Nöjesguidens favoritlåtar Vecka 38

10:27 16 Sep 2020

Här är redaktionens favoritlåtar från den senaste veckan. Följ vår Spotifylista för löpande uppdateringar.

Sufjan Stevens – Sugar

För varje singel som Sufjan Stevens släpper inför sitt kommande album, blir vi bara mer och mer taggade. Sugar rör sig i de elektroniska landskapen som Stevens tidigare undersökt på sina album med Lowell Brams och The National-gitarristen Bryce Dessner. Det är en upplevelse utöver det vanliga. 

Madi Banja – Ambition som en hund

Madi Banja blickar tillbaka till en tuffare tid. Tiden Banja levde “livet som en hund”. Låten tar sångaren till en plats han inte riktigt varit förut. Det är lite mörkare, utan att vara becksvart. Samtidigt är det Madi Banja som vi känner honom, över en Vito Grasso-produktion. De borde aldrig sluta göra musik tillsammans. 

Janelle Monae – Turntables

Janelle Monae är tillbaka, med en singel för Amazons nya film All In: The Fight For Democracy. Det är en låt i lite samma anda som 2018 års Django Jane. Monae i högform. Hon rappar, sjunger och backas av en medryckande gospelkör. 

Yellow Days – The Curse (feat Mac Demarco)

Den Manchesterfödde Yellow Days röst för tankarna till Ray Charles och Isaac Hayes. Hans indiepop skulle lika gärna kunna kallas soul. Här med en ballad som för tankarna till Childish Gambinos lugnare låtar. Med en lite funkig touch. 

Pa Salieu – My Family (feat Blackroad Gee)

Pa Salieu är namnet du bör lägga på minnet när det kommer till ny, brittisk hiphop. Hans sound påminner lite om J Hus genreblandande musik. Pa Salieu låter mer upprörd än vanligt när han levererar hetsig rap över ett mäktigt drillbeat. 

Klara Keller – Hjärtans Fröjd

Hjärtans Fröjd är Klara Kellers tredje singel tillsammans med Jocke Åhlund. Låtens tematik bygger runt den klassiska folkvisan Uti Vår Hage. Det är naken pop som för tankarna till Tant Strul och Kajsa Grytts ärliga röst.  

Doves – Mother Silverlake

Brittpoparna Doves har släppt musik för första gången sedan 2009. Det låter ungefär som senast. Ambitiös rock som ger känslan av att färdas fram genom episka landskap. 

James Blake – Godspeed

James Blake har gjort en cover på Frank Oceans Godspeed och den är jättevacker. Nästan ännu mer minimalistisk än originalet. James Blake är ensam med sitt piano. Hans fingrar väger tungt på pianotangenterna och rösten är lika finstämd som alltid. 

Robin Nazari – På Väg

På sin nya singel På Väg rappar Robin Nazari dystert över en gitarrslinga i moll. Låten slutar till ljudet av en bil som krockar. Det är mörkt, men bra. 

Dinamarca & La Flavi – By My Side

Undergroundproducenten Dinamarca har sedan länge klätt sydamerikanska takter i futuriska ljudbilder. Nu samarbetar han med Reggaetonsångaren La Flavi från San Francisco. Det är inte helt olikt Rosalia, men för också tankarna till FKA Twigs.

Följ spellistan på vår Spotify.

Om du vill tipsa oss om ett nytt bra släpp, hör av dig till morgan.storesund.skarin@nojesguiden.se.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!