tina fey

Första bilderna från Tina Fey och Amy Poehlers filminspelning yao

Parisa Amiri 12:25 24 Jun 2014

Ni vet vad detta betyder! Ännu ett inlägg där vi skänkts relativt futtig information, i det här fallet om deras kommande film The Nest, som vi sen spekulerar skiten ur i grupp. Oftast är det bara jag som sköter spekulerandet. Ert tysta medhåll uppskattas ändå, men inte lika mycket som det skriftliga ljudliga med- eller ejmedhållet. 

Det vi har: Amy Poehlers karaktär har placerat en liten handduk på marken för att inte skada eller smutsa ner jeanstyget på knäna. Ett par espadrillokilklackar med strass kikar fram bakom benen. Upptill har hon ett fromt och kristdemokratiskt plagg som platsar på en kristen friskola, en enkel vit t-shirt med broderier, krage och nätt ärm. Hon verkar glad, på en anständig nivå. 

Vad detta kan betyda: Amy Poehlers karaktär kommer att hamna i himlen efter hennes död! 

Det vi har: Tina Fey satt i en Chevy med taklucka och kände att det här är ett av de tillfällena i livet då man ska stå i luckan. Jämte ta studenten, fylla år, ha möhippa. Hon bär en rent dekorativ scarf/sjal/scarve till ett ärmlöst linne! Hon har burrat upp det lockiga håret och har solglasögonen på huvudet till! Som den raffigaste mamman i villaområdet. Amy Poehlers karaktär ler överseende. 

Vad detta kan betyda: "Zero fucks given" - Tina Feys karaktär. 

Alltså nu förenklar de säkert så mycket som möjligt för att få ut ordet om filmen men om det här är ännu en outhärdlig film där två motpoler till slut kommer överens, i det här fallet den präktiga systern och the free spirit som är mer utagerande, då kommer jag absolut inte bli arg eller sur, men kanske lite besviken och pyttelite ledsen till och med. Men bara om det har varit en tung dag i övrigt då. 

Läs mer

Bitches Get Stuff Done, eller Amy Poehlers och Tina Feys olika/gemensamma filmer!

Parisa Amiri 09:13 7 Jun 2014

Kommer det finnas tillräckligt med dysfunktionella, lågbegåvade roller för Zach Galifianakis? Vem försöker jag lura, mannen är set for life. 

I "Are You Here" ser vi alltså Zach Galifianakis som sin missanpassade eller något hindrade karaktär (använder så många förskönande ord nu, menar "idioten") Ben, ännu en bedårande hjälplös kille som man kan gissa sig till kommer behöva växa upp i 35-årsåldern. 

Väljer att fokusera på att Amy Poehler spelar hans uppstyrda - i jämförelse skulle iofs t.o.m. valfri stockholmsdj verka uppstyrd - syster under deras pappas död och den arsvtvist som uppstår efteråt. Owen Wilson har satt den sköna dealen att få spela sig själv I G E N, när han är med som Bens polare. Inte fullt lika hjälplös som Zachs karaktär, enda skillnaden verkar vara att han kan betala sina egna räkningar.

Matthew Weiner, skaparen av Mad Men, ligger bakom filmen så gissningsvis blir det vältranden i söndertrasade relationer och förhoppningsvis lite roligt. 22 Augusti släpps den!

Ah, såg Amy in i era ögon också där på slutet?

Ja annars har ju Amy tagit över den lilla gulliga, harmlösa stafettpinnen som heter Paul Rudd från Tina Fey (har ni sett deras Admission?) och gör en film med nyss nämnda stafettpinne som parodiserar alla de slentrianelement som romcoms garanterat innehåller. De gillar inte varandra från början! Den ena har en liten gullig butik som den andra hotar! Osv. Detta oroar mig lite. Men blir det bra blir det otroligt bra. 

Så har man strösslat lite Bill Hader, Ellie Kemper, Ed Helms, Cobie Smulders, Kenan Thompson - och AH JUST DET Max "Schmidt" Greenfield över det hela. Antagligen bara en besvikande kort tid vardera men ändå. Åh, tv-stjärnor som gör allt för att få vara med i filmer: fortsätt med det så jag kan få rada upp era namn såhär. 

They Came Together släpps lös redan den 27 juni. 

Vänta nu, vad vore ett inlägg om Amy utan att nämna Tina (igen)? 

Tina spelar ju i filmatiseringen av bästsäljaren "This is where I leave you", boken jag smygflyttat ner i min bokhög sen jag köpte den förra året. Men nu måste jag kanske läsa den ja. 

Familjedrama där pappan i familjen gått bort (fantasin flödar lex Are You Here som vi pratade om igår), och syskonen tvingas vända hem där de möts av gamla vänner/flammor plus en matriark i form av Jane Fonda med uppblåsta bröst. Härligt! Känns som Meryl Streeps August: Osage County från förra året (älskade ni också den) minus pillermissbruk, den bedrövliga södern och med indiemusik och Jonathan Adler-inredda hem. Kanske är det så bara att alla upplever sina familjer som unikt jävliga? 

Jason Batemans (har ni SETT Bad words än?) liv sabbas bit för bit, han drar tvångsmässiga, torra skämt och är allmänt missnöjd. I Admission spelade Tina en sorts kontrollerad Liz Lemon, här är hon Batemans syrra med fönat hår och vardagsklackar. 

Allas vår överkropp Adam Driver (har ni SETT Tracks än?) och stackars House of Cards-Peter Russo hjälper till också. 12 september gonar vi in oss. 

PS. En grej till bara, så jag vet att jag har sagt det, är ni redo för Tina Fey och Amy Poehler i samma film? Underlättar iallafall mina A-Fey-uppdateringar. December 2015 sker det oavsett om ni är beredda eller inte, i "The Nest" där de ska spela systrar som glidit isär och - SHOCKER - återvänder till sitt familjehem för att städa ur det men! Inte förrän de har en fet high school-fest i huset. Vågar man gissa att de finner varandra igen? 

Ike Barinholtz, sjuksköterskan i Mindy Project, är den enda släppta rollen annars. Det finns mer, det är ingen annan än gudomliga Paula Pell som skrivit det hela, kvinnan vars roligheter finns i 30 Rock och Saturday Night Live. Följ henne på twitter här.

Okej? Okej!

Läs mer

Dags för Prince att ta steget in i tv-serievärlden

Parisa Amiri 17:08 15 Jan 2014

Historisk bild tagen efter Princes framträdande i Stockholm på Skeppsholmen i somras, när han ska in och sussa på Grand Hotel. 

Det här med stora stjärnor inom musik och film i tv-serieform är ju ett drag som gått från lovande tendens till glädjande standard, ännu ett exempel:

Idag blev det känt att världens minsta man med det normavvikande förhållandet till sin gitarr, tidigare känd som artisten Prince, ska göra ett framträdande i tv-seriesfären. Andra februari!

På förhand sannolik serie där Prince gör en cameo: Glee? 

Den serie internet upplyst mig om att han ska dyka upp i: New Girl!

Det blir bättre. Prince har kontaktat New Girl-gänget på eget bevåg och avsnittet ska utgå från hans tydligen beryktade hemmafester PLUS det sägs att han kommer att lägga sig i Nick och Jess förhållande. Inte helt oväntat att Prince älskar att skapa drama.

Ser det här som ännu ett led i att Prince öppnar upp sig för världen, det senaste året har han bjudit på matbild på twitter, släppt en låt om uppskjuten frukost med tillhörande, pinsam video, där singelomslaget prytts av Chappelle (vad HÄNDE med honom) i full on Prince-mundering. 

Det här kräver en mini-trio-lista över celebs som spelat sig själva i tv-serier, kom MER än gärna på fler exempel:

1. Kampen med att få till flygplansscenen med Oprah i 30 Rock har tillägnats ett helt kapitel i Tina Feys måste-bok "Bossypants" och vad vi ska vara glada för att det löste sig. 

2. Mannen som presenterades för oss som en renlighetsberoende, tröjälskande familjefar i Full House visade sina Entourage-anpassade sidor i serien. Oh, Bob Saget!

3. Larry David sitter court side och lägger krokben för Shaq. Saknar Curb Your Enthusiasm. 

Läs mer

De bästa skämten och ögonblicken ur Golden Globes 2014

Parisa Amiri 16:42 13 Jan 2014

Då tar vi och zoomar in på det senaste och kommande dygnets huvudrollsinnehavare: nattens loose cannons som höll i Golden Globes, Tina och Amy. 

ÅH JÄVLAR. Tio minuters rent komedikoncentrat, de sprutar ur sig orädda zingers och ett penisskämt om Tom Hanks INFÖR Tom Hanks.

Favoriter, eller hjälp/spoilers för er som latar er och inte kollar på klippet först:

 – "Matt (Damon), on any other night, in any other room, you would be a big deal, but tonight, and don't take this the wrong way, you're basically a garbage person"

 – "Meryl Streep, proving that there are still great parts in Hollywood for Meryl Streeps over 60" FÖLJT av Julia Roberts och Meryls gemensamma gapskratt och en medgivande nick från queenie. 

 – "I believe Amy Poehler is here tonight, can we get a shot of her?" KLIPP till Jennifer Lawrence. Senare om Poehler, av Poehler, den perfekta leveransen av ordet "bitch". Bättre än Aaron Paul!

 – Julia Louis-Dreyfus tv till film-hybris!

Ett par decimeter mellan ett par fingrar som seglat upp som en stark douchemarkör, e-cigaretten som vi ser Julia suga på. Hur blir det roligare? Jo:

Vägra ta en selfie med Witherspoon!

Om Julias e-ciggsperformance inte var övertygande nog bekräftades douchestatusen några bord bort.

– Senare i sändningen levererades showens bästa skämt - delad plats med Clooney här nere - när Dicaprio skulle presenteras, "And now, like a supermodel's vagina, let's all give a warm welcome to Leonardo DiCaprio.". Huuuuuuuuuuuu. Alltså precis innan han klev upp på scen och rodnande slängde iväg en tafatt tumme upp till Tina. Huuuuu, dålig stämning och jätteroligt. 

 – CLOONEY-SKÄMTET.  Hans roll i Gravity summeras som: "George Clooney would rather float away and die than spend another minute with a woman his own age". Han var inte där så vi får fantisera om den generade, krystat leende reaction shot vi gått miste om. 

 –  Amy som Scarletts digitala röst i Her!  

– McConaugheys viktnedgång! Vardag för det motsatta könet i hans biz. 

– Toms penisattrapp! Amys skrattande "He's so happy about it". 

Det blev basically en lista över varenda skämt, men låt mig hållas, mitt liv blir inte bättre än såhär. 

Vill aldrig ha gala utan utklädda Tina eller Amy. Här Randy, Tina Feys socialt misslyckade son från en tidigare hookup med någon som befann sig i rummet.

FÖRE: när Amys namn ropas upp bland de nominerade i kategorin Actress in Comedy Series. 

EFTER: våldför sig på den evigt solglasögonsprydde (TINTADE GLAS) när hennes namn ropas upp som vinnaren.

PARKS & REC-KOLLEGOR. 

Misstänkt packad: Diddy, som reminiscade över båtfest med en vinnare och sen "Where's her parents"-showade i bakgrunden.

Misstänkt packad: beyond haggigt när Emma Thompson sular iväg sina Louboutin-pumps och låter Miss Golden Globe (Mr och Mrs Bacons unge) hålla drinken. 

Julia firar att kunna äta igen. Nä. 

HÖRNI NU ÄR DET BARA ETT ÅR KVAR TILL NÄSTA GÅNG!

/er mesta fangirl

Läs mer

ÄR NI REDO FÖR NATTENS GOLDEN GLOBES?

Parisa Amiri 22:17 12 Jan 2014

Försöker välja strategi inför A-Feys (tack Emi* för duonamn) världsdominans inatt. Det lutar åt att lägga sig nu och gå upp klockan sex för att hinna ta in allt vad internet har snappat upp innan jobbet. 

För er som inte sett promoklippen, här är en kortgenomgång: 

ÄLSKAR ER ÄLSKAR ER

Här står de och pratar. Om hur glammigt Globes kommer att bli och skojar om att Tina skulle vara kär i Amy. 

Här drar Tina av en rivig mammadans till Amys välfejkade flygelspelande. 

Nu får vi hålla oss. 

Läs mer

Amy Poehler och Tina Fey ger praktiskt taget ut en tidning

Parisa Amiri 12:47 12 Dec 2013

Vem flyger över ett nummer från staterna? Bjuder på en Nöjesguiden som tack!

Saknar verkligen ett Brangelina-namn värdigt den här duon som aldrig gör mig besviken. En insats för läsningen blir uppvärmning inför deras andra runda på Golden Globes!

Hur har Entertainment Weekly då lyckats få två av tv- och komedivärldens mest eftertraktade människor att ställa upp som gästredaktörer? De har fått berätta om/marknadsföra sina projekt:

  • Tina (exekutiv)producerar just nu en kommande NBC-serie där Office-Ellie Kemper har huvudrollen. Ellie Kemper är intervjuad i numret! Av Jon Hamm, tydligen hennes gamla lärare. 
  • Amy (exekutiv)producerar just nu en kommande Comedy Central-serie, Broad City. Reportage om det gänget i numret!

Förutom att de ska ha skrivit stående format i tidningen som Must List fyllde de ett gäng uppslag med en intervju med sig själva och en ödmjuk ledare-ish:

“If you are reading this ‘Letter From the Guest Editors,’ it probably means you have read all the other parts of the magazine at least five times and are in some kind of isolated and desperate situation. If it’s a bathroom emergency, try elevating your feet on an upturned wastebasket. If you are in the trunk of a drug lord’s car, try doing that thing Walter White does where he throws chemicals at the ground and they explode.”

Läs mer

Tina och Amy äger Golden Globes i två år till

Parisa Amiri 17:05 15 Oct 2013

HIGH-FIVING A MILLION ANGELS! 

Om inte succén från tidigare galan räckte för att övertyga måste Emmy-dominansen ha gjort det sista. Grattis till att ha något att se fram emot i livet mer än kvällens New Girl och Mindy Project!

Läs mer

Saturday Night Live S39E01 - Tina Fey

Parisa Amiri 13:31 8 Oct 2013

Gör nu min tv-slavsmässiga plikt och kollar av om ni unnat er vår älskade baby momma av modern humors kväll på SNL?

I korthet:

Underbar förnedring av de nya SNL-skådisarna i monologen (som bjöd på flashbacks till Tinas tid som SNL-regular!), en flygplatsutroparsketch som var genial i all sin enkelhet, en av de bästa fejkproduktsreklamerna de producerat, för E-Meth, ett kärt återseende av Drunk Uncle och tyvärr en trippelcameo av Breaking Bads Aaron Paul som lyckades etablera sig som cameokåtare än Jon Hamm. Det blev bara svagare och svagare för varje gång han visade sig i rutan, tills cameoeffekten (CHOCK, LOL, osv) uteblev helt.

Det enda jag vill säkerställa att ni inte går runt och har osett  - även om allt pekar på att ni har sett den sju gånger - är Girls-spoofen, konstigt nog första gången Hannah och sällskap föräras med en SNL-pik.

Efter två minuters ren perfektion blev "Blerta" plötsligt ett trendande flicknamn. Vilket förresten för tankarna till den klassiska Liz Lemon-svordomen "blergh"! GUMMIHANDEN!

Aldrig varit med om att samtliga karaktärer i en spoof varit så ON POINT som i denna, från de svaga handlederna, ticsen och den självcentrerade världsuppfattningen hos Hannah, Marnies brat-fast-tror-sig-vara-intellektuell-ton, det naiva, maniskt men harmlöst irriterande i Shoshanna  och att vara en ny nivå av blasé som Jessa. 

Bonus: nivåerna av mäkt i denna instagrambild, Lena Dunham ser spoofen av sin egenkreerade tv-serie (hade hon kanske blivit förvarnad av showen?) i Mindy Kalings soffa som i sin tur förevigar detta good sport-ögonblick. Tack UNIVERSUM

Läs mer

TINA FEYS SNL-KVÄLL NÄRMAR SIG

Parisa Amiri 15:52 26 Sep 2013

Att kombinera sina favoritsaker för att maxa välbehaget kan vara as simple as this: 

1. Äta valfri föda

2. I sängen

3. När man kollar på serier

4. Helt klädd i leo

Det kan också vara en blessing från en uppfinnare, som fått för sig att föra samman två i sig magiska saker, EXEMPELVIS cronuten = croissant och donut i sig. 

Är ni med mig?

I helgen möts två av mina största anledningar till att leva. För någon vars hjärta sväller till av en syrlig Chrissy Teigen-tweet eller en bild på en smålack Blue Ivy är det på förhand en garanterad vrål-och gråtfest. 

WAAAHHHH lät det när jag läste the news på Twitter, det handlar alltså om Tina Feys kommande hostande av SNL. HISTORISKT! För tredje, fjärde gången, men still. 

Säsongspremiären, efter att de tappat sin stjärntrojka och ska introducera ett nytt gäng, är räddad. Jag kommer att VAKNA med glädjetårar på söndag och slänga mig på datorn first thing. 

Läs mer

Emmys 2013 - en rambling galarapport

Parisa Amiri 17:09 23 Sep 2013

Idag firar vi EMMY-DAG! Har precis hunnit kolla färdigt, lyckats sno tio rys/gråt/skratt/spola fram-minuter här och där sen jag satte mig vid skrivbordet imorse. Swagberg - vem ANNARS - tipsade om att man med Firefox och tillägget Media Hint kan se hela sändningen hos CBS.

Den i år ovanligt sorgtyngda galan som brukar sluta upp som Modern Familys årliga företagsfest (alla anledningar att få se Sofia Vergara = goda) bjöd på flera oväntade och faktiskt oförklarliga skrällar.

Oförklarligt:

 - Jeff Daniels vann Lead Actor in Drama Series-kategorin för kladdiga Newsroom över t.ex. Bryan Cranston, Jon Hamm och Kevin Spacey.

 - Jim Parsons vann Lead Actor in Comedy Series för burkskrattsgiganten Big Bang Theory över Louie. 

 - Bobby Cannavale vann Supporting Actor in Drama Series över the imp, Aaron Paul och Mandy Patinkin-gullisen. 

Nu har vi avklarat den här biten, on to snaps och höjdpunkter (obs: Tina Fey och Amy Poehler coming up). 

Det mest spektakulära under Neil Patrick Harris ovanligt musikbefriade och i övrigt stillastående öppningsnummer, del 1: Fallon steppar med samma fysiska tafatthet vi älskat sen dag ett. 

Del 2: älskade Coco gjorde ett appearance. 

Del 3, Kevin Spacey i ett House of Cards-ögonblick. 

Del 4, dessa härskare klargjorde tidigt vilka som skulle bli de roligaste under kvällen genom att mäkta Neil Patrik Harris. 

ÄLSKAR ER DAMMIT

Får jag chansen att krypa upp för en scen för att dela ut ett pris kommer jag att göra det som en hommage. 

"Gotta go, bye", och den som fick ta emot priset de delade ut levererade kvällens, om inte årets, tal. Merrit Wever! Framförallt känd som Schmidts collegeflickvän, det här Nurse Jackie-tjafset håller jag på armlängds avstånd. 

Första tår och rys-ögonblick: när Buster Bluth/Tony Hale vinner sin första Emmy (och första nominering!!!), för sin roll som Buster 2, som nedtryckt underhuggare/blint lojal och tacksam krycka till Julia Louis-Dreyfus vicepresidentshagga i Veep (KOLLAR NI? Please do). Fick profylaxandas bort tårarna för att han blev så genuint överraskad och glad. 

Obs obs: might wanna läsa när han var och hälsade på i P3 med David Cross och jag gick fangirl-berzerk på de båda. 

Sekundärglädjetårarna blev inte lättare att svälja när hans kollegor Julia och Anna satt och torkade tårar. 

Jon Hamm gick inte dit helt i onödan, fastän hela Mad Men-produktionen gick hem Emmy-lösa för andra året i rad. Sist de vann var alltså 2011, förvisso för Drama Series OCH outstanding hair styling!

Nej, han fick dela ut pris till Lead Actress in Comedy Series...

...Julia Louis-Dreyfus! Ett genidrag i klass med Feylers trappklättring: att Tony Hale svansade efter in character. 

Till slut kom Neils dansnummer som hade varit helt onödigt om det inte vore för Sarah Silvermans insats. 

Will Arnetts spray tan gjorde ingen besviken. 

Colbert Report lyckades put an end to Jon Stewarts tioåriga Emmy-vinnarstreak och i sitt vinnarrus passade han på att tacka sin fru för att hon är "cruel and sexy". 

Den mest rörande av alla in memoriam-hyllningar, Edie Falco minns sin on screen-man.  

The reaction shot to end all reaction shots. 

Will Ferrell dök upp på scen klädd exakt som när jag sist "träffade" honom (= satt ett par meter ifrån och svettades) och i samma sällskap dessutom!

Den liverapportering jag är mest tacksam för är självklart Judd Apatows fyllebilder på sin twitter, tätt följd av drottningen av deadpan:

Denna tvillingsjäl Aubrey, som under kvällen inte våldgästade scenen EN ENDA GÅNG! 

Och var mighty fine. 

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla