Restaurang Himlen har öppnat på nytt

Ellinor Åkesson 15:09 25 Oct 2018

Efter en lång renovering öppnar topprestaurangen på Söder upp igen. Restaurang Himlen, beläget högst upp bland Skrapans våningar, erbjuder mat på två plan.

Matsalen Köket på våning 25 och restaurang Grill & Cocktail på våning 26 har båda fått en makeover.
– Vi ville ändra vår profil lite och känna oss mer som något vi tycker ligger mer i tiden och också stadsdelsanpassade, säger Niklas Ahlbom, grundare och ägare av Restaurang Himlen.

Restaurangdelen Köket har fått sitt namn efter interiören vilken består av kaklade väggar, lampor i mässing och plåt samt väggprydnader i form av griffeltavlor är tänkt att servera anrättningar i klassisk tappning. Grill & Cocktails bärande idé är en mer urban och rough variant, en känsla av SOHO/New York. Trappan mellan de två våningarna har gjorts om i metall och väggarna till mässing och trots att det gjorts plats för fler ätande gäster upplevs lokalen som luftigare och större än tidigare. Simon Scheiwiller heter arkitekten bakom dessa facelifts.
– Vi rev ut det mesta. De två stora sofforna är det som är kvar i princip, annars är allting nytt. Baren ligger där den alltid legat, men en ny bar har kommit till, en hovmästarbar som framförallt förenklar logistiken för oss som arbetar, säger Niklas. Tidigare har vi nog uppfattats som dyra och lite fine dining-stela, men vi ville sudda bort den stämpeln och vara lättillgängliga för att våra gäster och närboende enkelt ska kunna slinka in alla dagar i veckan, fortsätter han.

På den första av de två våningarna ser vi rätter som Wallenbergare och den klassiska räksmörgåsen, på den andra våningen finns rätter med influenser från det amerikanska, mexikanska och spanska köket.
– Från början var tanken att vi skulle bygga ett kök på ovanvåningen och det var väl då idén till g&c kom på tal. Det blev aldrig något kök på ovanvåningen men idén till grillkoncept hade redan fötts, så vi fortsatte med det.  I dag är menyn lite bredare i inspirationen och har inslag från fler världsdelar. Vi har tagit ut svängarna lite mer, förut var det mer svenskfransk bistro. Plus att prisläget är bättre nu, säger kökschefen Joakim Haglund.

Grill & Cocktail, öppettider: mån 11.30-00.00, tis-tors 11.30-01.00, fre 11.30-03.00, lör 12.00-03.00, sön stängt.
Köket, öppettider: mån 17.30-22.00, tis-tors 17.30-23.00, fre-lör 17.30-00.00, sön stängt.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!