Massivt tryck på biljetter när samhället öppnar upp

10:49 29 Sep 2021

I samband med dagen d ser arrangörerna ett enormt sug efter biljetter. 

Den svenska marknaden tycks följa samma mönster som Danmark och Storbritannien tidigare har upplevt, med ett stort tryck på konsert- och festivalbiljetter i samband med att restriktionerna till stor del tas bort.

Till exempel lade precis The War on Drugs till ytterligare en konsert på Annexet efter att den första sålt slut.
– Vi har sett en ökning med 100 procent både på antalet sålda biljetter och besök på hemsidan. Även antalet evenemang som läggs ut har ökat drastiskt den senaste tiden – det märks verkligen att intresset för livemusik och evenemang i stort är skyhögt just nu, säger Andreas Bergén som är marknadschef på biljettleverantören Ticketmaster Sverige.

Konsertarrangören Luger bekräftar Andreas Bergéns iakttagelse och menar även att allt fler internationella artister väljer att annonsera turnéer som når Sverige.
– Vi släpper en större mängd konserter varje vecka, vilket kan jämföras med i princip inga förra året vid den här tiden. Det märks verkligen att internationella artister är redo att börja turnera i Europa igen, säger Patrick Fredriksson, grundare.

Även för evenemang som har tvingats flytta fram under pandemin har biljettförsäljningen kommit igång, och då många har valt att behålla sina biljetter sedan tidigare har flera av dessa arrangemang sålt slut.
– Vi hoppades på att restriktionssläppet skulle innebära en ketchupeffekt för försäljningen, och så här med facit i hand kan vi verkligen konstatera att det blev så, fortsätter Patrick Fredriksson.

Läs även: Yung Lean spelar i Stockholm.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!