UFC-stjärnans nya satsning

Ellinor Åkesson 10:48 17 Oct 2018

Fight Pharm startades av Alexander ”The Mauler” Gustafsson och Ilir Latifi och är en ny serie kosttillskott som tagits fram tillsammans med Marcus Moberg, en av landets främsta näringsfysiologer. Enligt grundarna själva är produkterna till för atleter vars främsta ambition är att prestera på toppnivå.

–  Vi är supernöjda, det hade inte kunnat bli bättre. Jag är bakom det här alla dagar i veckan, säger Alexander.

Både Alexander och Ilir upplevde att kosttillskottsmarknaden saknade någonting. Efter år av hård och intensiv träning på elitnivå gjorde de slag i saken och skapade sitt eget varumärke. Det resulterade i nämnda Fight Pharm och ett sortiment bestående av en pre- och en post workout, ett vassleprotein och ett helt vegansk protein. På lanseringseventet för dessa produkter närvarade bland andra kampsportsikoner förstås självaste huvudpersonerna - och Nöjesguiden, som slog sig ned med en av dem, nämligen Alexander Gustafsson.

Vad är Fight Pharm?
–  Fight Pharm är en produkt från oss, från mig och Ilir egentligen, men så har vi också ett helt team bakom oss. Framförallt är det en produkt som vi behöver. Det finns ju tusen produkter i dag, men den här har vi format så att vi får i oss precis det vi behöver i och med vår träning. Tanken är att den ska täcka hela behovet av vad vi behöver när vi kör, oavsett om vi kör hårt eller lugnt. Den är tillverkad i Sverige och vi har koll på att den inte innehåller någon biprodukt av något slag. Något som gör så att du åker dit för någon illegal på ett dopingtest, till exempel. Vi som gör det vi gör lever ju alltid i den risken och med den rädslan.

Du säger det själv: det finns ju tusen produkter. Hur ska den här konkurrera mot dem?
–  Kvalitet. Rakt av. Konkurrensen är enorm, men det här är bara ren kvalitet. Jag menar: är inte någon nöjd, om någonting inte stämmer, så ska det finnas kommunikation mellan oss och kunden. Det ska inte vara några konstigheter, vi tar gärna emot feedback. Men vi är grymt nöjda.

Vad betyder det att få göra Fight Pharm?
–  Det betyder väldigt mycket eftersom jag har fått vara med och forma någonting som jag i vanliga fall bara haft behov av. Man har haft massa olika typer av kosttillskott runt sig, det har alltid funnits där och varit en stor del av ens träningsläger och liv, men nu har jag någonting som jag själv har skapat. Den känslan är enorm. Sedan har vi ett grymt team, och så är det skönt att ha Ilari på sin sida. Vi har varit bra vänner och tränat ihop i 12 års tid, så att få göra det här tillsammans med honom, någon man delar så mycket med, är en stor grej.

Hur delaktig skulle du säga att du varit i själva processen?
–  Jag har varit med hela tiden. Vi har hållit varandra uppdaterade. Jag har mitt fokus, Ilari har sitt, vi har våra missions, men vi har haft konstant kontakt.

Har det varit svårt att behålla fokus när någonting annat viktigt också krävt mycket tid?
–  Nej, egentligen inte. Det har varit skönt med balans. Vi har haft 100 procent tillit till de som har haft hand om ansvaret, vetat att de gör exakt så som vi vill att de ska göra och så som de själva tycker är bra, och haft den kommunikationen i teamet hela tiden.

Så vad har varit den svåraste utmaningen under den här processen?
–  Egentligen har ingenting varit svårt, det handlar bara om att bli nöjd. Det ska inte vara något ”ah men vi är nöjda, vi kör” utan det ska vara on top of the line och nu har vi nått dit. Det är väl det som har varit svårt då, för man vill ju komma igång med det så fort som möjligt, men inte förrän det är top notch. Nu är vi där.

Den 29 december äger returmatchen mellan ”The Mauler” och skandalfightern Jon Jones rum under eventet UFC 232 i Las Vegas. I september 2013 när de möttes i Toronto skrevs segern till den sistnämnde.

Hur stor del av tacktalet i ringen kommer du att ägna åt Fight Pharm om du vinner den fighten?
–  NÄR jag vinner den fighten. Nej men jag kommer att tacka teamet. Fight Pharm är ett team som alltid kommer att finnas med mig. Utan hade jag inte varit där jag är i dag.

Hur ser uppladdningen ut?
–  Jag är tio, elva veckor från match, så hela cirkusen är igång. Och kosttillskottet är ju där: innan träning, under träning och efter träning. När man tränar så hårt och tar ut sig hela tiden, tänjer gränser och slår personliga rekord, är det avgörande. Du kan inte äta dig till det du behöver när man pressar sig så hårt.

Skulle du säga att era produkter är endast för elitidrottare, eller kan vem som helst använda dem?
–  Det är till för alla. Jag och Ilir är referenser, och elitsatsande fighters, men den som precis börjat sin träningsresa kan också ta del av det här och skulle det vara någonting kan de alltid kontakta oss.


Mer information om Fight Pharm-produkterna hittar du på www.fightpharm.com

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!