”Veronica Maggio sjunger inte heller om dagis”

Björn Werner 10:14 4 Oct 2013

<SATIR>

 

Jens Liljestrand rasar:  ”Veronica Maggio sjunger inte heller om dagis”.

Veronica Maggios senaste skiva ”Handen i fickan fast jag bryr mig” har hyllats av en enad kritikerkår. Många menar att hon med sin nya skiva med låtar om svarttaxiturer, om att vakna upp först av alla efter efterfesten en söndagsmorgon och att stå sent i kön till Trädgården med legget i hand tryggt fortsätter sin resa som en av Sveriges mest folkkära artister.

Men alla håller inte med. Expressens Lars Liljestrand, som i våras kritiserade Håkan Hellström för att vara en fejkad underdog, är när han talar med Vatikanstatens blogg upprörd.

”Först sjunger Håkan om att han är ångestriden och ung fast han är lika gammal som jag och har en massa pengar. Nu fortsätter Veronica på samma spår. Skrålar texter om att vakna på efterfesten när solen går upp fast hon precis som jag somnar hemma klockan elva efter två glas rött och en stor portion tacos i magen. Och Trädgården, vad är det? En klubb? Det går en epidemi bland landets artister om att låtsas att de har ett roligt liv fast de är 30+ och har barn."

Som förslag på teman till alternativa låttexter uppger Liljestrand: "Oroa sig för bostadslånet, hämta barn på dagis samt kratta löv en lördagsförmiddag. Det blir faktiskt inte roligare än så".

Kritiken mot Maggio riktas också från andra läger. Sara Martinsson , f.d redaktör på PSL som i våras stämde upp i kören mot Hellströms patriarkala oförstånd kan inte finna sig i Maggios envisa upprätthållande av könsstereotypa normer. ”Veronica måste sluta bidra till de narcisstiska flickkvinnornas världsbild. I ett samhälle dominerat av vita män måste vi kvinnor vara hårda och ta för oss. Inte låtsas att vi är 17 år och inte får gå före i kön till Trädgården. Vad skickar det för signaler?  Om hon inte får lista kan hon ringa mig”.

Veronica Maggios låter via sitt skivbolag Universal hälsa att texterna är upp till var och en att tolka, men avböjer för intervju på grund av ett brådskande möte med Stureplansgruppen för diskutera möjligheten att få in något av deras klubbkoncept i en låttitel till nästa skiva.

</SATIR>

Fler blogginlägg från Björn Werner