Vad e det med ekologiskt egentligen?

Kakan 10:00 8 Dec 2015

Idag längtade jag hela dagen efter att få gå hem och testa mitt nya smink och sen sminka av mig. Jag längtar ofta efter det faktiskt, att liksom blir ren och skrubba bort allt skit, all död hy och treat my skin ytterligare några nya chanser och glowing skin.

Så efter ateljén sminkade jag mig lite, det blev inget bra, jag stod framför spegeln och skrattade. Asså det blev inte fult, men det blev inte heller speciellt bra. Istället drog jag fram mina nya Neal’s Yard ansiktsservetter aka facial wipes. Ja det va ju nämligen så att häromdagen, då Annahita och jag hade det SÅ kämpigt med att vara beautybloggers, besökte vi inte bara Loccitane utan också Neal’s Yard och goa Mixo som jobbar där. Vi fick en hel föreläsning som ändå inte räckte till, utan fick lova att komma tillbaka, med glädje. Hade stor behållning av Mixo, en underbar man!

Annahita och Mixo i ett gott samtal om nån kräm

img_7506.jpg

Ansiktservetter har jag många av, trots att det är sämst mot naturen. Jag älskar att dra en runda i ansiktet med en wipe om jag har mycket smink, för att sedan börja med den riktiga rengöringen. Obs detta sker max nån gång i veckan. Nota bene, endast wipe är strikt förbjudet, men det vet ni nu! Dessa servetter är dock nedbrytbara och kan stoppas i kompost, hur smart? Jag har ju iof ingen kompost. Capris 90 kr. 

wipes.jpeg

Neal’s Yard är verkligen ett riktigt seriöst ekologiskt märke. Jag är ju inte så intresserad av ekologisk hudvård, det är inget jag har emot, men det är inte min första prioritering. Jag har nån fördom att ekologiskt inte ska kunna göra magiska förändringar i mitt face. Plus att bara för att produkter är ekologiska, behöver dom inte bara bättre. Många produkter som marknadsför sig som ekologiska har dessutom bara små procentsatser ekologiskt innehåll men tjänar på att lajva. Neal’s Yard var ekologiska från allra första början, det är inget dom gjort för att passa in. Dom använder inga mineraloljor, syntetiska dofter, färgämnen eller parabener i sina produkter. Allt innehåll är  ekologiskt certifierade av The Soil Association som är superstränga! På baksidan av alla förpackningar står även hur många procent av produkten som är ekologisk, detta för att NY vill "köra med öppna kort" enligt Mixo.

Jag har testat Neal’s Yards Wild Rose Beauty Balm, jag är ju ett stort fan av balms. Det torkar inte ut och rengör skonsamt, det är en fröjd att rengöra till skillnad från många andra produkter. Just denna balmen doftar gott, jag skulle säga att genomgående för NY, och vad jag gillar mycket hos dom är just dofterna. Det är örtigt och naturligt, känns verkligen real. När vi var och besökte Mixo berättade han att detta var deras mest säljande produkt, ej förvånad. Däremot visste jag inte att den också had andra användningsområden är rengöring, nämligen som nattkräm, primer, som en go liten återställare när du varit i solen och bränt dig, rengöringsmask, bra att ha när du flyger (håller fukten), funkar bra på nagelband och armbågar och även som dagkräm. Ja, möjligheterna är oändliga. Glöm bara inte att värma upp balmet i händerna innan du arbetar med det, allt blir bättre då.

wild-rose-beauty-balm-image_0.jpg

 

Innehåller nyponolja, hampa, geranium, gurkört och rosmarin, oljor som vårdar huden och ger näring. Dryg är det också. Capris 460 kr.

Väl hos Mixo fick Annahita och jag en riktig personlig service. Annahita är lite mer oljig i sin hy och jag torr som fnöske och behöver således helt olika produkter emellanåt. jag frågade vad som kunde stilla mitt fuktsug och fick pressprova både det ena och det andra, som jag såklart redan testat.

Jag ÄLSKAR ansiktsoljor, det är så skönt och gott speciellt nu på vintern. Den här doften önskar jag fanns i parfym eller i mitt liv på ett eller annat sätt oftare. Orange flower facial oil gör sitt. Förutom doften är det riktigt fet, den känns mindre syntetisk än tex min Paula’s Choice ansiktsolja, den är liksom tyngre. Ändå går den snabbt in i huden och ger dig återfuktning på hög nivå. Använd den som just detta, eller som en primer. Oljan ska minska fina linjer och är fylld av antioxidanter som hjälper den naturliga cellulära föryngringen. Jag vet inte riktigt vad det betyder, men nåt i stil med att den hjälper huden producera nya goa celler kan jag tänka mig. Pris ca 290 kr för 30 ml.

screen_shot_2015-12-07_at_19.57.17.png

Jag kom även hem med ett stycka mask, jag älskar ju mask. Älskar ritualen, unnet och att kunna se och känna resultatet nästan direkt. Jag är ju lite skeptisk mot lermasker, alltså det som är kaolin i mask. Det är ju uttorkande i sig, tro mig jag är keramiker, men det kan tydligen också göra under med rätt blandning. Här tex, har vi en närande och fuktgivande mask, white tea enrichning facial mask. Doftar lätt av örter, lätt att smeta på, ta ett tunt lager och låt torka 10 min. Känns skön på huden, superlätt att få av med en blöt handduk (stort plus, hatar att stå där och riva i ansiktet). Efteråt känns jag återfuktad men också lite plumpad faktiskt. Capris 320 för 50 gram. 

God bless our home

screen_shot_2015-12-07_at_20.05.49.png

Ok vill nu avsluta med en bild på mitt face och hur mycket mina diverse behandlingar har hjälpt! Efter bara två gånger med IPL är mina pigmentsförändringar nästan borta. Tack Fifi I love you!!! Om ni undrar över bulan i pannan fick jag den som treåring när en tjej på min gård puttade mig i marken. 

So plumpy, glowy and young. Skoja

screen_shot_2015-12-07_at_20.05.43.png

Puss och kram Kakan

Fler blogginlägg från Kakan