Always Sunny in Philadelphia

Always Sunny in Philly-Dennis/Glenn Howertons AMA

Parisa Amiri 14:55 4 Sep 2013

Musikalavsnittet Nightman Cometh (där Danny Devito sjunger bevingade orden "You gotta pay the troll toll, if you wanna get into that boy's soul (hole)") är kanske mest representativt för serien Always Sunny in Philadelphia och får därför agera crash course, bisarrt, genialt och hysteriskt roligt. Det handlar basically om hänsynslösa, amoraliska, djupt och kroniskt misslyckade slackercrewet Mac, Dennis, Charlie, Dee och Frank (Devito, en del av min tes om gubbrevival i komedier) som tillsammans driver/jobbar på Paddy's Pub i Philadelphia och konstant utnyttjar andra/varandra som del av olika idiotiska genvägsplaner för att bli framgångsrika/få ligga/krossa någon osv. 

Oslagbart redan på pappret. Den NIONDE skeva säsongen förgyller våra liv nu i höst och inför säsongspremiären (idag! IH!) ställde Glenn Howerton, som spelar semipsykopaten Dennis och skriver serien, upp på Reddits Ask Me Anything:

MINDY, on a roll med att casta storfavoriter nu

Ni minns ju när Rob - som Swagis var och såg i London - retweetade mig för ett par månader sen? Då förstår ni tyngden i denna ovärderliga bonusinfo.  

D.E.N.N.I.S. är alltså Dennis (logiskt) egenutvecklade...förhållandemetod som han påstår har en hundraprocentig success rate. Den funkar såhär:

Nu till den perfekta avsnittskulmineringen och ett av de mest storslagna, gif-vänliga ögonblicken i tv-mediets historia. 

Investerade säkert ett par, tre timmar i att skapa en rättvisande gif och som tur är har någon annan gjort detsamma och lyckats:

Kontext är HELT irrelevant. 

Som vanligt är det framförallt Reddit-användarna själva som glänser i AMAs:

Kommer tre av er vilja se ett par avsnitt av Sunny nu måste ni låta mig veta. Och ett par månader senare berätta hur det påverkat era nära relationer. 

Läs mer

Gubbarnas revival i komediserier

Parisa Amiri 17:21 16 May 2012

Goldblum, som lajat runt i diverse serier de senaste åren, t.ex. Law and Order, ska alltså spela Sarah Silvermans äldre pojkvän. Ska vi ta en titt på vilka äldre, manliga skådisar som fått hyfsat centrala roller i komediserier efter en tid av karriärsdipp? Som dragplåster/garantier.

Ted Danson (Bored to Death)

Rik magasinsgubbe i New York med förkärlek för weed och unga tjejer.

Alec Baldwin (30 Rock)

Oväntat smidig, maktälskande republikan. 

Chevy Chase (Community)

Fördomsfull, stötande, rik vit man. Fullkomligt överflödig karaktär. 

Danny Devito (Sunny in Philadelphia)

Korpulent, kortväxt, bisarr man som älskar snabba pengar - och unga tjejer. 

Ed O'Neill (Modern Family) 

Spelar i princip en äldre Al Bundy, gift med Sofia Vergaras karaktär och styvpappa till hennes lillgamla son.

Rob Lowe (Parks and Recreation) 

Maniskt, falskt lyckligt hälsofreak som inte bara själv haft en revival i och med rollen men som också lyft ordet "literally".  

Vilka gubbs/sen gammalt kända men lite glömda skådisar skulle vara kul att se i en show?Jag tänker Nick Nolte, Gary Busey och kanske Macaulay Culkin. 

Kommer ni på något äldre kvinnor som är kända sen gammalt men putsar till sina varumärken och vars karriärer får ett andra liv? Julia Louis-Dreyfus kanske platsar där i och med Christine eller Courteney Cox för Cougar Town, fast det är huvudroller och deras karriärer har inte direkt haft någon riktig dipp. Betty White har ju haft en andra peak i några år innan Hot in Cleveland-serien nu. Nä, kommer inte på någon. 

Läs mer

Kalla mig missionären

Parisa Amiri 17:06 9 Feb 2012

Nu är det inte långt till att jag börjar avverka hus efter hus i varje område längs pendeln. Tar mig an uppgiften metodiskt, tar hissen högst upp i trapphuset, trycker snabbt men lätt på ringklockan, ler mjukt och förtroendeingivande mot personen som granskar mig i titthålet, låter mig inte nedslås av att bli ignorerad, skjuter in en folder i postinkastet och jobbar mig ner till porten igen. De obetänksamma barnen öppnar alltid, då skulle jag ha min chans.

"Hej, vilka tv-serier följer du?" och de får en liten USB-sticka med Arrested Development, Curb Your Enthusiasm, Parks and Recreation, 30 Rock och It's Always Sunny in Philadelphia.

Jag kan inte HJÄLPA att jag vill pracka på varenda jävel ett underhållande, rikt liv och framförallt att vi överhuvudtaget ska ha några gemensamma intressen. Vad pratar ni med era vänner om, ni som istället följer det tv-tablån befaller er att dött glo på?

Ibland mejlar ni mig om att jag har lyckats frälsa er och då känner jag inte bara att allt mitt arbete lönar sig utan att det är värt att leva.

Alltid på tal om precis allt, här är It's Always Sunny in Philadelphias Alla Hjärtans Dag-kort:

Favoriten? "I'd grind on a disgusting homeless man", förstås.

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla