Nöjesguidad: Joy M'batha

15:48 27 Feb 2014Redline Recordings släppte en remix på Linda Piras Knäpper mina fingrar och vi golvades totalt, inte minst när vi hörde vår lokala stolthet Joy M'bathas grova skånska under en tung vers. Vi tog ett snack om pubertala killars sånger om tjejer som är vackra utan smink, Pharrells huvudbonad, fanta- och roséfyllor och annat med henne som veckans nöjesguide. 

MUSIK

betyg: 6Eminem visar vart skåpet skall stå med sitt sjuka flow och ännu sjukare texter. Här snackar vi inspiration till max. Är han singel?

betyg: 1Sjukt trött på pojkbandstrenden. Minderåriga killar som precis upptäckt sitt första könshår, plinkar på gitarren och ylar om kärleken till någon brud som är vacker utan smink osv. Nej. Bara nej.

FILM

betyg: 6Psykologiska filmer som är bra regisserade gör mig pigg i bäret. Skräck också. Vill att filmer ska göra intryck så pass att jag tänker på dem i veckor efteråt. Sa jag att Saw-serien är en favorit och att jag brukade somna till de filmerna?

betyg: 1Romantiska komedier gör mig förbannad. Då tittar jag nästan hellre på Jims Värld. Men bara nästan.

MODE

betyg: 6Våga! Jag vill se mer färg, mönster och missmatchningar. En skönhet klär i allt.

betyg: 1Ingenting signerad Ed Hardy hör hemma på denna planet. Och hatten Pharrell bar på Grammys ska vi inte ens tala om. Den skulle han ha lämnat hemma. Aldrig införskaffat sig rättare sagt. Och där sa jag emot mig själv. En skönhet klär visst inte i allt...

KLUBB

betyg: 6Har alltid gillat svartklubbar i källare på Malmös mest kriminella gator, där techno och elektroniskt musik spelas ur högtalarna och basen är nästintill brutal. Men jag har fan kul vart jag än går. Så länge jag är med folk jag tycker om.

betyg: 1Jag undviker alla ställen dit osäkra människor går för att leta lätta byten och dansa till radiomusik.

KROG

betyg: 6Boulebar på Drottningtorget. Ögongodis till personal och underbar fransk mat. Vem sa att boule bara var något för pensionärer?

betyg: 1Mexikanska restauranger inredda med obehagliga dockor och färgglada fleecefiltar hängandes från taket, som serverar spya toppat med fem kg ost på tallrik hade jag klarat mig utan.

KONST

betyg: 6Mamma. Hon har ju trots allt skapat mig och mina många systrar.

betyg: 1Den när konstnärer som har gjort ett namn för sig utnyttjar det - ritar en svart prick på ett papper, kallar den för ”oändligheten” eller något annat cheesy och sedan säljer för miljontals kronor. Det värsta är ju att folk faktiskt köper det!

TV

betyg: 6Feta dokumentärer går alltid hem. Family Guy också. Utöver det tittar jag inte så mycket på tv. Försöker intala mig själv att jag faktiskt har ett liv och inte har tid med TV-tittande.

betyg: 1Melodifestivalen får mig att vilja klösa ut ögonen, ge upp hoppet om mänskligheten, gå under. Inget illa menat mot deltagarna men uppbyggnaden av programmet borde de slipa lite (MYCKET) på.

SPEL

betyg: 6Jag älskar alla slags kortspel. Monopol är kul också. Sällskapsspel överhuvudtaget. Om jag inte förlorar det vill säga. Jag är en dålig förlorare men ännu sämre vinnare.

betyg: 1Dator och TV-spel som leder till eskapism har jag aldrig riktigt förstått mig på. Sorgligt när det går överstyr och du skryter om husen och bilarna du införskaffat dig i GTA V.

DRYCK

betyg: 6Hej Aloe Vera dryck och Ginger beer!

betyg: 1Rosévin får mig att klökas. Har upplevt för många fanta- och roséfyllor, där man stått och klunkat skiten ur en petflaska som 17-åring innan man glatt traskade in på klubbarna och dansade som om man var på droger. Sliskig fruktcider har jag aldrig haft smak för heller.

LÄSER

betyg: 6Jag läste mer för och då vart jag helt insnöad på verklighetsbaserade tragiska böcker. ”Pojken som Kallades Det” tvingade jag mig själv att läsa. Tog jävligt lång tid och jag grät som ett djur men om inte annat så fick den mig att må bättre över mitt liv. Kanske har man det inte så hemskt ändå.

betyg: 1Är så trött på skvallertidningar. Bara skit om så kallade kändisar, om hur de går upp och ner i vikt, köper dyra hus, tar droger osv. De är bara människor. Allt media upplyser är jag skeptiskt över. Vi ser den bilden och tror på vad vi ser. Men det finns två sidor till allt.

LÄNKTIPS

betyg: 6thefader.com har grymma mixtapes och sjuka inspirationsbilder. 

 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!