Månadens krogprofil: Johan Sundén

12:50 28 Mar 2013

johan-sunden.jpg

Story Hotel har uppgraderat sin restaurangdel och som en del i det går Johan Sundén in som ny kökschef.

Johan Sundén har tidigare jobbat på tvåstjärniga Mathias Dahlgrens Matsalen samt Aqvavit i New York. Nu tar han över köket på Story Hotel med en strategi som går ut på att hålla nere antalet smakintryck.
– Rätterna kommer inte att överarbetas eller ha för många smaker. Vår filosofi är kvalitet med kontraster där tre kombinationer ger den absolut bästa smakupplevelsen.
Hur kommer man som besökare att märka av dig?
– Jag har varit här sedan efter sommaren och successivt slussat in mig själv. Nu är det den tredje menyn som jag helt och hållet ligger bakom. Jag tror att det märks på att det är lite mer nordiskt anpassat än tidigare. Vi försöker också följa säsongerna så gott det går.
Var ligger ambitionsnivån?
– Vi vill skapa en bra restaurang men är inte på jakt efter en massa stjärnor. En bra mellanrestaurang och en pålitlig produkt.  
Hur är det att komma från en tvåstjärnig krog till en hotellrestaurang?
– Det är en omställning såklart. På Matsalen hade vi max ett trettiotal gäster samtidigt. Här är det lite stökigare. Det handlar mycket om att ta fram rätter som håller även för en större ruljans. Minimera riskerna om man säger så och inte krångla till det i onödan.
Riktar sig restaurangen till hotellgäster eller foodies?
– Både och såklart men vi riktar oss nog mer mot kroggäster generellt. Tanken är att fler ska upptäcka att vi faktiskt har en riktigt bra restaurang. Jag tror också att hotellgäster uppskattar att träffa stockholmare och inte bara andra hotellgäster.
Vad tycker du är bra med Stockholms krogvärld och vad saknar du?
– Det är kul att det händer så mycket i Stockholm, och att vi verkligen är på världskartan när vi pratar om gastronomi. Jag saknar mer saluhallar dock, det finns egentligen bara ett par som är bra.
Vart går du själv ut och äter och dricker i Stockholm?
– Jag gillar Deville på Roslagsgatan, och Matbaren såklart.
Vad gör du när du inte befinner dig på krogen?
– Jag är hemma och vilar.

Story Kitchen har öppet mån–tors 18–23, fre 17–00, lör 18–00, Riddargatan 6, tel 545 039 49, storyhotel.com.

 

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Five Guys

Hundratals art directors och copywriters har tagit ut föräldraledighet för att köa till Five Guys under premiärveckan. Lever det upp till hypen?

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!