Premiär: Vulkano – Fantasy vs. Reality

Redaktion 08:23 9 Jun 2022

Den fantasiälskande trion sprungen ur Those Dancing Days är tillbaka med nytt material.

Vulkano utgörs av Lisa Pyk Wirström, Rebecka Rolfart och Cissi Efraimsson. Det senaste släppet från trion var 2017 då de var aktuella med albumet Peach Punch. Dessförinnan visades bland annat Alexandra Dahlströms dokumentärfilm om bandet – All We Have Is Now på bio, Netflix och SVT.

Med den nya singeln Fantasy vs. Reality hoppas de skänka tröst för alla som sörjer att verkligheten sällan överträffar drömmarnas värld.
– Ibland kan jag gråta för att jag inte får leva i en saga bland massa magiska väsen och att världen är så jävla tråkig och fyrkantig, säger Cissi Efraimsson som spelar trummor, sjunger och skriver texterna.

Texterna rör sig på gränsen mellan mörker och smärta och innerlig glädje och humor. Låten är inspelad på Amanda Bergmans och Petter Winnbergs bondgård i Dalarna tillsammans med producenten Petter Granberg.
– När vi spelade upp den färdiga låten för första gången började alla tre i bandet gråta. Petter vände sig om och ba “Men gud har det hänt nåt?!” och vi ba “nä det är ba så jävla sorgligt och vackert”, berättar Rebecka Rolfart.

Mer musik kommer att släppas under sommaren innan nya albumet Fantasy vs. Reality landar i oktober 2022.

Läs även: Linnéa – Krossad

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!