Tips på scenkonst i Malmö: Island in the Sun

12:03 4 Aug 2016

Mellan den 4 och 7 augusti pågår ett minst sagt unikt totalperformance på Ystadsgatan.

I hangaren bredvid Enskiftshagen sätter Lilith Performance Studio och Sommarscen Malmö upp sommarens kanske mest spännande scenkonstarrangemang i Malmö. Island in the Sun, som verket heter, beskrivs som en stor festplats på en ö av sand. Besökarna bjuds in till denna ö för att vara en del av ett oförutsägbart socialt sammanhang. Mer än så vet vi knappt.

Elin Lundgren och Petter Pettersson, de konstnärliga ledarna på Lilith Performance Studio, har arbetat tillsammans med bild- och scenkonst sedan 1999. Island in the Sun som sätts upp nu er deras största gemensamma satsning hittills. Lundgrens och Petterssons arbeten bygger ofta på levande bilder med en rå, absurd humor som berör teman som utanförskap, våld och misslyckanden – något som även kännetecknar deras aktuella totalperformance i hangaren.

Island in the Sun spelas mellan den 4 och 7 augusti. Under dessa dagar är det fritt att komma och gå som man vill mellan 19-22 varje kväll (sista insläppet sker dock vid 21). Arrangemanget är gratis och kräver ingen förhandsbokning.

Här hittar du mer info om Island in the Sun. Läs även: "När Triple & Touch spelade Pata Pata på Hovdala Slott 1989"

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!