Nöjesguidad: Simón de La Onda

15:08 6 Mar 2014


Foto: Olle Enqvist

Vi har kunnat höra veckans nöjesguides låtval från bakom olika DJ-bås i hela 12 år. Han har bland annat spelat skivor på hemliga gayklubbar i New York, mexikanska barer i Buenos Aires, Asylstafetten och varit support till Dr. Alban. Sedan 6 år tillbaka är han också klubbarrangör och den 15 mars möter vi återigen den karibiska karnivalvågen LA ONDA på Moriska Paviljongen. Denna vecka har vi snackat lokalt nöje med Simón de La Onda. 


MUSIK

betyg: 6Ison & FIlles nya album Länge Leve Vi är stort som fan och har gått på repeat hos mig sedan den släpptes. Textrader som "För vi är krigare som våra mödrar, vår kamp innebär att jobba dubbelt" med mera och felfria produktioner skiner och överglänser alla andra just nu. Lyssnar också på massa tropical musik och min pana Dani M.

betyg: 1Vet inte, lyssnar inte på dålig musik. FILM

betyg: 612 Years A Slave! Grattis till Oscarn! Bästa filmen på mycket länge, den borde fått fler Oscars.

betyg: 1The Wolf of Wall Street - en cirkus i misär, utan att man ordentligt får se och känna konsekvenserna av allt skit som spys ut av äckliga vita män. Trött på den vinkeln, förståelsen för den vita förövaren. Lone Survior, också ett tydligt exempel på det. Den borde handla om och hetat "Lone Dead Gringo, You Deserved It Pig".

MODEbetyg: 6 dismagazine.com - ett livstils-zine på internet som är jävligt hippt och clean men ofta rolig. Kläder ska vara kul, bekvämt och snyggt anser jag. Mjukisar 4 the world. African Prints in Fashion på Facebook är också bra inspiration.

betyg: 1Blåa jeansskjortor och oversize-hetsen.

KLUBB

betyg: 6LA ONDA! Jag måste tycka att min egna klubb är bäst. Annars är det dumt att driva och brinna för den. Utöver det gillar jag WOOHAH!, BSMNT och Club Honey. Har inte pallat house-fester efter alla erfarenheter med kassa eller tråkiga house DJ:s som saknar all sorts musikalitet, vilket är sjukt viktigt när du ska mixa house eller techno. Du behöver inte heller så mycket skillz för det, kolla bara DJ Coolof.

betyg: 1När vita människor DJ:ar afrobeat/afropop och ser ut som om de är döda. Hur kan man stå still till dansmusik man gillar? Eller spelar de bara för att få knulla? Eller har de ingen själ?

KROGbetyg: 6Hänger inte så mycket på krog. Men jag gillar att äta och just nu är dim sum-menyn på China Garden på Möllevångstorget något som jag avgudar. Den serveras endast på lördagar och söndagar mellan 11 och 15.betyg: 1Krogar med homogen besökarskara. Far i Hatten till exempel. GÄSP, men de har fina glas i alla fall...

KONST

betyg: 6Lilith Performance Studio. De borde dock komma ut mer, vilket de i och för sig har gjort lite. Offentlig performance-konst är så nice om det funkar.

betyg: 1Foto- och videokonst är något jag har sjukt svårt för.

TV

betyg: 6True Detective. Woody Harrelson och Matthew McConaughey har huvudrollerna, behöver jag säga mer? Dock är de kvinnliga subjekten för frånvarande. Jävligt gubbig serie men sjukt bra.

betyg: 1Skavlan, när ska han få livskris och försvinna i bortre Asien? P.s. Ta med dig Belinda och hela SVT/SR-ledningen i resväskan är du schysst. 

SPEL

betyg: 6Jag har torskat på Candy Crush, ett år efter alla andra. Senast jag köpte spel var i höstas och det var Machinarium på App Store. Det är ett väldigt gulligt och snyggt spel, ungefär som LIMBO (också från App Store). Mariokart och Fifa i mitt hjärta annars.

betyg: 1Monopol, har alltid hatat det. Kanske för jag är så jävla icke-bizzness i själen.

DRYCK

betyg: 6Den venezulanska (är en sådan patriot) rommen Diplomatico Ron Añejo 12 años finns alltid hemma hos mig, gott till Cohiba-cigarrer. Någon som vill köpa cigarrer, by the way? PM:a på Facebook, Simón Fructuoso! 

betyg: 1Den italienska bittra skiten på F. Tänker inte nämna den med namn, spyr då. EUÖ-ÄÄÄ!

LÄSER

betyg: 6Har inte läst skönlitteratur på kanske 7 år. Måste ha en hängmatta och vara på en öde ö för att kunna fokusera på en bok. Det gör mig ledsen för jag älskar att slukas av en bok.

betyg: 1Svensk media (DN, Svd, SVT med mera) utrikesjournalistik kring Venezuela. De bara sväljer amerikansk och höger-venezulansk propaganda och spyr ut den utan att skämmas. Vanligt respektlöst Gringo-beteende. Det är tröttsamt och gör mig jävligt förbannad. 

LÄNKTIPS

al-tid.se är Al-Kompis svenska version. Skarpa och aktuella nyheter på ett uppfriskande vis. 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!