Nu kan du beställa en hamburger-semla

Björn Werner 13:28 21 Jan 2015

 

I går slog semmelwrappen ned som en bomb i det annars så traditionella Fikasverige.

Den beskrivs som kladdfri och smidig att ta med sig på språng.

En modern semla.

.

"Den smakar precis som en semla ska smaka men den är betydligt enklare att äta. Det enda minuset är att den är väldigt mäktig. En mindre variant hade varit perfekt. Trots det har semmelrevolutionen bara börjat och vi ser fram emot fortsättningen", skrev bland annat Expressens testpilot och gav semmelwrappen fyra av fem getingar i betyg.

"En kul grej"

Och ja, semmelrevolutionen är onekligen här.

Under onsdagen lanserade nämligen Brötmans konditori i Skrövde en ny, egen variant: Hamburger-semlan.

Konditoriet kläckte idén tidigt på onsdagsmorgonen och tvekade inte en sekund.

– Vi tänkte att det vore kul med en hamburger-semla, så att säga. Det var det första vi kom på. Som en kul grej. Den finns ute för försäljning just nu. 25 kronor, säger Banke Degsson, bagare och konditor på Brötmans konditori, till Nöjesguiden.

Hur smakar hamburger-semlan?

– Precis som en vanlig semla. Den innehåller allt som en vanlig semla gör: Mandelmassa, grädde och semlebulle.

Redan populär hos kunderna

Vad vore dock en hamburger-semla utan "ost" och "bröd"?

Ingenting.

Precis som den populära snabbmatsvarianten serveras hamburger-semlan med viss "garnering".

– Det där gojset innuti är mandelmassa. Det symboliserar osten. Och brödet är en vanlig semmelbulle som symboliserar hamburgarbrödet.

Redan innan lunch hade konditoriet sålt ett par hamburgar-semlor.

– Kunderna tycker att det är ganska roligt.

Huruvida semmelrevolutionen är i Sverige och Skrövde för att stanna återstår att se men just nu tycks hamburgar-semlan ha en ljus framtid till mötes.

– Är det så att det går bra så fortsätter vi att sälja den, säger Banke Degsson på Brötmans konditori.

 

Läs mer om wrapsemlan som blev ett monster här.

Fler blogginlägg från Björn Werner