Roliga människor gillar The Fume

06:52 8 Mar 2010

Det har gått ett halvår sedan Nöjesguiden utnämnde The Fume till månadens MySpaceband, och med Turn My Back singeldebuterar de nu med såväl buller och bång som med glitter och inte minst glam. Nöjesguiden ringde upp The Fumes frontman Filip Hartsner för att fråga hur ”glamindie” låter.
- Jag har nog kanske använt det ordet någonstans. Hm. Så mycket indie kan man nog inte höra i vår musik, i ärlighetens namn. Men någon sorts glamrock är det, eller om du vill partyrock. Glam som koncept attraherar mig, det visuella, det sexuella. Bowie och Marc Bolan. Det får den homosexuella sidan i mig att blomstra. Jag har aldrig varit intresserad av snäll pop, av The Beatles, det finns ingen kuk i det.

Glitter på kinderna har funnits länge i Göteborg.
- Men Broder Daniel tog det till en deppig nivå, och vi vill åt motsatt håll. Vi vill skapa en positiv vibe, att folk ska öppna upp. Skit i tankarna, liksom. Aphjärnan ska fram, de primitiva känslorna ska ta över.
 
Förutom den prestigefyllda spelningen på Nöjesguidens Göteborgspris spelade The Fume på Grammis-galans efterfest. På Café Opera.
- Det var smått surrealistiskt. Kristallkronor, ett champagnebord direkt framför scenen, och så enbart branschmänniskor. Jag snodde is från en champagnekylare och försökte pricka någon Idol-deltagare, men jag missade. Det var kanske tur, så här i efterhand.
 
- Det som var trist var att det var så sent. Vi hade spelat färdigt ungefär klockan två, och stället stängde tre. Så det blev bara en halvtimmes effektiv festtid efter spelningen, och då hinner man ju ingenting. Det är den där festen som är själva grejen, missar man att socialisera med dem jobbar med missar man det roliga. Vi gillar att festa, även om det sliter på våra kroppar, och eftersom roliga människor gillar att festa gillar roliga människor oss.
 
Singelsläppet, i limiterad vinylutgåva, är bara början.
- Singeln Turn My Back spelades in redan för något år sedan. Faktiskt i Music-A-Matic, samma studio som Håkan Hellström och Broder Daniel brukar använda. Isse på Dolores nappade direkt, men det har funnits andra som velat ge ut den. Vi har ett helt album klart och färdiginspelat, och väntar ivrigt på att skivbolaget ska ge ut det. Men det finns inget datum ännu.
 
Turn My Back (Dolores/EMI) finns ute nu. Och The Fume har dessutom kvar sin MySpace, http://www.myspace.com/fumethe.
Stad: 
Artist: 
Kategori: 
1 Visa kommentarer (1)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!