Över 1 000 bord bokade redan innan krogen öppnat.
Den 20 augusti är det premiär för Svenska Brasseriers nya krog Emmer, som håller till i Ulriksdals Värdshus. Den nya matsalen är inredd i en jordnära färgskala, med specialdesignade möbler. Allt signerad inredningsarkitekten Lotta Agaton.
Intresset inför öppningen har varit stort och över 1000 bord har redan bokats upp för den närmsta tiden.
– Vi är överväldigade över den positiva respons som vi har fått och de över 1000 gäster som redan har bokat bord innan öppning. Ett sådant bokningsläge är något vi endast vågat drömma om. Middagarna är nästan fullbokade hela första månaden, säger Fanny Sturén som är restaurangchef på Emmer och Ulriksdals Värdshus.
Menyn på Emmer är skandinavisk, och restaurangen erbjuder såväl lunch som middag i form av en skördemeny med råvaror från den egna odlingen. Kökschef är Jonathan Kasche, som tidigare arbetat på bland annat Lilla Bjers på Gotland.
– Vår egna odling gör att vi kan vi leva upp till uttrycket ”från jord till bord” på riktigt. Vi hoppas att alla våra gäster tar en promenad i köksträdgården innan de slår sig ned vid bordet så att de ser var maten som hamnar på deras tallrikar kommer ifrån, säger Jonathan Kasche.
Restaurang Emmer blir den nionde restaurangen som ägs och drivs av restaurangkoncernen Svenska Brasserier.