Nöjesguidens favoritlåtar vecka 44

11:58 28 Oct 2020

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar.

Sarah Klang – Canyon
Sara Klangs nya singel har en episk känsla över sig. Som att man reser genom storslagna landskap. Det är också så Klang beskriver sitt liv på Canyon, som en resa. Det hela påminner lite om First Aid Kits countrypop. 

Jána – Green (feat Vanjess)

Uppsaladottern Jána har släppt en toppenbra singel tillsammans med den nigeriansk-amerikanska duon VanJess. Det låter väldigt internationellt. RnB med elektroniska inslag. 

Franska Trion – Liten pojke

Plockad från Franska Trions senaste album. En rivig låt, med ett fantastiskt pianospel. Matti Ollikainen lyckas vara storslagen och intim på samma gång. 

El Perro Del Mar – The Bells

Har El Perro Del Mar någonting nytt på gång? Det verkar onekligen så. De arabiska influenserna är borta. Istället en nästan lite grungig gitarr, men i kombination med orgel och bjällror. En snygg brytning mellan en lite rakare stil som för tankarna till typ Mitski och inslag av finstämda element som stråkar och körer.  

Ty Dollah $ign  – Tyrone 2021 (feat Big Sean)

Det är aldrig fel att sampla Erykah Badu. Tyrone 2021 har stora likheter med Badus original Tyrone. Beatet är i princip originalkompositionen rakt av. Men Ty Dollah Sign förvaltar den grymma kompositionen på ett fint sätt. Den passar nämligen perfekt som hiphopbeat. 

Ela Minus – Dominique

Ela Minus är multiinstrumentalist, tidigare trummis i hardcorebandet Ratón Pérez. Nu har hon tagit sig an den elektroniska genren. På Dominique bygger hon upp en relativt minimalistiskt elektroniskt produktion. Med fint orkestrerade rytmer. 

Beverly Kills – Trophy Hunt

Beverly Kills kombinerar punkrock och vackra syntslingor. En kombination som definitivt går hem. 

Junglepussy – Stamina (feat Gangsta Boo)

Stråkar i hiphop beat? Ja tack. Det känns soma att Junglepussy rappar över Fanny och Alexanders soundtrack och jag älskar det. Att Three 6 Maffia-legenden Gangsta Boo gästar gör det inte sämre. 

Boy Pablo – I Hope She Loves Me Back

Boy Pablos chillwave går inte svinbra ihop med dystert höstväder. Men I Hope She Loves Me Back får en att vilja sluta ögonen och drömma sig tillbaka till sommaren. Ekande gitarrer, flytande syntar och Pablos reverbade röst tar mig tillbaka till grillkvällar och sommarhus. 

Lowerdriptip – Scandalous

Lowerdriptrip är en ny hiphopduo från Chicago. De tar inspiration från MF Doom, Kanye West och Odd Future. Bara det borde räcka.

Följ spellistan på vår Spotify.

 
Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!