Välkomstintervju: Nöjesguidens nya bloggare Zahra Farag, aka Divalicious

Sadie Njie 11:07 12 Oct 2015

Det är med stor glädje Nöjesguiden presenterar vår nya bloggare, selfiedrottningen som älskar mat, vill bli rik och planerar att ta över världen: Zahra Farag.

Berätta, vem är du?
– Jag är 19 år, tog studenten i år och just nu gör jag inte så mycket mer än jobba och försöka komma på vad jag vill göra. Livet efter studenten, ni vet. Annars tillbringar jag mycket tid med att försöka få den perfekta instafeeden (japp, är en sån jobbig människa), tar massvis med selfies och engagerar mig mycket i frågor som gäller antirasism och black feminism. Jag är även en av initiativtagarna till det grymma instagramkontot @MAKTHAVARNA.

 Varför ska man läsa din blogg?
– För att jag är fett klok och smart + snygg, vilket betyder snygga selfies. Men också för att min blogg helt enkelt kommer vara den plattform jag saknade när jag växte upp. Jag planerar att skriva om, bland annat, hur det är att vara en svart muslimsk tjej i Sverige 2015, smink, selfies, self love, psykisk ohälsa, black feminism, afrohår och massa mer.

Berätta om instagramkontot @MAKTHAVARNA.
– MAKTHAVARNA är en separatistisk plattform för personer som rasifieras. Varje vecka får en ny gästpostare ta över kontot och skriva utifrån egna erfarenheter. MAKTHAVARNA startades för att vi admins helt enkelt var trötta på att den antirasistiska kampen i dag ofta tas över av vita. Rasifierade hamnar i skuggan trots att det är vi som upplever rasism.  På MAKTHAVARNA får vi som rasifieras skriva utifrån vårt tolkningsföreträde vilket gör MAKTHAVARNA till en frizon för oss. Det är en plattform för oss och inte om oss.

Nyligen, uppmärksammades H&M för sin kampanj med modellen Mariah Idrissi som bar slöja. Hur såg du på de negativa reaktionerna?
– Om jag ska vara helt ärligt är jag sååååååååååå trött på den debatten. Kan vi muslimska kvinnor som bär slöja bara få andas för en gångs skull? Jag tycker att det H&M och Åhléns har gjort är något som borde vara självklart då vi, muslimska beslöjade kvinnor, handlar i dessa butiker lika mycket som alla andra och förtjänar att bli representerade i deras reklam. 

Du som älskar selfies. Hur tar man den perfekta selfien?
– Det här behöver en hel guide som jag faktiskt tänkt ha i bloggen, so keep reading my blog ;) xoxo ur favorite 

Hur blir man Divalicious?
– Älska dig själv och tro på dig själv. Låt ingen definiera ditt värde utan definiera dig själv. Höj rösten, ta plats och kräv det du förtjänar! Nöj dig inte med något mindre. Be a diva helt enkelt!

Till Divalicious blogg!

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!