Japansk tv-spelsmusik tar över Berns

Ellinor Åkesson 10:50 22 Oct 2018

Den 2 november gästas Berns klubbscen av producenten och skivbolagsprofilen Kode9 samt några av Japans främsta kompositörer när det kommer till tv-spelsmusik.

Musikupplevelsen går under namnet Diggin’ In The Carts och är en elektronisk livespelning med grund i 8- och 16-bitarseran från 80- och 90-talet. Det hela började som en webbserie i dokumentärformat, som handlade om vilken påverkan den japanska tv-spelsmusiken haft på musikscenen, men har nu utvecklats vidare till att ta över densamma. Värd för kvällen är brittiske radioprofilen och tv-spelsmusikkonnässören Nick Dwyer och kvällens speciellt inbjudna gäst är Chip Tanaka, en av Nintendos in-house-kompositörer som utvecklat hårdvaran till Nintendo Game Boy. 

Showen ingår i esport- och gaminghelgen Red Bull EWKNDs event- och aktivitetsprogram, som går att ta del av här. Diggin’ In The Carts kommer under helgens gång också att föreläsa om den japanska tv-spelsmusikens utveckling och influenser samt arrangera en workshop i chiptuning, konsten att skapa tv- och datorspelsmusik för programmerbara ljudchip.

Biljetterna kostar 100 kronor styck och går att köpa här.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!