Aldrig tidigare har två personer varit så sugna på att dansa tryckare.

Powerballader ska värma Malmöbornas hjärtan

09:33 22 Oct 2019

Förbered er på en deja vu rätt in i en diskobelyst skolmatsal och den där ödesdigra stunden när det är dags för tryckare. Nu tar klubbkvällen The Power of Love över Plan B.

Novembermörkret och den överjävliga deppen som kan infinna sig i ett grått, regnigt och kallt Malmö ska botas på Plan B i November. Bakom den magiska kuren står Malmöborna och klubbmakarna Frida Alkestrand Christensen och Petra Huisman som tagit fram botemedlet – powerballaden. 

 

”Vi jobbar lika delar högstadiedisco, finlandsfärja och blodigt allvar”
 

Oavsett om balladen heter Love Hurts eller Wind of Change är tanken att låtarna, som vi alla dansat tryckare till på högstadiet, ska värma våra kroppar och själar i kylan. För Plan B var klubbkvällen självklar, men duon bakom satsningen stötte först på patrull när de letade plats för höstmyset.
– Jag och Petra är kollegor på en venue här i Malmö som var alldeles ”för cool” för att klubben skulle passa in. Så vi fick gå till Plan B och de blev sålda direkt, säger Frida Alkestrand Christensen. 

Idén fick de båda när de satt och pimplade bubbel på balkongen hemma hos Petra och det konstnärliga mottot är tydligt. 
– Vi jobbar lika delar högstadiedisco, finlandsfärja och blodigt allvar. Vi kommer att pynta lokalen så att det känns lite som en high school prom. Det ska vara så jävla härligt och opretentiöst. Många tänker nog att man gillar powerballader som en guilty pleasure, men här ska det bara vara fritt fram att skriksjunga rakt ut, säger Petra Huisman.

Att få klubbgästerna att interagera i sång tillsammans har blivit en allt större trend i Malmö. Det är inte en slump att karaokekvällarna på Azalea är en succé sedan många år tillbaka och i förra numret kunde Nöjesguiden skriva om Moriskans nya karaokeklubb. Idag finns ett sug efter något annat än den instrumentala klubbscenen som fyller dansgolven med elektronisk musik. Folk vill sjunga helt enkelt. 
F: Vi är många som har upplevt introt till Bridget Jones. Men istället för att skriksjunga och vara ensam och full i soffan träffas vi alla och gör det tillsammans. 
P: Idén kom när vi ställde frågan ”Vad vill vi själva gå på?” Och vi började utforska och spåna kring hur man kan ta karaoken till en klubbmiljö. När dansar man tryckare idag liksom? Det kommer man kunna göra hos oss och det här blir också en plats där man kan komma och dansa och umgås istället för att swipea på tinder. Det kommer att ge tydliga associationer till de där skoldiscona och kanske köper vi in Banana Skids för att göra upplevelsen total.

Förutom dunkande skrovliga röster och allsång kommer Petra och Frida att bjuda in olika sångare för att leverera skönsång live. För premiärkvällen blir det mer eller mindre välkända Malmöprofiler med en stark balladröst som den gemensamma nämnaren. 

Konceptet blev så väl mottaget på Plan B att man direkt bokade in ett nytt datum för klubben. Bokaren Mark Palomäki älskade konceptet och gav powerballaden det ultimata datumet – alla hjärtans dag.
– Det här är en perfekt klubb att komma till om man vill ha kärlek och glädje tillsammans med andra. Vi är dock medvetna om att powerballaden har en historia av att vara väldigt heteronormativ, men det struntar vi i. Vi vill vara tydliga med att vi vill att alla ska komma, oavsett vem man föredrar att dansa med eller om man hellre dansar själv, säger Petra. 

Eftersom ni är balladexperter, vilka är världens bästa powerballader? 
I Don’t Want to Miss a Thing av Aerosmith och Without You av Mariah Carey.

Vilka bringar mest värme? 
Bed of Roses är ju het. Men även Tommy Nilssons Vill du ha sex med mig. Det är mer en kåtvarm låt.

Den 16 november tänds diskokulan på Plan B, läs mer på facebookeventet.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner