The Tarantula Waltz, Dylan och de aderton

09:17 27 May 2017

Ikväll spelar The Tarantula Waltz på Debaser Strand. Nöjesguiden tog kontakt för att undersöka om Bob Dylan och Sture Allén kommer att finnas i publiken.

Förr stod The Tarantula Waltz i skuggan av förebilder som Damien Jurado och Jason Molina, men med sitt senaste album Blue As In Bliss är Markus Svensson framme i sitt eget uttryck. Hans intensiva och djupt personliga singersongwriter-uttryck rymmer nu udda samplingar, och kanske beror de hoppfulla inslag som skiner igenom det tidigare så kompakta beckmörkret på att han numera är tvåbarnspappa?

Markus Svenssons intensitet på scenen är än mäktigare än på skiva, och med en en låtrepertoar som är lika omfattande som stark är det inte konstigt att Expressen glatt förmedlade fakenyheten att The Tarantula Waltz hade valts ut för att spela några sånger på den slutna sammankomst där Bob Dylan till slut tog emot sitt nobelpris. Ikväll leder The Tarantula Waltz egna evighetsturne honom äntligen till hemstaden och till Debaser Strand. 

Vad kan vi förvänta oss av spelningen, Markus?

-Jag kommer försöka göra det till något alldeles extra. Det blir många gäster. Vi kommer vara upp emot nio tio pers på många låtar... om vi får plats. Detta blir en av få spelningar där vi kommer kunna framföra Blue as in Bliss i sin allra pråligaste skrud. Jag är ovanligt peppad inför spektaklet!

Kommer Bob Dylan att vara där? 

-Ja. Eller, jag skulle bli väldigt besviken och förvånad om han inte kom. Jag pratade med honom så sent som igår och han verkade inte ha några andra åtaganden i helgen.

-Han sa han skulle svänga förbi Bergianska trädgården och kolla kaktusar på förmiddagen men att han skulle komma till Debaser redan till soundcheck för att kolla att det är "enough sub-bass in the soundsystem". Han har lovat att vända plattor från klockan 23ish.

-Sen om han gästar på scen eller inte det vågar jag inte spekulera i, det är mycket som ska klaffa... Jag tror inte Debaser kommer kunna bistå med den permobilhiss som han har i sin rider.

Svensk Akademien då, står de på gästlistan? Sara Danius? Sture Allén?

-Det har varit minst sagt kyligt mellan mig och Sture sen nobelefterfesten då vi hamnade i häftig diskussion om Norge. Det är kanske dumt att hälla mer bensin på den brasan, men man kan väl säga att han är mer av en Burzumkille och jag har ju länge föredragit Mayhem. Vi försökte enas i ett tafatt smaken-e-som-baken-resonemang framåt småtimmarna, men njaa, det har känts kärvt mellan mig och Sture sedan dess. Sara plus 17 står som vanligt på listan.

Stad: 
Artist: 
Lokal: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!