Malmö/Lunda-priset: Scen

16:31 17 Dec 2014

Här är det absolut bästa Malmö och Lund hade att erbjuda under 2014 i kategorin Scen. Se alla nomineringar till Malmö/Lunda-priset 2014 här

PotatoPotato

Efter att i flera år varit utan en egen plats i Malmö för sin verksamhet har PotatoPotato scenkonst i år själva tagit tag i saken och skapat en egen scen på Rolfsgatan. Där har gruppen nu givit rum och bjudit in den fria scenkonsten i staden. Genom sina egna föreställningar, workshops, performancer med mera har gruppen visat sig vilja vara med och förändra scenkonstens förutsättningar och normer och berikat Malmö stad med en helt ny teater. Vad som helst kan hända.

Hej PotatoPotato! Ni är ju så otroligt produktiva och har varit drivande i Malmö under så lång tid, känns det som att ni fått en större publik sen ni öppnade ert egna teaterhus?
– Vi har alltid haft en stor och rätt blandad publik eftersom vi tidigare har vi spelat på allt från skolor, klubbar och isbanor till stora och små scener över hela norden. Detta har inneburit att vi har mött vår publik i sammanhang där de känner sig hemma och då blir steget uppenbarligen kortare att komma med oss till vår teatern nu. Bara sedan invigningen i oktober har vi gjort 70 arrangemang och haft 4000 besökare, så ja känslan är att publiken är stor och växer.

Vad har vi att se fram emot hos er nästa år?
– Under våren fortsätter vi med succén Breakfast Club, nyhetskonserter, Analyshäng och LBLS. Vi kommer att ha 4 urpremiärer och bland annat undersöka kapitalism, representation på scen, familjekonstellationer genom luftakrobatik samt sekterism och utopier. Vi kommer också att bjuda på 3 nypremiärer, där ibland föreställningen Vi Är Nära som är en del av det hyllade projektet ” I den bästa av tjejvärldar”. Och en del gästspel presenterar vi också.

Ottar och kärleken

Med denna konstnärligt väl utförda föreställning spelad av en strålande ensemble gjorde Malmö Stadsteater ett tydligt ställningstagande för den sexuella mångfalden i och med sin gestaltning av Elise Ottesen-Jensens liv och verk. Malmö Stadsteater medverkade till att göra om historieskrivningen och visade att den tar sin position på allvar och markerar ett ställningstagande i en tid då det tyvärr behövs mer än någonsin.

Teater Insite

I Teater Insites regi blir teater till någonting helt nytt. Bort med upp- delningen mellan scen och publik, här befinner sig publiken mitt i skådespelet. Sedan teatergruppen bildades har vi fått den ena häpnadsväckande upplevelsen efter den andra och vi ser ständigt fram emot nästa produktion.

Samtliga nomineringar till Malmö/Lunda-priset hittar du här.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!