Nöjesguidens favoritlåtar vecka 8

12:31 24 Feb 2021

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar.

José González – El Invento

José Gonzáles är inte direkt generös med skivsläpp. Sedan solodebuten 2003 har sing- and songwritern bara bjudit på tre studioalbum, men nu är han tillbaka med en singel. En återgång till 00-talets mjuka kille-med-gitarr-sound. Den här gången har sångaren gått över till det spanska språket och det passar honom. Lite Devendra Banhart sådär.

Haim – Gasoline (feat. Taylor Swift)

Efter höstens reinvention som folksångare med grönt gräs mellan tårna och egenstickad kofta knuten över axeln, känns det som ett självklart steg för Taylor Swift att hoppa på Haims 2020-hit Gasoline. Swifts touch gör kanske inte låten bättre, men minst lika bra. 

Frida Hyvönen – Dream of Independence

Hyvönen har släppt en fantastiskt fin ballad, eftertänksam och vacker. En typ av låt vi är vana att höra från artister som Ane Brun och Joni Mitchell. Med en refräng som slår till mjukt men djupt.

Genesis Owusu – Gold Chains

Rapparen/sångaren från Australien är lekfull i sitt musikskapande. En blandning av funkig hiphop och stilfull soul. Det är lite Big Boi över det hela, i glädjen och flowet som präglar Gold Chains

Ariana Grande – Test Drive

Ariana Grandes deluxeversion av Positions bjuder bland annat på den nya låten Test Drive. Och ärligt talat, den är bättre än allt från albumets originalversion. Till skillnad från den tråkiga RnBn från 2020-releasen, har Test Drive det där drivet och kaxigheten som gjorde Grande så bra 2019. 

Linn Koch-Emmery – Blow My Mind

Ingen har väl missat indiestjärnskottet Linn Koch-Emmery vid det här laget. Hennes nya singel känns som en blandning av Teddybears och My Bloody Valentine. Radiorockigt med en touch av shoegaze. 

Johan Kull – Home 

Home är Johan Kulls andra singel. Den erbjuder stämningsfull indiepop med en produktion len som silke. Kulls röst kommer i flera lager. Det för tankarna till hur akter som Bon Iver och Fleet Foxes använder sig av körer. 

Elio – Charger (feat. Charlie XCX)

Elio är Wales nya poplöfte. Här med lättsam och dansant electropop, inte helt olik den musik vi känner gästande Charlie XCX för. 

Ishaaq – Louis Vuitton 

Svenskindiske Ishaaks fjärde singel är en fransk chansonlåt á la Serge Gainsbourg. Med snabba riff på akustisk gitarr precis som på det klassiska Gainsbourg och Birgitte Bardot-samarbetet Bonnie and Clyde.  

Cassandra Jenkins – Crosshairs

Luftig folkpop från New York-sångerskan Cassandra Jenkins. Kryddad med flöjt, stråkar och ett fint gitarrsolo. Lite Jessica Prat med den mjukt visslande flöjten.

Följ spellistan på vår Spotify.

 
Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!