Månadens krogprofil: Bulten

Redaktion 10:01 23 Sep 2019

Han är vad man kan kalla en veteran i Stockholms krogvärld, och du har sett honom på ställen som bland andra Vassa Eggen och Strandvägen 1 tidigare. Vi tog den nyblivne vd:n Daniel "Bulten" Hollström på pulsen. 

Redan under hösten 2010 öppnades det allra första Bianchi Café & Cycles på Norrlandsgatan i Stockholm. Konceptet blev lyckat och det dröjde inte länge förrän grundaren Salvatore Grimaldi hade öppnat flera etableringar runtom i världen. Nu har caféet sedan ett par år flyttat lite längre ner på samma gata och blivit restaurang. Vid styret sitter den tidigare bartendern Daniel, också känd som "Bulten".

Från bakom baren till vd-knäck, hur ofta blir du kallad för direktörn? 
– Från nisse till vd-knäck. Det var där det började för 25 år sedan innan någon släppte in mig bakom baren. Direktörn är inte en titel jag tilltalas med - men är det något du kanske rekommenderar?

Hur har det gått hittills?
– Bianchi är en restaurang där vi lyckats attrahera gäster med avslappnad, härlig stämning och inte minst riktigt bra mat till ett bra pris. Det har uppskattats sedan dag ett. Som många andra så känner vi dock av den överetablering av restauranger som råder i Stockholms innerstad just nu men vi har gäster som är trogna och fortsätter komma tillbaka, vilket vi är både glada och stolta över.

Berätta om din vision för Bianchi?
– Visionen framåt är att ytterligare utveckla Bianchi som destination, både genom maten och cyklingen. Kanske även genom livemusik.

Hur tänker ni kring meny och koncept?
– Tanken är att alla ska hitta något på menyn som de gillar. Våra kockar är riktigt vassa och behärskar allt ifrån pizza, pasta och sallad till hälleflundra, entrecote och bifftataki.

Vilka är paradrätterna idag då?
– Vi försöker hålla bra snurr på rätterna i menyn och byta ganska ofta. Men en rätt som har hängt kvar sen vi öppnade är den vedugnsrostade kycklingen med rostade hasselnötter och parmesankräm.

Hur ser drömgästen ut?
– Min drömgäst har jag redan. Han återkommer två till tre gånger per år för att vi ”har världens bästa pizzor”. Han är världens roligaste man och heter Will.

Ser du dig själv som krögare, vd eller lycrakille?
– Absolut en lycrakrögare! Jag lägger fortfarande många timmar på golvet med mina kollegor och våra gäster. För mig är det viktigt att ha kvar kontakten där för att det är gästerna som är hjärtat i verksamheten.

Som namnet antyder delas krogytan med en cykelbutik. Hur funkar det att driva butik och restaurang i samma lokal?
– Bianchi Café & Cycles är ett brand home för cykelmärket Bianchi. Det har varit en rolig utmaning då det inte är en självklar kombination att blanda cykelmeck och bordsservering.

Cyklar du själv?
– Självklart, med cykelbyxor och hela paketet. 

 

"Jag älskar allt vad mellanrätter, ärtskott och fusion heter"

 

Saknar du något i Stockholms krogvärld idag?
– Jag saknar restaurang DeVille, som var Lukas Moderatos gamla krog på Jarlaplan. En liten fransk bistro med oslagbar stämning. I övrigt saknar jag inget då stans restauranger håller så sjukt hög nivå på mat och dryck.

Är det någon trend du är riktigt trött på?
– Nej, jag älskar allt vad mellanrätter, ärtskott och fusion heter. Om man inte gillar eller är trött på något så behöver man ju inte gå dit.

Vart går du själv ut och äter och dricker i Stockholm?
– Arsenalen, Daphnes och La Vecchia Signora är några favoriter. Utöver de känner jag mig självklart allltid som hemma på Strandvägen 1.

Bianchi Café & Cycles ligger på Norrlandsgatan 16.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!