Nu kommer en ren och skär utskällning!!!!!

Kakan 13:43 15 Dec 2015

Hello nerdz and lovers.

Det här är ett akut blogginlägg eftersom behovet skriker mig rakt upp i ansiktet dag och natt. Det är ni som skriker, det är dom. Frågorna och problemen är:

* Åh gud jag är så himla torr???!!!
* Jag har fått så många finnar nu på senaste???!!!
* Min hy är HELT ur balans jag fattar ingenting????!!!


Well kids, let me ask you både en och två saker: VARFÖR LYSSNAR NI INTE PÅ MIG? Det är ju provocerande. Jag skrev ett inlägg i oktober, allt för att ni skulle ha tid att förbereda er inför vintern och kylan. Det finns ingen genväg till den perfekta huden – tolka perfekt som vad ni vill men det är inte torr som fnöske och som gör ont i kylan.

Jag upprepar mig nu, både med glädje men också i en skarpare ton. Ni måste helt enkelt bruka mer allvar när det är kallare. Amie, min äkta bror, uttryckte igår på Twitter att hon inte ens ser ut som sig själv längre. Hon har spruckna läppar och får finnar och blemmor. Och Amie, du är ändå ganska bra på att smörja. Amie är inte ensam över att förundras över vad som faktiskt pågår i era face. Det blir kallare och ansiktet (ja, och händer) reagerar. Vi snackar inte skiftning från 25 till 22 grader, ne,j vi kyler ju ner hela vårt land under denna årstiden. Det kommer bli varmt först i typ maj. Tills dess är det till att bruka allvar.

Jag ska ta det helt kort.
* Smörj in med skyddande dagkräm, gärna med ett oljebaserat serum under på morgonen. Eller varför inte ett serum och en ansiktsolja!
* Räds ej de dagliga exfolieringarna i form av toners eller dagliga skrubbar, den döda huden ska bort.
* Räds absolut ej de veckovisa exfolieringarna, de lite grövre, de som river. Huden måste få sig en rejäl omgång och få chans att återhämta sig.
* När det kommer till kväll, gör ditt face en tjänst. Tacka den för att den stått ut med all skit under dagen, föroreningar, kyla, vind, regn eller snö. För att inte prata om temperaturförändringar. Tack, tack, säger du genom att ge den näring över natten när DU sover, men inte din hy. Ge den något att verkligen kurera in sig i, fylla på med fukt och kärlek. Jag som är så noga har precis förstått att jag behöver ÄNNU MER än jag trodde. Så denna utskällning riktar sig även åt mig, haha. Smörjer mig med toner, två serum, olja, nattkräm och precis innan jag somnar kletar jag in face med Egyptian Magic. Vaknar snustorr men har lyster hela dan.

Är ni med? Behöver jag skälla igen? Hård men kärleksfull, jag lovar!!!

Så, en läsarfråga:

screen_shot_2015-12-14_at_21.27.36.png

 

Hej Jasmine.
Svaret är ja. Jag har testat både Bliss och Filorga, den senaste ikväll, faktiskt, efter att jag tog emot ett pressprov igår. 

Bliss Triple Oxygen Instant Energizing Mask! Sånna här masker kallas ju också champagnemasker pga den bubblande känslan. Just denna är en variant på Bliss spamask, varianten som du kan göra hemma. Den pirrar och förvandlas från persikofärgad kräm till skum och efter ett tag har det förvunnit helt från ditt face. Det gör inte ont, känns inte som en rivig mask och passar kanske folk med lite känslig hy. För mig gjorde den inte så mycket. Applicera på rengjord och torr hy, sen bubblar det som bara den! Förpackningen är riktigt störig, det kommer ca en halv droppe varje pump. Är den sönder? Är det för att den inte ska bubbla direkt? Jag vet inte, men jag får pumpa i evigheter.

blissoxygenmask01.jpg

Filorga SCRUB & MASK
Denna goding fick jag som pressprov idag. Den fungerar på samma sätt som Blissmasken, förutom att du ska massera in krämen i en minut och sen kommer bubblorna. Jag tyckte bubblorna kom direkt. Denna skrubb innehåller också små korn. Första segmentet är alltså själva peelingen, och därefter kommer syresättningen genom bubblorna. Jag antar att eftersom huden precis blivit peelad är det lättare att syresätta huden direkt. Hm, Dermatologist Cakeman funderar. Förpackningen är super! En presspump där masken kommer upp ur ett hål i mitten. Hygieniskt och enkelt.

filorga_mask_565ed9ca2a6b22622c168f27.jpg

Såhär ser processen ut. Det låter om bubblet, psssssss säger det. 

screen_shot_2015-12-14_at_22.41.10.png

screen_shot_2015-12-14_at_22.41.18.png

screen_shot_2015-12-14_at_22.41.25.png

Eftersom världen är full av avgaser och hela jordklotet är förorenat är det inte helt dumt med en mask som tillsätter syra på det här sättet. Din hud får nästan aldrig, eller aldrig, rent syre som såhär. Maskerna ligger omkring 450 kronor båda två. Jag blev väldigt besviken på Blissmasken och har mer förtroende för Filorga. Däremot är jag inte mycket för den här bruskänslan, det är kul första gången men jag gillar när det känns. Jag kan inte påstå att jag kände nån magisk skillnad men jag hade bra med glow dagen efter med Filorga iaf.

Som vanligt vet ni att efter skrubb eller exfoliering kommer fuktmask eller någon slags lugnande mask. Ett tips är Avénes Cold Cream. Billig och extremt fet. Testa köra under natten, det ska jag göra. Var inne på Apoteket och bad om en tester. Har de inga testers kan de bara prega ner lite i en burk.

av_egrave_ne_cold_cream_100ml_1394723316.png

Puss på er. Och tvinga mig inte skälla igen...

Fler blogginlägg från Kakan