The Power of Love.

Så inleds klubbåret i Malmö

11:46 29 Jan 2020

Malmös krogredaktör kollar vårens agenda och lyfter fram ett gäng favoriter under inledningen av 2020. 

“Get on your dancing shoes, you sexy little swine”, som Arctic Monkeys sjöng 2006 I samband med att den nya indierockvågen forsade fram från de brittiska öarna. 14 år senare är det kanske inte indie som kommer att spelas mest på klubbarna, möjligtvis på Plan B, men vi går in i Malmös klubbår 2020 med dansskorna hårt snörade. 

Fira Alla hjärtans dag med powerballader
Nöjesguiden har tidigare intervjuat gänget bakom powerballadklubben ”The Power of Love” som fick Malmöborna att minnas de ljuvliga dängorna och glömma allt som hade med skamlåtar att göra i fjol. År 2020 inleder klubben passande nog med Alla hjärtans dag, på Plan B, och man bjuder in ensamma själar, par eller hela fotbollslag enligt facebookeventet. Skit i att boka den där hotellnatten i Köpenhamn som ändå inte blir vad du tänkt dig och ta dejten till Norra Grängesbergsgatan istället.

Lesbisk festival på Norra Gränges
Plan B står återigen i fokus när Lesbisk Festival drar igång för första gången lördagen den 8 februari. Festivalen är en hyllning till lesbisk- och queerkultur och pågår under hela lördagen med konst, standup, poesi och teater. På festivalens poster hittar vi Queerorkestern, Susanna Risberg, Boybend och Anna Jadéus för att nämna några.

Obskyr techno på Inkonst
Gillar du obskyr techno ska du hålla ögonen på Klubb Alloy som har 2020-premiär redan den 25 januari. Kvällen bjuder på mörk, snabb och vibrerande techno från Røttar och Samantha Togni. Klubben för alla techno heads med andra ord. 

Premiär för ny reggaeklubb
Festa på skottdagen den 29 februari med premiären av Malmö Reggae Klubb på Moriska Paviljongen. Reggaescenen blir allt större i Malmö och nu får genren en egen klubb i det ljuvliga huset i Folkets Park. Arrangören Rudeboy x LinkUp Bookings beskriver själva klubbens vision som en aktör som ska tillfredsställa alla reggaefanatiker samtidigt som den är med och utvecklar kulturen. På premiärkvällen får man besök av Sister Nancy & Roots Harmonics Band från Jamaica och USA, samt Malmöbandet Ayla & Band. 

Livemusik på Babel
Lokala band tar över scenen på Babel när klubben Hygge fortsätter med sina livebokningar under 2020. Onsdagen den 29 januari är man igång för första gången för året med Malmöbandet Kluster B (före detta Kluster9 som huvudakt och singersongwritern Son of Johan. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2020.

0 Kommentera