alla.

Läs mer

Mindy Kaling - "Is everyone hanging out without me?"

Parisa Amiri 16:50 17 Jan 2013

 

I fantastiska "Is everyone hanging out without me?" berättar Mindy Kaling om hur hon vill ha sin begravning (dress code: chic devastated), hon listar sina bästa komediögonblick, tipsar om hämndfantasier under löpning och bjuder på en genomgång av samtliga selfies i hennes Blackberry. 

MÄKTIGT.

 

Som i alla böcker jag läst finns töntiga markeringar och anteckningar på majoriteten av sidorna och det här var en given. Jag läste det här i juli förra året och bara ett par månader senare kom detta

Vi får veta hur det känns att bli fixad inför plåtningar (bli stylad som en ledsen clown), vi får läsa ett brandtal för brösthår på män, att judiska killar känner en naturlig koppling till Larry David, varför Mark Darcy får henne att grina, hur enkelt det är att vara snubbe, hur hon misslyckades som Saturday Night Live-skribent, om drömtillvaron som manusförfattare och skådis på the Office och hur hon överhuvudtaget tagit sig upp till komedins toppskikt. 

Här glänser Mindy, vilket man tyvärr inte riktigt kan säga att hon gjort - än - i serien The Mindy Project. 

En öppen, varm och anspråkslös bok som jag vill att ni alla läser (hemläxetonen nu), framförallt för att den är ASROLIG och kommer att göra era liv bättre. In på Amazon med er! 

Läs mer

Tv-älskarkort!

Parisa Amiri 11:32 30 Jul 2012

Min kortlek med 3D-bilder på katter las åt sidan i Vitabergsparken när jag fick en kortlek som föreställer mitt andra glädjeämne i livet: tv-karaktärer.

Skapade konst som får vara en sorts topplista. Känner ni igen alla? Tina Feys Liz Lemon i topp, tätt följd av The Nanny, Steve Urkel, Ari Gold, Xena, Patsy Stone (!), Fresh Prince-Will, Kramer, Dwight, Omar, Peggy, Breaking Bad-Walter, Golden Girls-Sophia, Mr Soprano och Ally McBeal. 

De har försökt skapa så sammanhängande grupper som möjligt, advokater, läkare, agenter, osv. Ser ni vem ruter fem är? Kan väl inte vara Carrie? Notera en perky bröstvårta, vad kan det betyda? 

Älskar geni/nörd-gruppen som åttorna utgör. Ser ni vem Spader 9 är? Ett lejon? Vad har jag missat?

Klöver Dam, är DET Carrie? Vem är då den andra, med LV-väskan? 

Mad Men-Joan och Frasier som ess. Well played. Saknar ni någon? Inte en enda sate från Game of Thrones, Parks and Recreation, New Girl eller Girls är med, de förslagen får ni som freebies till den andra, uppdaterade versionen!

Läs mer

Gubbarnas revival i komediserier

Parisa Amiri 17:21 16 May 2012

Goldblum, som lajat runt i diverse serier de senaste åren, t.ex. Law and Order, ska alltså spela Sarah Silvermans äldre pojkvän. Ska vi ta en titt på vilka äldre, manliga skådisar som fått hyfsat centrala roller i komediserier efter en tid av karriärsdipp? Som dragplåster/garantier.

Ted Danson (Bored to Death)

Rik magasinsgubbe i New York med förkärlek för weed och unga tjejer.

Alec Baldwin (30 Rock)

Oväntat smidig, maktälskande republikan. 

Chevy Chase (Community)

Fördomsfull, stötande, rik vit man. Fullkomligt överflödig karaktär. 

Danny Devito (Sunny in Philadelphia)

Korpulent, kortväxt, bisarr man som älskar snabba pengar - och unga tjejer. 

Ed O'Neill (Modern Family) 

Spelar i princip en äldre Al Bundy, gift med Sofia Vergaras karaktär och styvpappa till hennes lillgamla son.

Rob Lowe (Parks and Recreation) 

Maniskt, falskt lyckligt hälsofreak som inte bara själv haft en revival i och med rollen men som också lyft ordet "literally".  

Vilka gubbs/sen gammalt kända men lite glömda skådisar skulle vara kul att se i en show?Jag tänker Nick Nolte, Gary Busey och kanske Macaulay Culkin. 

Kommer ni på något äldre kvinnor som är kända sen gammalt men putsar till sina varumärken och vars karriärer får ett andra liv? Julia Louis-Dreyfus kanske platsar där i och med Christine eller Courteney Cox för Cougar Town, fast det är huvudroller och deras karriärer har inte direkt haft någon riktig dipp. Betty White har ju haft en andra peak i några år innan Hot in Cleveland-serien nu. Nä, kommer inte på någon. 

Läs mer

Parks And Recreation-karaktärerna

Parisa Amiri 16:23 27 Oct 2011

Serien Parks and Recreation kan enkelt förklaras som ett mer välskrivet, roligare The Office. Förstår ni dess storhet av den beskrivningen? Nej, det finns inte en chans att någon enkel beskrivning gör den rättvisa. Både unnar er glädjen och känner djup avundsjuka över att ni har fyra osedda säsonger framför er.

Vi går igenom karaktärerna och börjar med den vi älskar minst (men ändock älskar) och fortsätter i stigande ordning. 

10. Donna Meagle (Retta Sirleaf). Kör en Mercedes och sålde in akupunktur under TREAT YO SELF 2011, med argumentet "Needles in the face, pleasure in your base". 

9. Jerry Gergich (Jim O'Heir). Harmlös, omfångsrik man med en fallenhet för att avbilda kvinnobröst. Förföljs av en s.k. "cube butt". 

8. Ann Perkins (Rashida Jones). Den person som får stå för normalitet i gruppen, för att understryka de andras kufighet. 

7. Ben Wyatt (Adam Scott). Hans menande "det här är helt sjukt"-blickar in i kameran motsvarar John Krasinskis roll i amerikanska The Office. Samtidigt som han är en tafatt nörd. Perfekt.

6. Leslie Knope (Amy Poehler). Våffelälskande excentriker och seriens huvudkaraktär. 

5. Chris Traeger (Rob Lowe). Overkligt positiv och högenergisk. Rob Lowes medverkan i P&R går att jämföra med Alec Baldwins i 30 Rock. En revival för hans person och karriär. Att visa att man klarar av humor, som t.ex. Jon Hamm i SNL och 30 Rock, är att bli älskad i all jävla framtid.

4. Tom Haverford (Aziz Ansari). En true hustler. Enda målet i livet är att bli sanslöst rik, ett mål han försöker nå genom diverse mer eller mindre lyckade, men hundraprocentigt underhållande entreprenörssatsningar.

3. April Ludgate (Aubrey Plaza). Svårimponerad, oempatisk, stundtals rent demonisk. Avgudar henne. Aubrey har blivit en hipsterdrottning och det dröjer inte länge förrän hon åmar sig i American Apparel-body. Och jag kommer att beundra även det.

2. Andy Dwyer (Chris Pratt). Under achiever, slacker, barnsligt uppslukad av allt som sker, impulsiv och godtrogen. En hundvalp. Han tar sig ofta friheten att uppträda som FBI-agenten Burt Macklin. Vilket vi är tacksamma för.

1.Ron Swanson (Nick Offerman). Maskuliniteten själv. Han älskar jakt, kött och har två psykfall till exfruar. Han vill ge sken av att skita fullständigt i människorna runt omkring honom. En av de starkaste karaktärerna jag haft nöjet att följa.

När Ron blir stolt över Aprils (som spelar hans sekreterare) djävulskaper blir jag varm i hjärtat. För att det är som min relation med Papi. 

Läs mer

Kvinnliga karaktärer vi hatar

Parisa Amiri 17:16 29 Sep 2011

Innan ni ropar manshatare (förståeligt baserat på bloggens innehåll den senaste tiden) måste jag berätta att min lista på Kvinnliga karaktärer vi hatar har utökats.

Just nu utgörs den av dessa vidriga damer:

1. Jane Dolores Umbridge, Harry Potter och Fenixorden. Moralpanikande paragrafryttare. Ler samtidigt som elakheter sägs <- vanligt förekommande exempel på alldeles för uppenbar härskarteknik.

2. Nurse Ratched i Gökboet. Självbelåtna as.

3. Cersei Lannister, Game of Thrones. Vasastanstjej, som tidigare skrivet

4. Maryann Forrester, True Blood. Manipulativa fanskap.

5. Serena van der Woodsen, Gossip Girl. Nästa gång du biter dig i underläppen och mumlar fram något självömkande sätter jag en cap i ditt priviligerade, otacksamma, konstlade, sorry ass. 

6. Carrie Bradshaw, Sex and the City. Hate to break it to all of y'all, men Carrie är en karaktärslös, egocentrisk, ängslig och ytlig fjant. #teamaidan

7. Tina, Elaines rumskompis i Seinfeld. Det finns inte tillräckligt många bokstäver för den bokstavskombination du lider av. 

8. May Day, i Bond-filmen "Levande Måltavla". Du är för mycket att hantera. Under andra omständigheter hade vi kanske varit bästa vänner. Oskiljaktiga.

9. Styvmodern i Askungen. Klasskomplexhäxa. 

10. Libby Chessler, Sabrina Tonårshäxan. Åh nej, jag har inte glömt. 

 

Är som vanligt mottaglig, för att inte säga evigt tacksam, för tips.

Läs mer

Game Of Thrones

Parisa Amiri 09:16 27 Sep 2011

Djupt skeptisk från början. Det finns det bara två lägen: omedelbar kärlek eller omedelbart hat. Precis som när jag träffar en ny person. Med tiden, om tiden är en tillgänglig resurs, drar sig min uppfattning mer mot mitten. Blir mer ljummen. Tills jag inte känner någonting och glömmer att personen existerar. Anywho. 

Skulle jag beskriva mitt ansiktsuttryck under första avsnittet av denna fantasygigant blir det "?!". Det har twittrats och facebuckats i all oändlighet och det här är vad jag får?

Enter: första sexscenen. Då förstod jag massans uppskattning och tittade vidare efter en suck. Men seriöst, rakade kön på hororna (det är alltså deras yrke, inte något skällsord från mig)? Ni kan lika gärna slänga in en MacBook istället för pergament och gåspenna. Vi diskuterar ett gäng karaktärer.

Drottningen. Biter tag i kindköttet och fantiserar om att få slå henne riktigt hårt i ansiktet. Det krävs en del för att jag ska bli våldsam, oftast en kombination av: kylig/dryg/nedlåtande. Typisk Vasastanstjej. Sval, bär onoppriga koftor i naturfärger från Filippa K, sportar en glänsande, kort, välkammad frisyr. Men är en canniving bitch med dold agenda.  

Drottningens bortskämde son Joffrey, näst på tur för att ärva tronen. Han har definitivt legat i kuvös. Självbelåten fjant med grav empatistörning.

Kungen. Hade kommit bra överens med vår kung. 

Lord Stark. Aka Boromir. Tycker att han borde disciplinera sin famewhorande, illojala golddigger-dotter som är trolovad med Joffrey.

Du, ja, Sansa. Ta åt dig. Och packa upp klassresebagaget.

Dvärgen. Jag känner ett enda stort "fan vad kul för honom att någon skrev en så stor roll till en dvärg". Vad har han att välja på annars? Game shows, antagligen. Här spelar han en rik, egocentrisk, slug liten sak. Som tydligen är cunnig (cunnilingus-kunnig, ännu ett ord ni får av mig). 

Daenerys Targaryen. Inte bara sällsynt vacker, utan även den mest intressanta karaktären. Hon står för fantasyn i vad som ska föreställa en fantasy-serie. 

Jon Snow. Oäkting som inte fått ett riktigt efternamn. Som kinesen i DN igår som hette "Han som föddes i augusti". Kallar min bror "oäkting" ibland, för att mamma visst var gravid med honom när mina föräldrar gifte sig. Det gills väl? Han kanske inte gillar att bli kallad det, nu när jag tänker på det. 

Vi som krigat oss genom den första säsongen får nu vänta ett helt år tills premiären av nästa. Ni som inte sett den än - vänta. Tills släppet av säsong två bara är en vecka bort. Denna väntan är olidlig.

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla