Intervju med BEATRICE ELI ❤️

Kakan 17:10 16 Oct 2014

Hej koola Beatrice! Jag undrar, visst är skivan ganska självutlämnande, både med låten Girls och andra texter, och omslaget? 
– Jag kan inte skriva på nåt annat sätt, tyvärr. Jag måste vara självutlämnande för att det ska kännas intressant för mig. Då har jag ändå bara skrapat på ytan av vad jag skulle kunna och kommer vara tvungen att dela med mig på nästa skiva. När det kommer till omslaget… Jag har gått igenom ett slags naken/kroppshårexperiment. Jag har alltid täckt min kropp och rakat, noppat, vaxat, färgat, bla bla, men i våras tog jag beslutet att låta allt växa ut. Det kan låta som en banal grej men för mig var det stort. I början blev jag äcklad av mitt kroppshår (har fan avlägsnat hår sen jag var 13 liksom) men efter ett tag började jag gilla det och nu är jag skitstolt över mina håriga ben och armhålor, tycker det är skitsexigt!
– Hårexperimentet ledde sen till att jag släppte på massa kropps-issues. Sen är bilden inte en uttänkt idé, jag gillar att göra saker på känsla i stunden så Märta Thisner och jag hängde runt i Bagis en kväll och bara freestylade. Tog massa olika bilder i olika miljöer, jag hade badat i en fontän i Bagis centrum och var helt blöt, så satt där i mina underkläder och skulle tvätta av mig sminket och då fick Märta för sig att fota några extra bilder. Så omslaget är typ den sista bilden som togs.
– För mig är det så fint att bilden har en lebb-shoutout (trosorna – hallå?!?!) och så känns det spännande att jag, en person som brukar ha heltäckande kläder även på sommaren väljer att vara "halvnaken" inför "hela världen". Jag vill ta tillbaka kontrollen över min kropp och det här är mitt sätt.

Jag tänker på att du är så stolt nu, den känslan lyser igenom?
– Jag har alltid rört mig i en heterovärld, där har folk sagt att "du behöver ju inte skylta med att du är lesbisk, det är ju din ensak" osv. Tror jag var rädd att jag som LESBISK pop-artist inte skulle få plats och att jag inte heller behövde ta den platsen.
– Men i och med att min musik/bilder/videos är så personliga så blir det skitkonstigt att inte prata öppet om min sexualitet. Heterosar spyr ju ut sin sexualitet hela tiden, inte lackar någon på det liksom.
– Jag tror jag blev stolt när jag tog mig själv på allvar, när jag tillät mig själv att vara lesbisk hela tiden, överallt, all day everyday. Jag kan inte säga att jag har haft några egentliga lesbiska förebilder när jag växte upp... Det kan handla om okunskap men jag tycker också inte att en ska behöva leta för att hitta lesbiska förebilder, jag tycker dom och vi ska vara i folks face konstant. Det är väl därför jag också känner att det blir viktigt att jag infiltrerar den heterofierade popvärlden och representerar där. Jag hade behövt mig.

Beatrice we ❤️ u!

Fler blogginlägg från Kakan