Foto: Kitty Lingmerth

Statement Festival kommer tillbaka nästa år

11:12 25 Nov 2019

Den separatistiska festivalen för kvinnor, icke-binära och transpersoner släpper datum för 2020.

Förra årets utsålda festival på Bananpiren i Göteborg kommer nästa år att komma tillbaka. Emma Knyckares världskända festival som råkat ut för en och annan vända hos Diskrimineringsombudsmannen hade istället för en festival en turné under hösten 2019. Statement föddes som en reaktion mot våldet som kvinnor, transpersoner och icke-binära utsätts för under musikfestivaler, och 2018 hade festivalen noll anmälda brott. Nu vill de fortsätta jobba för att göra Statement ännu bättre år 2020.
– Att Statement Festival skulle ha noll anmälda brott hade vi räknat med. Däremot hände något under festivalen som vi inte hade tänkt på i förväg – det var stämningen som uppstår när tusentals människor som annars inte är normen fick vara det, i ett så stort sammanhang, kanske för första gången. Den obeskrivbara, magiska och mäktiga stämningen vill jag att alla kvinnor, icke-binära och transpersoner ska få uppleva någon gång i sitt liv. Det är den största anledningen till att jag vill vara med och göra festivalen igen, säger Emma Knyckare i.

För att utvecklas har festivalen varvat Matilda Häger som tidigare jobbat på West Pride. Hon är projektledare för festivalen som äger rum den 4-5 september 2020, till vilken biljetterna släpps den 29 november.
– Statement är en fest och ett andningshål med fantastisk musik och konst, samtidigt som det är en manifestation och kamp för lika rättigheter, trygghet och nolltolerans mot sexuella övergrepp. Vi vill inte vara unika i att erbjuda en skyddad zon, utan vill att alla festivaler ska vara fria från brott och sexuella övergrepp. Det vi gör är att gå i bräschen, skapa opinion och påverka andra musikfestivaler – genom något så fantastiskt som en festival! säger Matilda Häger.

Biljetterna till Statement Festival 2020 släpps den 29 november klockan nio via deras hemsida.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!