#jenesuispascharlie

Björn Werner 12:17 8 Jan 2015

Gudrun Schyman på Twitter: ” Fruktansvärt och bestialiskt dåd i Paris. Nu vill jag se satirteckningar i alla tidningar imorgon.” Really?

Bara för att någon dött för sin åsikt, betyder det inte att den automatiskt haft rätt.

Om en galen vänsterextremist gick in och dödade hela Avpixlats redaktion vore jag den första att fördöma dådet. Ingen, verkligen ingen, ska behöva dödas för sin åsikt. Det hindrar inte att Avpixlat är en skitblöja av de värsta åsikter landets 13% har att uppbåda.

Lika lite som jag vill sprida Avpixlats åsikter idag, lika lite hade jag gjort det om de varit målet för gårdagens attack. #jesuisavpixlat? Knappast.

Om en arg komikerhatare hade dödat hela redaktionen på Partaj hade jag varit i chock. Men det hade inte ändrat på faktumet att Partaj är det sämsta humorprogram som Sverige någonsin behövt genomlida.

Lika lite som jag vill sprida Partajs värdelösa sketcher om Zlatan idag, lika lite hade jag gjort det om de varit målet för gårdagens attack.

Igår gick galna islamister in på redaktionen för satirtidningen Charlie Hebdo och dödade delar av redaktionen. Jag är den första att fördöma dådet. Det som har hänt är fruktansvärt. Men det hindrar inte att Charlie Hebdos publicistiska gärning är präglad av rasistiska nidbilder och sexistisk smörja. Judar har långa näsor. Araber likaså, därtill uppenbarligen alltid turban. Kvinnor sexualiseras kategoriskt och poänglöst. Nivån är lägre än Galagos pinsamma "Skjut Per Gudmundson"-satir. Jag står inte för den smörjan och jag står inte för det här.

Mördarna ska jagas upp och ställas inför rätta för deras brott. Att tecknarna på Charlie Hebdo dödats är enorma tragedier. Men inget ändrar på faktumet att det de gjorde är skit.

#jesuischarlie? Knappast.

Fler blogginlägg från Björn Werner