Lystring: Mindy Kaling skriver boken "Why Not Me?"! Nu gissar vi vad den handlar om

Parisa Amiri 14:25 19 Jun 2014

Gud, I know right?

Kvinnan som varit en stor del av mitt humoruppvaknande fortsätter att vara generös med sina gåvor till sina undersåtar. Mindy Kaling följer äntligen upp sin debutbok "Is everyone hanging out without me?", en personlig, hysteriskt rolig samling berättelser om såklart sin resa från överpresterande student till överpresterande skådespelare och manusförfattare men också om kärleken till killars, speciellt Pierce Brosnans, brösthår och vilken dress code hon önskar till sin begravning. Chic devastated. 

Ni förstår ju, det är en bok som du plötsligt lägger på samma hylla där dina bästa vänner trängs. Det är rappt, det är personligt, det är fullt av självdistans, det är insiktsfullt och det är charmigt, varmt och älskvärt. Fan ta dig om du inte läst den än, för gud vad mysigt ni ska ha. 

Kan vi bestämma att bara kvinnor som spelar i/skriver tv-serier får göra böcker? Till hösten kommer ju bland annat Amy Poehlers, Lena Dunhams och Megan Amrams böcker! Tina Fey har inte sagt nåt om en Bossy Pants 2 dock. 

Hon berättade för LA Times häromdagen att hon påbörjat sin andra bok och att den ska heta "Why Not Me?". Och som alltid när man har lite information att bygga på så ska vi spekulera bäst vi kan i vad detta kan innebära!

TVÅ ALTERNATIV:

1. "Why Not Me?" kan vara den där lättsamt självömkande frågan man ställer för att man gång på gång känner sig grundlöst förbisedd och ständigt placerad i periferin utan chans att avancera in i centrum. Som när Askungen hade massiv FOMO uppe på sin vind och tittade ut mot festen på slottet, varför får inte jag dricka gratis bubbel och dansa i dyra kläder? Vem har inte känt så? Mindy har säkert gjort det flera gånger. 

Sinnesstämningen förekommer oftast under de där labila, hormonella dagarna då det enda som egentligen hjälper är att lyfta på locket till gråtreserven med romcoms och "pregnancy announcement"-klipp på Youtube. Vem skulle raljera bättre över den känslan och situationerna som medföljer bättre än Mindy? Fucking ingen, that's who.

2. "Why Not Me?" kan vara den där fuck errbody-inställningen som får en över tröskeln när man tvekar. När det pratas löst om en idé att göra ett utmanande projekt, t.ex. en föreställning där man spelar Ben Affleck och Matt Damon, och man tänker varför fan skulle INTE jag göra det? Det är klart jag ska. 

Eller att någon kommer med en förfrågan om att du ska ha en roll OCH skriva för en stor kanals komediserie, typ The Office för NBC, du plågas direkt av förgörande prestationsångest och den lilla pesttanken "Är jag verkligen bäst för det här jobbet?" tar sig in i ditt huvud innan du besvarar den med ett varför skulle det inte vara JAG?

Vem som skulle kunna beskriva den mäktiga känslan och situationer som medföljer bättre än Mindy? Kvinnan med egen serie som hon skriver och skådespelar i? Fucking ingen, that's who. 

Med det sagt: hoppas på kombination av båda! För Mindy är alla de här sakerna. Och jag älskar henne. 

Fler blogginlägg från Parisa Amiri