Saturday Night Live S39E01 - Tina Fey

Parisa Amiri 13:31 8 Oct 2013

Gör nu min tv-slavsmässiga plikt och kollar av om ni unnat er vår älskade baby momma av modern humors kväll på SNL?

I korthet:

Underbar förnedring av de nya SNL-skådisarna i monologen (som bjöd på flashbacks till Tinas tid som SNL-regular!), en flygplatsutroparsketch som var genial i all sin enkelhet, en av de bästa fejkproduktsreklamerna de producerat, för E-Meth, ett kärt återseende av Drunk Uncle och tyvärr en trippelcameo av Breaking Bads Aaron Paul som lyckades etablera sig som cameokåtare än Jon Hamm. Det blev bara svagare och svagare för varje gång han visade sig i rutan, tills cameoeffekten (CHOCK, LOL, osv) uteblev helt.

Det enda jag vill säkerställa att ni inte går runt och har osett  - även om allt pekar på att ni har sett den sju gånger - är Girls-spoofen, konstigt nog första gången Hannah och sällskap föräras med en SNL-pik.

Efter två minuters ren perfektion blev "Blerta" plötsligt ett trendande flicknamn. Vilket förresten för tankarna till den klassiska Liz Lemon-svordomen "blergh"! GUMMIHANDEN!

Aldrig varit med om att samtliga karaktärer i en spoof varit så ON POINT som i denna, från de svaga handlederna, ticsen och den självcentrerade världsuppfattningen hos Hannah, Marnies brat-fast-tror-sig-vara-intellektuell-ton, det naiva, maniskt men harmlöst irriterande i Shoshanna  och att vara en ny nivå av blasé som Jessa. 

Bonus: nivåerna av mäkt i denna instagrambild, Lena Dunham ser spoofen av sin egenkreerade tv-serie (hade hon kanske blivit förvarnad av showen?) i Mindy Kalings soffa som i sin tur förevigar detta good sport-ögonblick. Tack UNIVERSUM

Fler blogginlägg från Parisa Amiri