Nu vill Paul Rey slå igenom på hemmaplan

09:31 10 Oct 2017

Paul Rey är 24-åringen från Lund som gjort musik med Snoop Dogg och Quincy Jones. Nu är det dags att slå igenom på hemmaplan.

Du släppte ju din senaste singel What Good Is Love? nu för en månad sedan. Hur tycker du att den har tagits emot?

– Den har tagits emot väldigt väl. Det är första gången jag släpper två singlar i rad så det är spännande för mig. Ett nytt territorium. Men jag har fått bra respons och det är skitkul att se.

Du har varit signad på amerikanska Epic Records och har blivit hyllad av Akon. Men för den svenska publiken är du kanske inte helt household än. Hur skulle du sälja in dig själv?
– Jag gör popfokuserad musik med en blandning av andra genrer som soul och blues. Men nu är jag signad på Warner Music i Sverige sedan i mars så nu ligger fokus på Sverige och hemmaplan.

Jag har fått höra av din pressperson att det finns en kul story om hur du blev signad. Kan du dra den?
– Mitt första skivkontrakt var med det svenska indiebolaget 20/20 Records. Jag skulle haft sessions 2 dagar i rad med producenten John-Alexis men båda dagarna ställde han in tre timmar efter att vi skulle ha startat. Så jag blev lack och tänkte "Jag behöver ingen producent, skitsamma". Så jag spelade in själv i mitt pojkrum i Lund. Jag rappade versen och sjöng refrängen och skickade till min nuvarande manager. Samma kväll ringer han upp svintaggad och bara "Vem sjunger? Vad är grejen? Kom upp till Stockholm!". Två dagar senare hade jag mitt första skivkontrakt.

Är du trött på att prata om Snoop Dogg?
– Nej, den snubben blir man inte trött på.

Hur kom det sig att ni gjorde musik tillsammans?
– Vi fick kontakt när jag gjorde låten Good as hell 2015. Det var snack om att han skulle göra en remix på den, men vi fick den idén ganska sent och sen var låten lite gammal. Men när låten California Dreamin' skulle släppas på nytt tänkte vi att vi kanske skulle göra något annorlunda. Det var en rappvers på den och vi tänkte "Vem hade gjort det bra? Snoop!". Vi presenterade den för honom och han diggade den. Svårare än så var det inte, haha.

Du är en 24-åring från Lund som lever ett liv som de flesta andra 24-åringar från Lund bara kan drömma om. Du gör musik med amerikanska superstjärnor och så där. Hur är det att leva det livet?
– Det är väldigt intensivt. Mycket resor. Mycket ovetande. Mycket spänning. Men det är otroligt kul att kunna jobba med musik. Det har alltid varit mitt mål.

Vad tycker du är det fetaste som har hänt dig hittills?
– Första gången jag träffade Quincy Jones är ett minne jag aldrig kommer glömma. Jag var i LA och skulle ha möten. Då hade han hört min låt, ringt upp mitt management och bara "Kan vi träffas i morgon?". Så jag åkte till honom i Bel Air. När vi kom fram till gaten till hans mansion och jag tryckte på knappen och bara "Tjena, det är Paul Rey, Jag ska träffa Quincy Jones" och grindarna öppnades. Det var riktigt stört.

Du släpper en EP till våren. Vad kan du berätta om den?
– Den kommer att fortsätta i samma stuk som de två senaste släppen, det ena är lite mer elektroniskt producerad och det andra lite mer akustiskt. Det är riktigt bra låtar som jag är taggad på att alla ska få höra.

Kommer den att bli ditt stora genombrott på hemmaplan?
– Det får vi se. Jag håller tummarna för det. Men vi får vänta och se.

Läs även: "Hårt jobb och hyllade fittskämt med Evelyn Mok"

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!