Hudvårdssnack med en riktigt drottning!

Kakan 10:00 12 Nov 2015

För några veckor sen spelade jag in podd med Leone och Bianca som har Lyckopodden! Leone har jag träffat tidigare, hon har intervjuat mig för Kvinnotryck, ROKS tidning och är en skarp journalist, kritisk och kunnig. Bianca hade jag hört talas om och hon, liksom jag är mycket hudintresserad och go. Ja, jag tycker själv jag är go. Något som jag verkligen uppskattar med Lyckopodden, som jag lyssnat på tidigare, är att Leone och Bianca inte håller med varandra nödvändigtvis, på ett riktigt snyggt sätt.
I alla fall, förutom mig gästades dagens podd av Fifi Stehag, en riktig huddrottning av rang. Fifi driver Revivekliniken och nej, jag får inte betalt för att säga det här. Jag blev handlöst förälskad i Fifi under programet och tänkte, vem är den här personen, hur har hon fått så fantastisk hy och vad kan hon göra för mig?! Hennes kunskapet sträcker sig beyond vad jag nånsin kommer lära mig, men sen är hon ju också hudterapeut. Och lyssna på hennes fantastiska röst!

screen_shot_2015-11-11_at_23.09.43.png

Efter podden slöt jag upp med Fifi på hennes klinik, jag är ju alltid ute efter bättre hud, vad nu det innebär. För mig är det just nu främst att få bort mina pigmentsfläckan som ligger som en stor blaffa i pannan och som en smutsig mustasch på överläppen. När solen är framme blir dom extra tydliga. Jag känner mig liksom aldrig ren, och det är ändå en känsla jag är ute efter nån gång då och då. Detta skulle Fifi ta tag i. I skrivande stund har jag gjort en IPL-behandling, och det gjorde fan lite ont. Såhär står det om IPL och pigmentsförändringar på klinikens hemsida:

Efter att fläckarna utsatts för ljusbehandlingen mörknar fläckarna ytterligare, tills de torkar och slutligen faller av. Mörka fläckar reagerar bättre på behandlingen än ljusa. Processen tar cirka 7 till 10 dagar men behandlingen bör göras tre till fem gånger för att få en fullgod effekt. Resultatet förbättras avsevärt om behandlingen kompletteras med speciella medicinska hudvårdsprodukter som också motverkar pigmentförändringar. 

Ljusbehandlingen känns lite, som ett stick, men inte värre än en tatuering såklart. Dock är det i ansiktet men Fifi är extremt proffsig och det gick snabbt. Efter bara en behandling är fläcken i pannan nästan borta. Först blev den mörkare och såg ut som många små, mörkbruna fräknar. Sen trillade dom av, eller liksom försvann. Grejen är att jag har också börjat med the famous P50. Ja, samma som Kim Kardashian använder, samma P50 som drottningen av hudvård Caroline Hirons prisar till skyarna. 

lotion_p50-new.jpg

Lotion P50 är ingen direkt lotion, utan en exfolierande toner som också återfuktar (mer om retinol i podden). Den doftar starkt av vinäger, eftersom P50 innehåller alkohol måste det finnas nån ingrediens för att konservera produkten. Doften vande jag mig vid direkt och nu gillar jag den för jag vet vad den gör. P50, har i kombination med några andra produkter från Biologique Recherche, gjort det jag hoppades att en retinolkur skulle göra, dvs förnya min hy. Eftersom P50 är starkt, flagar min hy lite. Jag har själv tillsatt lite ansiktsolja från Paula's Choice för att balansera både höstvädret men också påfrestningarna från den här rutinen. I love it. Jag är ju en slav under Paula's Choice 2% bha liquid och den funkar väldigt bra på mig, den återfuktar och är relativt mild. P50 river mer, får min hy att blomma upp med röda fläckar, men det lägger sig snabbt. Jag tycker det är kul att testa och jag vet hur långt jag kan gå. Gud, jag lät så seriös där.

Använd den efter rengöring (och eventuellt micellärt vatten för mer noggrann rengöring), före serum. Badda in P50 med en padd i ansiktet, dra in, utan tryck in det. Det kommer med all säkerhet inte funka för alla, men komer i en variant för känslig hy, P50W och en för äldre hy, P50V. 

Fler blogginlägg från Kakan