Nöjesguidad: Nils Tenje

11:46 13 Feb 2014

Nils Tenje kallar sig själv för en entreprenör inom livsstil, älskar analoga varumärken och konst. Idag driver han Artkonst.com, en digital katalog och guide till samtidskonst, och är Malmö och lakritsens motsvariget till Willy Wonka när han tillverkar lokalt producerad lakrits under namnet Kolsvart AB

MUSIK

betyg: 6Fan, hatar när jag får den frågan. Mitt ursprung är indie/twee, men idag är jag genrelös. Jag lyssnar på allt ifrån The Smiths till Snoop Dogg och såklart en massa däremellan, till exempel Eternal Death, This is head, Yast med flera. 

FILM

betyg: 6Allt med Marlon Brando, Paul Newman, Steve McQueen - gamla klassiker helt enkelt! 

MODE

betyg: 6Johanna på huvudet, italienskt på kroppen, engelskt på fötterna och schweiziskt på armen. Generellt hoppas jag att folk slutar vara så ängsliga och tänker kvalitet i stället för konsumtion. Gå in på siter som etsy, ebay (där finns allt och ännu mer) och lauritz (för där kan du ha tur). Skit i Bukowskis! Skall jag köpa nytt så går jag såklart till Trés Bien eller köper av de fantastiska Common.

KLUBB

betyg: 6Plastic i Milano, transor, discodivor och allmänt snygga milaneser i en sjukt dekadent blandning. De tillfällen som jag hamnar på klubb i Malmö är de tillfällen som jag egentligen borde ha gått hem, men då brukar det bli Babel och det är trevligt. 

KROG

betyg: 6Vårt eget kök. Fantastisk mat, bra vinsortiment och bästa sällskapet. Annars har jag hört att Tryne till Knorr har bra mat, Bastard livlig stämning och Belle Epoque fantastisk personal. Tror dock att jag är ensam om att sakna Tempo, det enda stället som har tre konstnärer representerade på Moderna Museet. 

KONST

betyg: 6Artkonst.com, som jag är med och driver. Har en idé om att sprida samtidskonsten, göra den tillgänglig och publik. Få fler folk intresserade och ta på sig skorna och masa sig till gallerierna, speciellt i Malmö som har Nordens bästa konsthögskola. Missa inte någon utställning hos Johan Berggren Gallery, och missa inte elevutställningen på konsthögskolan i Malmö!

TV

betyg: 6Dokumentärer, verkligheten överträffar alltid dikten. Det är bara kolla runt på allt som händer i denna förlorade värld.

SPEL

betyg: 6De enda spelen jag spelar spelas IRL. Mitt eget liv, i mitt eget huvud. Det är spel nog för mig, men måste jag välja så är det kunskapsspel. Är grymt allmänbildad.

DRYCK

betyg: 6Jepp! Humle, druvor, vete. Det mesta av det bästa helt enkelt. Men jag kan tipsa om vår, Kolsvart AB:s, nya öl som är en öl i samarbete mellan regionens trevligaste varumärken, Mikkeller och Kolsvart AB. Självklart gillar jag gin & tonics också. 

LÄSER

betyg: 6Italienska Vogue, Purple, allt om Zlatan, allt om MFF och självbiografier.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!