Beyoncé

SLÄPP ALLT: idag har Beyoncé funnits till i 33 år

Parisa Amiri 14:06 4 Sep 2014

Årsdagen för min och Queen Beys duett kom och gick i våras, tänker inte låta en händelse av sådan otrolig magnitud gå förbi okommenterad igen:

Grattis älskade Beyoncé Giselle Knowles-Carter på födelsedagen! Power moving i 33 år.

För att du fulländade person verkligen ska stanna upp och njuta av allt du åstadkommit har jag satt ihop spellistan över dina bästa låtar som artist, från Destiny's Childs The Writing's On the Wall till Beyoncé-skivan. Du vet vad vi brukar säga? TREAT YO SELF. Lite extra idag. Pussa Blue Ivy från mig. 

Spellistan BEYVOLUTION:

Läs mer

CR #5 - Beyoncé på omslaget (även i samma tidning: North West)

Parisa Amiri 11:11 29 Aug 2014

Har Beyoncé haft en enda aktualitetsfri dag de senaste åren? Hon vet hur man maxar under en och samma vecka när VMA-dominansen följs upp av omslaget till Carine Roitfelds CR Fashion Book #5, magasinet där vi såg en höggravid Kim Kardashian med sylt i ansiktet förra året. Nu delar hennes dotter North West magasinsutrymme med "The greatest living entertainer" - en underdrift om ni frågar mig - i blöja. Och är lite drygt ett år gammal. 

North Wests medverkan är inte i närheten av så provocerande som hennes och alla andra små flickors hål i öronen för örhängen. Behovet från föräldrar att så tidigt börja dekorera ett barn för att det råkar vara en flicka. Hur fan resonerar man då? Nu ska jag inte gå loss om det, utan vi ska titta på Beyoncés kluriga bilder, tagna av samma fotograf som filmade hennes artsy video till "Mine" med Drake!

Kan ni läsa texten? Gör allt ni kan för att kunna göra det,  dikten till Blue Ivy måste läsas, "For my daughter I dream a day when no one roots for others to fail, when we all mean what we say". 

Mattan av hår! Någonstans sitter E-Type och trånar. 

Spanar efter rubriker om "Accessoaren från Chanel som brädar alla andra". Inget än?

Skidmasken har fått en uppföljare! Det är väl bara att haka på. 

Läs mer

Min kollega snickrade ihop en header till mig

Parisa Amiri 17:17 26 Aug 2014

Kan nog inte stå emot? Smickret!

Läs mer

Recap: Beyoncés 17 minuter långa medley på VMAs 2014 (feat. Blue Ivy)

Parisa Amiri 08:30 25 Aug 2014
Se alla artiklar om: 

Vi kommer till vinnarna av diverse priser, andra framträdanden och annat som vi alla vet är lågprio och stadigt placerat i kategorin "Övrigt".

 

För vi alla vet vad nattens VMAs gick ut på. 

Beyoncé öppnade vad som skulle bli ett 17 minuter långt medley, alltså ett ytterligare bevis på who run the world, med Mine, utan Drake. Känns helt i enlighet med Beys devis "show not tell", då låten inleds med "talking about breakups and separations - are we even gonna make it" för att bemöta sommarens rykten. Men det var bara början. 

TACK! Kul att vi fick KOMMA! 

Hon brände av Haunted, No Angel och Jealous innan det blev för mycket att hantera. 

Showen startade på riktigt med Blow, turn that cherry oooouuuuut. Vet inte riktigt vad det betyder, men kan gissa och älskar att säga det så. 

Drunk in Love fick vi utan Jay-Z. Och vem saknade honom med det här substitutet?

Stolen/schäslongen vi minns och kommit att älska i Partition-videon, där hon rullar runt och glider fram. Nu fick den vara rekvisita till Rocket, kanske ännu bättre pga inledande orden "Let me sit this ass on you". 

Partition fick vad den förtjänade ändå, här framförd med well, sekundära stänger. 

Och ifall någon skulle få för sig att sätta ihop lite arga tweets om att Beyoncé skulle vara en dålig förebild? Show don't tell som sagt, under inledningen av Flawless med Chimamandas mäktiga ord rullandes i bakgrunden. 

Höll mig ganska länge, men när hon frågade oss "How y'all wake up this morning" samlades första tårarna i halsen. 

Den största stjärnan under Flawless satt dock inte på scen faktiskt, men front row:

BLUE IVY! Hon vaknade like this! Att hon pallade dyka upp, kommer vara evigt tacksam. 

Jay Zs chock här! Som att han först då upptäckte att Blue Ivy är meant for stardom tack vare hennes genpool. 

I slutet av hårda, tillfredställande Flawless klipptes nya versen in från remixen med Nicki Minaj, "Of course sometimes shit goes down when there's a billion dollars on a elevator". Case closed. 

Till klipp på Blue Ivy som bebis med Jay-Z under "Blue" borde de första tårarna komma. Annars får ni kolla upp det. 

Hon avslutade med XO (för Coldplay för mig) och tog upp alla dansare på scen som att de skulle tacka av efter sin konsert. Då äntligen joinades hon av sin familj. 

Blue bjöd på en svag vink till sina fans. 

Och klappade lite för sin mamma också. 

Försökte finta en puss men åkte på det. 

Efter en puss med Jay-Z (som fått all skvallerpress att gå "Ah, men dåså, då är det ju lugnt") och att Blue ropat "GO Mommy" i micken (!!!!) delade Jay Z ut Michael Jackson Vanguard Award till hennes med orden "The greatest living entertainer". 

Hade velat delta i "Beyoncé"-chanten från publiken som tog över efter det, hur regisserat det än var. Men visst verkade hon överväldigad på riktigt? 

Upplägget påminner lite om när Tina Knowles delade ut Millennium Award till henne efter gamechanger-showen med Who Run The World 2011, här. Fast då var inte Jay Z pappan med en hipp hatt som stod bredvid utan killen på VIP:en med solglasögon inomhus. 

 

OBS: Alla videos har raderats, säg till om ni hittar ett klipp så uppdaterar jag!

Läs mer

Destiny's Childs Saturday Night Live-förflutna

Parisa Amiri 13:58 6 Aug 2014

De sista dagarna i Italien semesterlästes Chevy Chase-boken. SNL-forskandet var oundvikligt. Har satt som överlevnadsmål för hösten och vintern att se alla 39 säsonger från början, har begravt mig i Andy Kaufman-info och sett om Jim Carreys "Man on the moon" om honom OCH! Har såklart upptäckt gems jag missat. Pga var 11 år gammal då. 

Ana Gasteyer och Maya Rudolph (ögonen fylls med tårar av tanken på dem) stod för Destiny's Child-parodiserandet på den tiden under namnet Gemini's Twin. Så tacksamt 00-talet måste ha varit för SNL.

Efter år där återkommande sketcher om Gemini's Twin sänts var det dags för Destinys Child att vara musikgäster på programmet (de uppträdde med Emotion! Och Girl!) under den 26:e säsongen, back in 2001, och givetvis deltog de i en sketch. Med Pierce fkn Brosnan. Vet inte riktigt vem han föreställer? Men det hade varit en lyckad Fabio. 

Det är nästan omöjligt att föreställa sig att Beyoncé varit en så pass lättillgänglig artist att hon 1. var musikgäst överhuvudtaget 2. gick med på att delta i en sketch med en Independent Woman-remake som går ut på att driva med henne/dem.

GULD

Förutom Single Ladies-klippet med Justin Timberlake, Andy Samberg och Bobby Moynihan (saknar honom) kommer jag inte på något lika bjussigt från senare år? Var god upplys mig annars.

 

Mer Gemini Twin då, här från 2002 med J Lo som värd och som den tredje nya medlemmen när MTV Cribs besöker deras etta på Manhattan:

Alltid sagt att J Lo är en fantastisk skådespelerska. 

Och här! Med Charlize Theron som den tredje medlemmen hos MTV:s TRL (minns ni!) och där Jimmy Fallon spelar Carson Daly:

Spoofen på Destiny's Childs "Say my name"-video, komplett med helröda rummet, glansiga fodral i plast, rymdfrisyrer, läppenna, strassdränkta lycrabyxor, magtröjor, pannband - en ren utopi. 

Läs mer

Beyoncé släpper Flawless-remix med Nicki Minaj (och tar upp hissbråket!)

Parisa Amiri 11:30 3 Aug 2014

Till Drunk in love släppte/tillät Beyoncé mixar av bland annat Diplo och the Weeknd och först nu har Flawless fått remixbehandlingen. Samma vecka som Nicki äger internet och dess memeuppmärksamhet med släppet av hennes definitiva gamechanger-omslag till kommande Anaconda nailar hon ett samarbete med B.

"The queen of rap slaying with Queen Bey", lyssna på uppgraderade Flawless - med en av Nickis bästa verser någonsin - här!

Det mest uppseendeväckande blir ändå Bs referens till, japp, det nu legendariskt ökända hissbråket mellan Jay-Z och Solange:

"Of course sometimes shit goes down when there's a billion dollars on an elevator"

...vad betyder det! Gissar att pengar är en riktig instigator? Wouldn't know själv. 

Får se om det är effektivt för att dämpa alla skilsmässoteorier som florerat hela sommaren om USAs royal couple. 

 

Obs: misslyckades med att köpa biljetter till Bey och hennes sidovagn i Paris. Gör ont att tänka på det. 

Läs mer

Met-galan 2014 aka kvällen då världshistoriens starkaste bild togs

Parisa Amiri 23:29 6 May 2014

Det här är en av de topp tio mäktigaste bilderna som tagits i världshistorien. Den samlade styrkan och begåvningsreserven i den här bilden är svåröverträffad. 

Oy liil mami! Vill också ha liksom ett center piece på min kropp sådär som hennes brösttatuering fungerar, allt annat utgår från det, som solen. 

Älskar er!

Naomi - tack för att du Vågar Vägra Sval. Alltid up to no good. 

Och så Lake Bell, min stora hjälte. Har ni SETT In a World än? Alla andra filmer kommer att vara i svartvitt efter den. Och stumma. Stumfilmer. 

För the full recap av MET-galans röda matta, läs både Kristins omdömen om guldfiltar, gothin in the free world, funky flätor och färsk konkurrens till Pharrell-hatten här och även Britas favoriter med tjurfäktning, det magiska ordet PZAZZ och pattkraft här. Är omgiven om greatness. 

Läs mer

BOOM: Jay-Z och Beyoncé On The Run/On Tour

Parisa Amiri 16:00 28 Apr 2014

Lösa rykten om att mami och papi ska välsigna en rad städer med sitt Grammys-framträdande har nu blivit delvis sant. 

Delvis pga: 

1. De åker på turné ihop. 

2. Det är inga datum släppta för städer utanför USA - än. Det viskades om Paris i september och en har väl aldrig haft starkare skäl att boka in resa än att allas royal couple ska dyka upp. 

Bey, som precis har avslutat sin 132 städer långa turné "Mrs Carter Show" dyker upp med sin man i de här städerna i sommar:

July 15 – Atlanta, Georgia – Georgia Dome
July 18 – Houston, Texas – Minute Maid Park
July 20 – New Orleans, Louisiana – Mercedes-Benz Supderdome

July 22 – Dallas, Texas – AT&T Stadium
July 24 – Chicago, Illinois – Soldier Field
July 27 – Winnipeg, Manitoba, Canada – MB Investors Group Field

July 30 – Seattle, Washington – Safeco Field
August 2 – Los Angeles, California – Rose Bowl
August 5 – San Fransisco, California – AT&T Park

Sista semesterveckan i LA? JA. 

Läs mer

TV: In the good news department

Parisa Amiri 11:31 28 Feb 2014

Dunham till SNL!

Kvinnodagen innebär som vanligt fest och systerskap, i år har NBC också förstått att det är värt att fira. Den 8 mars är det dags för Lena Dunhams första gästande av SNL! 

Nu är ju jag lite osäker på hennes skådisskills om hon inte spelar Hannah - det kom ut förra veckan t.ex. att hon fick kicken från miniserien Mildred Pierce, vilket inte behöver betyda någonting heller - men ser fram emot att se henne göra andra karaktärer. Kommer hon att kunna lägga skådistics som Hannahs slappa handleder och ordsbetoning åt sidan? Doubt it. Men äntligen slutar OS att fucka upp, inte minst för tv-tablån. 

Michelle Obama gästar Parks & Rec!

Gullisar unite! Tidigare har showen gästats av Amys/Leslies frikort och idol Joe Biden, nu klättrar de ännu lite högre upp på politikerkändisstegen. Allas vår First Lady kommer antagligen att dansa och framförallt att göra reklam för sin kampanj "Let's Move", som ni J U minns att Beyoncé hakat på:

Avsnittet sänds 24 april. Skriv upp det. 

Game of Thrones officiella poster är här!

Och budskapet... Gör HBO en American Apparel och provocerar fram reaktioner? Rätt uppenbart att de har utgått från de svenska antifeministernas verklighetsuppfattning!

Läs mer

Dagens bästa länk: Beyoncés bästa ljud på Soundboardt

Parisa Amiri 12:01 25 Feb 2014

Soundboardt låter dig repeattrycka på Beys "Watermelon", "Good good" och "This Ass" samtidigt. GO WILD, här. Kommer den här som app tänker jag spela skivor bara för att kunna slänga ut ett "Hey Miss Carter" under valfri låt. 

Favoriter just nu:

1. This Ass (!!!)

2. Good Good 

3. Watermelon

4. Hey Miss Carter

5. Flawless ("flaowlez")

6. Gimme Somethin

7. Ooo (vällustljud i Blow) 

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla