Nyårsfester i Stockholm

09:15 24 Dec 2017

Panik inför vad du ska göra över nyår? Lugn. Vi listar Stockholms hetaste nyårsfester nedan.

1. Berns
Berns löser fest i hela jäkla byggnaden. Redan vid 12 kan du avnjuta klassiska rätter från det franska köket i Berns Bistro. Efter det kan du röra dig mot Berns Asiatiska och lyssna på livebandet Trombo Combo medan du tuggar på en nyårssupé med asiatiska smaker och väl utvalda drycker. Efter middagen uppmanar DJ ARIS er till dans så ni kan svettas i era palijettklänningar och dyra kostymer tills det är läggdags. Känner ni att taxi är för meckigt att lösa så fixar Berns sovplats på hotellet. Mot en större summa såklart.

2. Södra Teatern och Kägelbanan
Södra Teatern slår upp dörrarna och fyller huset med musik, fest och bubbel i vanlig ordning. Med 7 barer, 5 dansgolv och en utsikt över Stockholm löser Södra Teatern fest till 04 och Kägelbanan till 05. Nytt för i år är att det kommer finnas skaldjursbuffé på Södra Teaterns restaurang Mosebacke Establissement. Dansa till indie på Baba Sonic, hiphop och house i Champagnebaren och techno på Kägelbanan efter ni fyllt era magar med skaldjur och bubbel tills ni nästan spyr.

3. Grand Escalier
Grand Escalier löser brunch på Avant Escalier och middag på Grand Escalier om ni är på det humöret. Självklart kommer en DJ finnas på plats. Frossa i ostron och drick bubbel på innergården medan ni skålar in det nya året med era nära och kära. Eller ensamma.

4. Nosh and Chow
Nosh and Chow erbjuder 3-rätters för den som är lagt åt det hållet och drinks and mingle för den som inte är det. Baren har öppet från 17-02 och restaurangen erbjuder kammusslor, biffilé, torsk, bakad selleri och vintertryffel med tillhörande dryck.

5. Hillenberg
Karl Ljung har trollat fram en nyårsmeny med både eleganta och simpla rätter på Hillberg. Här finns alltså 70 olika sorters Champagne för den som vill gå lös, kvällen till ära. 

6. Spy Bar 
Från 23-05 har Spy Bar öppna dörrar för den över 23 år som har biljett och är sugen på att dansa, dricka shots eller hångla i ett hörn. Skippa mjukisbyxorna om du inte vill bli nekad i dörren.

7. Kåken
Kåken har sin sista nyårsfest någonsin. Ett sorligt ögonblick ni kommer då dela med Vinter som kör live och Sabri & Fang som DJ:ar, vare sig ni vill det eller inte. Klockan 22 blir ni insläppta och 04 blir ni utslängda, med kärlek såklart.

8. Farang
Är ni trötta på den traditionella nyårsmaten så kan Farang spränga era smaklökar med asiatiska smaker. En sittning klockan 17 för den som vill lägga sig innan midnatt, och en klockan 20 för den som vill skåda fyrverkerier på Odenplans kala bakgata. 

9. Pharmarium
Varför dricka champagne när man kan dricka experimentella cocktails i Gamla Stan? Köket slänger ihop en välkomponerad specialmeny, men du kan fortfarande beställa dina favoritdrinkar från menyn, trots nyårsjippo.

10. Ling Long
Denna afton sker vad som i folkmun kallas för King Kong på Ling Long. Det innebär att Simon Strand, David Borg och Lill Lindqvist tar sig till Ling Long för att ordna fest mellan 23-03. Vad för musik som kommer att spelas? Techno såklart.

11. Riche
Riche lockar med fest i på havets botten i Lilla Baren. Klockan 22-03 utlovas bra tunes av Johan och Helene bland koraller, sjöjungfrus och kolossala mängder skumpa. 

12. Yuc
Yuc styr nyårstacos för första gången! Mellan 18-01 är ni välkomna och får välja mellan tre olika alternativ i matväg, beroende på preferenser och hur glad man är i kött.

13. Under Bron
Under Bron står med öppen famn och inväntar er ankomst klockan 21. Nyårssupén äter ni i Växthuset innan ni rör er mot Under Bron och fuldansar tills klockan slår 05. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 11, 2017.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!