Goodbye my lovers

Kakan 13:13 11 Jan 2016

Hej älsklingar.

 

Jag har flyttat min blogg till Elle <3

Ta med er era frågor, svar och liv dit, den är redan i full gång och vi har ett gott snack.

 

Puss Kakan

screen_shot_2015-12-07_at_20.05.49_0.png

Läs mer

Kardashians makeup

Kakan 10:00 26 Dec 2015

God jul från Khloe, Kourtney och Kim, stryk detta på din kind och simsalabim

Ja, gott folk, så lät ett julrim till en klapp min syster Kikki fick i julgåva på självaste julafton. Jag jobbar ju på att få min 4 år yngre syster lika besatt av hudvård och smink som jag själv är, och tar ansvar i att överösa henne med produkter. Hon hävde dock ur sig häromdagen; "du som jobbar så mycket med din hy, varför bryr du dig ej om ditt hår, det e helt fett och tovigt"... För att jag är crust såklart. Men om hon följer mig i hudvårdens spår som hon gjorde med feminism har vi snart en ny Hermanssonsk beautyblogger!

screen_shot_2015-12-25_at_01.22.14.png

screen_shot_2015-12-25_at_01.22.21.png

Kim, Khloe och Khortney har ju som bekant örti företag, eller mer än det. Dom säljer ju allting och allt är business för dom, you go girls. Dom är miljardärer och jag borde inte bara bevaka deras relativt nya makeupmärke, utan få loads of money för det, men det är liksom inte en realistisk ekvation.

Såhär är det, systrarna har släppt ett makeup brand, det är ganska basic och roliga produkter, och framför allt billigt. Ja det säger ju sig själv att alla pojkar och flickor i USA ska ha RÅD att KÖPA deras produkter för att komma närmare the untoucheble Kardashians. Jag var på Kardashian Beauty eventet förra veckan med min bästa beautybloggare Annahita aka whinar! Jag hann ta en bild sen dog min mobil:

Avgudar henne

img_8172.jpg

Presseventet var ganska litet och mysigt, det bjöds på snittar och bubbel. Jag drack vatten och slickade av pålägget. De olika produkterna var uppdelade på olika små prydliga bord som vi gick runt och sneglade och taffsade på. Jag testade allt på mina små tassar plus en sak på mina läppar: Kardashian Beauty Lip Plumping Shimmer Gloss Queen Bee. Det kyler läpparna lite fräscht och det kändes tom plumpande. Det är svårt att se ibland på mina redan på fylliga lips (oh no she didn't just say that... jo) men känslan var go och priset 149 kr ok. Tror jag.

Kardashian Beauty Lip Plumping Shimmer Gloss Queen Bee

screen_shot_2015-12-25_at_01.34.58.png

Denna fanns i min syrras julklapp med tillhörande askoolt rim. Hon passar så bra i bronzing och denna verkar lättmanövererad. Vad jag reagerade på var att alla produkter som landade på min hand var väldigt starkt pigmenterade. Obs det är bara positivt för mig. Läppstiften var ihärdiga och med starka färger, likaså ögonskuggor och highlighters.

Kardashian Beauty Perfect Bronzer Cabana Bronze 169 kr

screen_shot_2015-12-25_at_01.39.59.png

Jag har svårt att tro att Kardashian Beauty kommer bli nån storfavorit hos mig, kanske för att jag är en sminknörd, inte bryr mig SÅ mycket om systrarna, men framför allt för att formgivningen är så fruktansvärt ful. Det ser ut som det du köper på rean på HM, det som blev över och låg i nån låda med kladdigt smink. Även om produkterna uppenbarligen inte är lyx och priset lågt, måste det ju funnits vilja och pengar för att ta fram en snyggare och mer attraktiv form. Dessutom matchar inte formen alls systrarna glamorösa liv, attityd och rykte. Formen tar för mycket fokus från produkterna, jag blir mest irriterad över hur b det är.

Det kommer väl inte va nån fara i tex USA där dom är kungligheter, men den här lilla repuplikanen nöjer sig ej!

 

 

Läs mer

Att göra en mördare

Kakan 01:07 25 Dec 2015

Uach det här e inte ens kul, jag vet inte ens om jag borde tipsa om detta. Många av er har nog redan sett Making A Murderer, en dokumentärserie som går på Netflix. Har ni inte, så se, fast jag tar verkligen inget ansvar. Den är deppig rakt igenom. Förutom att känna frustration, hat, känslan av att allt är helt omöjligt och korrupt i världen kände jag framför allt hjärtekross. Det sved i hjärtat, över hur klassamhället verkligen förgör människor på så många plan, både strukturellt och personligt. Och hur den amerikanska drömmen är den bästa lögnen i världen. 

netflix-making-a-murderer.jpg

Här är trailern, det är ju en bra övning för att se om ni pallar...

 

Läs mer

Ska det va så svårt med lite jävla solidaritet? (nej)

Kakan 17:56 23 Dec 2015

Nä, det är väl självklart att det INTE ska!

Imorn är det julafton. Oavsett vad DU har för relation till julen, biologiska familjekonstellationer och ekonomiska förutsättningar, vill jag slå ett slag för julens varma klapp på kinden, nämligen; att ge bort pengar till andra behövande. Om du inte har pengar kan du inte ge, jag förutsätter inte att alla har slantar över att skänka, tvärtom. Men för er som har det, även tex jag, här kommer några tips till er. Ja, det finns självklart massvis med andra organisationer men just dessa har jag valt ut. Snälla klaga inte.

Världen är inte en vacker plats just nu, förutom vissa skogar och vattenfall och sånt som jag inte räknar med just nu. Det är krig och människor befinner sig på flykt, om du vill skänka pengar har jag några tips till dig:

Rosenlundstödet

screen_shot_2015-12-23_at_17.14.15.png

Rosenlundstödet är en organisation som jag själv stöder och försöker få andra att uppmärksamma. Till skillnad från stora hjälporgannisationer är denna organisationen helt byggd på volontärer och fungerar bara genom stöd från privatpersoner. Dom har inte en krona till marknadsföring och samtliga som jobbar där gör det utan lön eller annan ersättning. Kvinnor och andra personer som utsätts för prostitution är de som alltid glöms bort, lever på samhällets botten och ofta i skräck. Kvinnorna som Rosenlundstödet hjälper har inte själva valt att gå in i prostitution. De får behålla ca 10% av de pengarna dom tjänar själva, resten går till männen som säljer dom.

Varje fredagsnatt är Rosenlundstödet på plats i området som kallas Göteborgs Red Light District. De har med sig kondomer, hygien-/intimartiklar, fika och annat som kvinnorna behöver. Många av kvinnorna på gatan har inte råd att gå till läkare när de behöver och har ofta inte kunskap om vilka rättigheter till vård vi har i Sverige. Rosenlundstödet hjälper kvinnorna i kontakten med myndigheter, följer med dem till vårdcentral, sjukhus, gynekolog och tandläkare, samt bekostar läkemedel vid behov.

De flesta kvinnorna RS träffar är här genom trafficking och lever totalt isolerade liv. Många har inte sett något annat av staden än vägen mellan hemmet, spårvagnshållplatsen till spårvagnen och den hårda verkligheten på gatan i Rosenlund. Därför fungerar Rosenundstödet också som ett socialt stöd och tar med dem som vill på aktiviteter och vägleder och stöttar dem som vill hitta en väg ut.

Alla ekonomiska bidrag går oavkortat till kvinnorna RS stöttar. Främst går pengarna till:

  • Kondomer – majoriteten av kvinnorna har inte möjlighet att själva bekosta denna livsavgörande vara. Genom att ge dem kondomer får de viss kontroll över situationen då de kan kräva av kunden att det används.
  • Hygienartiklar – Glidmedel, våtservetter, intimkrämer och andra produkter som kan underlätta för kvinnorna. Där är glidmedel prio ett då det gör det lättare för dem att genomföra ett samlag de egentligen inte vill göra.
  • Läkarbesök – Gynekologer, tandläkare, allmänläkare och vad andra behov som kan tänkas behövas.
  • Läkemedel – Allt från receptfria läkemedel som Pevaryl/Canesten och värktabletter till mediciner utskrivna av läkare.
  • Socialt stöd – Flera av kvinnorna lever extremt isolerade liv och därför tar RS tar med de som vill på olika aktiviteter. RS går till simhallen, på museum eller tar en fika på stan. RS vill ge dem en liten stund av normalitet och en paus i den utsatta vardagen, men också visa att det finns en värld bortom trafficking.

 

  • Kontaktstöd – Vissa kvinnor lever under sådan fattigdom att vi ibland väljer att ge dem visst ekonomiskt stöd för att köpa mat, betala någon extra kostnad för deras familj i hemlandet eller en hyra här i Sverige. Varje fall tas upp i styrelsen för beslut om hur vi ska hjälpa.

Stöd Rosenlundstödet här;    Bankgiro: 187-7976 Swish: 123 680 53 03

Ps, eventuella kommentarer om språket Rosenlundstödet använder angående kvinnorna de jobbar med, undanbedes. Samma gällande mina ordval och prostitutionsdebatten i övrigt. 

LIGHTHOUSE RELIEF


delning1.jpg

Båtarna slutar inte komma för att det är jul. Inte heller stannar kriget. Samtidigt sjunker temperaturen på havet mellan Lesbos och Turkiet – och klimatet i Sverige blir kallare. På alla sätt. Vi tänker vara kvar så länge vi behövs. Just nu har vi en julkampanj som vi kallar för ”A Warm Welcome”. I den uppmanar vi folk att i den mån dom kan donera pengar till vår verksamhet, så att vi kan fortsätta ge alla män, kvinnor och barn som kommer just det – ett varmt välkomnande. Antingen genom en ren donation, eller genom att köpa julgovåbevis som man kan ge bort till andra i julklapp.

Det ser ut såhär tex:

img_8108.jpg

Pengarna går till Lighthouse Reliefs mottagande av båtflyktingar på Lesbos, som är helt beroende av volontära insatser och donationer. Lighthouse erbjuder mat, kläder, vatten och sanitet och sovplatser i uppvärmda tält i deras camp vid stranden – som står öppet dygnet runt, även under julen. Dom hjälper också nedkylda, sjuka och skadade patienter i deras klinik som även den är bemannad 24/7. 

Du tar konstakt med organisationen här, skänker pengar här och är du intresserad av att arbeta som volontär finns information här! Tänk att denna underbara organisation finns, tack alla ni som jobbar med detta och skänker tid, kraft och pengar.

delning9.jpg

INGEN MÄNNISKA ÄR ILLEGAL

Jag älskar IMÄI <3 Detta organ har verkligen burit upp där svensk politik tyvärr svikigt. Nätverket Ingen människa Är Illegal arbetar med att praktiskt stödja de människor som tvingats gå under jorden efter att ha fått avslag på sin asylansökan. Vi kräver permanent uppehållstillstånd åt alla som befinner sig i Sverige och vill stanna kvar här. Vi tror på en värld utan nationsgränser, en värld där ingen människa är illegal.

Läs mer om IMÄI här!

imai.jpeg

 

Här är tex ett initiativ från lokalgruppen i Stokholm; varje månad försöker vi skramla ihop till SL-kort och hyra mm till människor vars existens Sverige inte erkänner. IMÄI Sthlm är helt beroende av att privatpersoner ger en slant. Just nu har nätverket alldeles för lite pengar för att täcka de behov som finns – så vi vill tipsa alla som fått lite för mycket i
jobbskatteavdrag eller har en anständig lön/ekonomi att bidra.
Gärna varje månad med en stående överföring till

Plusgirokonto: 9960 2604 725438

eller

Plusgiro: 47 25 43-8.

Alla bidrag går oavkortat till papperslösa personer.

 

För en värld utan gränser! /IMÄI Stockholm

imai_logo_100504.png

Jag vill också tillägga att det just nu inte finns utrymme på kommentarsfälten att skriva kommentarer som innehåller ord som "självgod", "PK" i negativ bemärkelse eller annat nedlåtande. Världen brinner och vi MÅSTE hjälpas åt att fixa detta. Let's swish away <3

 

God solidarisk jul älsklingar!

Läs mer

Vintern + läppar= grov panik

Kakan 00:13 16 Dec 2015

screen_shot_2015-12-15_at_23.10.34.png

 

Cicci, I feel you. Jag ska erkänna en sak. När det kommer till läpparna och vintern, då fallerar jag. Varsågod att skälla på MIG den här gången. Jag smörjer och smörjer, min flickvän bara tittade på mig häromdan och frågade om det verkligen hjälpte, jag hade ju en spricka i mungipan. Såhär är det, jag måste smörja in mina läppar heeela tiden nu på vintern. I en neccesär i min jackficka (som är enorm) finns följande produkter:

img_7838.jpg

Från vänster till höger:

Ett läppbalm från Pixi. Fick detta i Pixis huvudbutik i Londontown när jag var där i höstas, efter att jag sa att jag var beauty blogger. Det var också första gången jag tog det ordet i min mun. Pixi Woman sa att detta var deras bästsäljare. Det har jag bara när jag är återfuktad. Alltså inte speciellt ofta nu.

Akademiklinikens Lip Intense har räddat mig. Jag googlade runt förra vintern (ja, den är så gammal...) och läste mig fram till att denna nog skulle vara bäst. Har du gjort dina läppar (fyllt dom t ex) rekommenderas denna, och vad kan då vara mer läkande och passande för alla läppar out there generellt? Go konstistens och doftar svagt, fräscht liksom. Dyrt som bara den, tror jag gav ca 250 kr på NK men herregud vad nöjd jag är. Plus: den tar aldrig slut?!

Ett YSL läppstift. Det blir inte så snyggt med fnasiga läppar tänker ni, och det tänkte jag också länge. Sen sket jag i. Jag är en kvinna mitt i livet och det får väl synas. Ring läppstiftssnuten om det inte passar! Moget. Detta YSL-läppstift är rött och ganska återfuktande, kolla så snygg förpackning! Det är det jag klenat in fejset med i senaste numret av CHIC:

img_5586.jpg

Clarins Instans Light Natural Lip Perfector. Varför har vissa produkter så långa namn, vad hände med namn som "krämigt läppglans"? Hur som. Just detta tror jag att jag knep rakt framför ögonen på Suzanne som är boss på Scandinavian Cosmetics, med orden "du har ju hur många såna som helst, det är ju bara för dig att plocka på lagret" under en middag i London under Daisy Beautyhelgen. Hon kunde inte annat än hålla med och nu mjukgör det mina läppar och ger lite färg. Skulle säga att detta faktiskt funkar som en fuktgivare. Plus doftar lite kola typ, och smakar inte äckligt. En stor kostar typ 150 kr.

Sen har vi den sexiga handspriten från Boots som luktar nåt sött och som dödar allt i sin väg. Ha ej på läpp!

Förutom vad som finns i min lilla påse i fickan, hittar vi även, i dom andra jackorna:

Elizabeth Arden 8 Hour Cream Lip Protectant Stick

eals.jpg

När jag var liten var detta det lyxigaste en kvinna kunde ha. (Brydde mig aldrig om vad killar ville ha.) Minns en tjej från Spyken, en annan gymnasieskola där övre medelklasskids gick som ville leka arbetarklass, hon hade en hel fucking tub med detta. Vem hade det när en va 16????? Ok, vem har så många krämer som jag när en är 34, I know, men jag har iaf inte köpt alla. Men iaf. Detta sticket har jag fått av min ömma moder (önskar ni alla kunde få lära känna denna kvinna, hon är allt) som liksom tyckte det var lite skrattretande att HON skulle ge MIG nåt som hade med beauty att göra. Jag sa bara: BROR (nej, skoja, jag sa mor), jag tar emot detta med öppna armar. Det är jättebra men jag behöver applicera det ofta. Pris ca 150 kr. 

ren.jpg

Ett läppbalm jag läst och hört till leda om är RENs Vita Mineral Lip Balm. Ja, och det är väl för att det är så jävla bra. Det vann 2015 års Swedish Cosmetics & Beauty Award med motiveringen; "Ibland vill vi bara ha en produkt som FUNKAR. Därför är det så härligt att hitta en skön konsistens, en smart förpackning och en effektiv ingredienslista i en och samma tub. Det här är vinnaren på allas läppar!" Mitt enda problem har varit att jag får en konstig smak i munnen då och då med detta balm. Det är inte trevligt, men vad gör det när en vill ha hela läppar istället för stora sprickor som blöder och gör ont? Pris ca 99 kr.

Men annars antar jag att det funkar bra med Försvarets Hudsalva eller vanlig Lypsyl eller hur det stavas. Men a och o under vintern är att skrubba dom små läpparna, men en handduk och lite balm, eller t ex kokosfett som nån rekommenderade. Jag har t ex Lotion P50 från Biologiqe Recherche på läpparna, funkar bara bra. Se till att gå bort död hud, och sen återfuktar du. Så in i helvete.

Mjuka, återfuktade kössar från Kakan 

Läs mer

KakanKakan Hermansson
är 33 år och queen of everything.

Hon är feminist och antirasist och pratar gärna hbtq, klass och våld. Förutom tv gör hon radio på Morgonpasset i P3, bloggar om kvinnor, ibland om rnb och har en master of fine arts i keramik och glas. Gör även video.

Älskar systerskapet högst.

Best of Kakan:

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!