Böcker

Mindy Kaling - "Is everyone hanging out without me?"

Parisa Amiri 16:50 17 Jan 2013

 

I fantastiska "Is everyone hanging out without me?" berättar Mindy Kaling om hur hon vill ha sin begravning (dress code: chic devastated), hon listar sina bästa komediögonblick, tipsar om hämndfantasier under löpning och bjuder på en genomgång av samtliga selfies i hennes Blackberry. 

MÄKTIGT.

 

Som i alla böcker jag läst finns töntiga markeringar och anteckningar på majoriteten av sidorna och det här var en given. Jag läste det här i juli förra året och bara ett par månader senare kom detta

Vi får veta hur det känns att bli fixad inför plåtningar (bli stylad som en ledsen clown), vi får läsa ett brandtal för brösthår på män, att judiska killar känner en naturlig koppling till Larry David, varför Mark Darcy får henne att grina, hur enkelt det är att vara snubbe, hur hon misslyckades som Saturday Night Live-skribent, om drömtillvaron som manusförfattare och skådis på the Office och hur hon överhuvudtaget tagit sig upp till komedins toppskikt. 

Här glänser Mindy, vilket man tyvärr inte riktigt kan säga att hon gjort - än - i serien The Mindy Project. 

En öppen, varm och anspråkslös bok som jag vill att ni alla läser (hemläxetonen nu), framförallt för att den är ASROLIG och kommer att göra era liv bättre. In på Amazon med er! 

Läs mer

Caitlin Moran pratade i Stockholm igår

Parisa Amiri 17:08 30 Aug 2012

Jag fick ingen chans att svara henne, Caitlin Moran, utan det nöjet och den äran fick Jan Gradvall (varför det inte var Jessika Gedin eller annan ballin kvinna är oklart). Caitlin fick Jan att rodna flera gånger, t.ex. när hon ordvitsade om "circle of abuse" - ni får föreställa er vad som åsyftades - och då slog mitt hjärta volter. 

Moran lyckades alltså sälja ut hela Hörsalen på Kulturhuset igår och hade publiken i sin hand. Vi skrattade, applåderade, skrev ner gyllene visdomsord, fick lite glans över ögonen och det kan inte bara ha varit jag som tänkte "Hur FAN ska jag bli mer som henne?!". Vill bli henne när jag blir stor. Helst nu, direkt. 

Kände mig - förlåt för detta ord, men menar det inte på bildbloggsviset - sant inspirerad och STÄRKT efter den här timmen i sällskap av en intellektuellt fulländad person. För det är hon, inget mindre. Twittrade att det var första gången jag kände för att kalla någon COOL, det var som en blandning av rockstjärna, profet, Beyoncé, enhörningar och Patsy&Edina i ett. Blev även förvånad över att hon i raketfart uttryckte sig lika vasst, roligt och relevant som hon gör i text.

Rekommenderar/kräver ÄNNU EN GÅNG att ni omedelbart läser "How to be a woman" och sedan lånar ut boken till er bekantskapskrets för er, deras och världens skull.

För oss som läst och uppgivet undrar om vi någonsin ska kunna läsa en bok igen och bli tillfredsställda har jag dessa nyheter: Caitlin ska påbörja en TRILOGI och hon har skrivit en sitcom. Framtiden är ljus. 

Ni som jag ännu inte lyckats övertyga - SLUTA LEK SVÅRA, NAPPA BARA - om hur denna bok är livsomvälvande (Ja, däruppe med Tina Feys Bossypants), läs bara kapiteltitlarna. En till grej, för er grunda personer: hon berättar om kvällen då hon i sällskap av Lady Gaga hängde på en sexklubb i Berlin. Så.

Och läs den på engelska, herregud, ni är väl inte 11.

Läs mer

Läser just nu Imperfectionists

Parisa Amiri 15:10 24 Apr 2012

Levererar en hel del sanningar. 

Läs mer

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla